2+kk s dětmi, jak vyřešit přesun do obývacího pokoje?

Zdravím, bydlíme ve 2+kk s dvěma dětmi. Jednou bude třeba jim vytvořit pokojík. Zatím spíme všichni v ložnici, druhý pokoj je obývák s jídelnou a kuchyň. Jak vyřešit náš přesun do obýváku? Jediné, co nás napadlo je skříň/patrová postel. Nechceme denně rozkládat gauč (+ to neřeší úložný prostor na ložní prádlo). Máte zkušenosti?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme meli spaci patro a bylo to fajn, meli jsme to udelane s nohou do stropu, mozna jeste nekde vyhrabu fotky. Akorat bych pockala, az budou deti vetsi, pokud s vama spi :-)
Odpovědět
My jsme meli vyklopnou postel ve skrini. Do patra bych nesla, byly jsme pod strechou a uz tak tam bylo v lete priserny vedro, byt k tomu jeste u stropu by bylo peklo. Vyklopka super, v podstate je to klasicka pohodlna postel, jako jedinou nevyhodu vidim to, ze ten prostor kam se vyklapi musi byt prazdny, takze jsme vlastne nemeli nekolik let konferencni stolek. Ale jinak doporucuju :-)
Odpovědět
My meli v obyvaku podium, ze ktereho se vysunula pstel a ylo to super.
Odpovědět
Patro na spaní je skvělý, ale musí být dostatečně vysoký strop.Nemusíte nikam odkládat peřiny a ještě se pod něj vejde gauč. My takto vyřešili garsonku pro nájemníky.
Odpovědět
Profilova fotka
@acacia zajeďte do Ikea, tam je spousta řešení malých prostor a jsou fakt vymakané...
Odpovědět
Do spacího patra bych asi nesla. Těžký vzduch nahoře a je mi jasný,ze i děti by nahoru chtěly furt lézt a já je musela hlidat, aby nespadly. Pódium mi přijde fajn nápad, nebo pak jedině vyklápěcí postel, či rozkládací gauč.
Odpovědět
V současnosti máme tké z domu ubytelnou pouze část 2kk, spíme už půl roku na rokládacím gauči, púřesně jak tady někdo psal, denně rozkládat gauč a zase zpět je hodně nepohodlný, jediná vidina pro mě je že za rok to už nebudeme muset absolvovat. Spací patro super ale jen když jspu vysoké stropy, v létě tam musí být i tak dost teplo. mě se nejvíc zamlouvá ta vyklápěcí postel.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám 2+1, dvě děti,dosud máme ložnici na spaní a obývák klasický a mají tam i hračky. Teď jim chci udělat pokoj,a asi dvoulůžko dám do obýváku. Zrušim gauč do L,je zbytečně velký,a už se na něm nedá na rozloženém spát. A koupím jen malý gauč k televizi.
Odpovědět
Profilova fotka
Pred spacim patrem bych preferoval podium s vysouvaci posteli. Prijde mi to pohodlnejsi na spani a hlavne nemusite do postele po žebříku. Na spaci patro se schody nebyvaji standartni byty dost vysoke.
Odpovědět
Profilova fotka
Patro já fajn jen do určitého věku a když nemusíte vstávat v noci k detem. Bývá tam ale vedro. Rozkládací postel je ale taky blbá, mě to po čase přestalo bavit. Pokud to jde, volila bych spací koutek oddělený od obýváku tak, abych nemusela pořád uklízet postel
Odpovědět
Profilova fotka
A jinak ted mame 2+1, vetsi pokoj mame rozdeleny japonskou stenou na loznici a obyvak
Odpovědět
Zalezi na velikosti obyvaku. Pokud je dost veliky, tak podle mne je nejlepsi schovane spani za nejakou zastenou. Pokud jsou vysoke stropy, tak by mohlo byt i spani nahore, i kdyz treba ja to nemam rada. My meli obyvak jen tak tak, takze jsem planovala sklopnou postel za gaucem. Nakonec na postel nedoslo, protoze jsme se prestehovali, takze osobni zkusenost nemam.
Odpovědět
Článek se načítá
@veronickalongipes Budu ráda za fotky. A v paneláku to šlo od stropu?
Odpovědět
@lucca2207 To je právě to, podle mě výklopná postel neřeší prostor až tak moc. Jinak my tam vedro máme, ale máme klimatizaci.
Odpovědět
@adelkav Není pódium něco na způsob sklopné postele? To podle mě taky nic moc neřeší, myslím prostor.
Odpovědět
@didinky Jejich postel do patra jsme měli a to bylo rozvrzané, jéje :-D .
Odpovědět
@kosky Neřeším komfort ale MÍSTO. Nahoře jsem spala jako dítě, pak v posteli na patře jako student. Dítě nám spí už taky na patře, takže se ani nebojím, že by padalo.
Odpovědět
@andelka Takže postel pro vás v obýváku?
Odpovědět
@jakuda Ale to asi neřeší místo, ne? Nebo jak to pódium funguje?
Odpovědět
@slabici Na spací koutek nemáme prostor v obýváku, se obávám.
Odpovědět
@acacia mne asi neslo ani tak o ten prostor jako spis o to, ze nechci, aby mi kazda navsteva cumela do postele, nemluve o tech, co si tam s klidem sednou/lehnou :-) misto to resi, rozkladali jsme az pred spanim, tudiz pres cely den se tam dalo normalne fungovat a hybat se, dcera si tam treba postavila drahu pro vlacky, proste cokoli. Je to pohodlny i v tom, ze to schova periny a kdo nevedel, ze je to postel, ptal se, proc mame v obyvaku satni skrin. Dneska se daji koupit i takove vychytavky, ze po zaklopeni je tam gauc a podobne, ale je to hodne o penezich. Nase obycejna i tak stala 30 tisic. Uz v tom byte nejsme, prodali jsme ho. Ale spali jsme tak nekolik let a nemenila bych. Jak jsem psala, byt byl pod strechou a obcas tam bylo i dost pres 30 stupnu. Mit patro, tak se rano nejspis nevzbudim :-D
Odpovědět
@acacia jeste doplnim, ze podium byla dalsi uvaha, ale odradili me znami, u kterych to priserne vrzalo. Vypadalo to jako klasicke podium, postel se zasupovala pod to a nahore meli sedacku a konferencni stolek. Ale jakykoli krok nahore a vypadalo to, ze se propadnou dolu. Nicmene to mohlo klidne byt nekvalitnim provedenim, to urcite nevylucuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@acacia jak se dostanu k pc, tak to pohledam. Jj, byl to byt v panelaku, ja to mela v pohode, mam 164, takze jsem pod tim prosla, nahore si sedla. Manzel to mel horsi, kdyz si nedal pozor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@acacia V podstate se vytvori vyvysene podium na ktere se umisti zarizeni, ktere byste meli na zemi. Napriklad gauc s konferencnim stolkem. Z pod podia se pak vysouva postel (dobredu nebo do boku) do volneho komunikacniho prostoru. Volny prostor je tam potreba asi stejny jako u vyklopne postele.
Odpovědět
Máme také 2+kk, spíme v obýváku, kde máme sklopnou postel
Odpovědět
To pódium vypadá nějak takto, zvažovali jsme ho, ale taky je na vysunutí potřeba určitý prostor, do moc malé místnosti to nebude:
Odpovědět
@acacia meli jsme to presne jak je na fotce.
Odpovědět
@acacia ahoj, vím, že jste psala, že nechcete denně rozkládat gauč, ale upřímně mi to přijde jako nejlepší řešení - přes den máte gauč na sezení, vše uklizené, večer vysunete ) měla jsem ho 16 let a nějak mi to nepřišlo, rozložený je za 3 minuty. A nezabijete si malý prostor 2+kk kupou nábytku.
Odpovědět
@lucca2207 Tak nám jde jen o prostor. Byt máme opravdu maličký. Ideálně pochopitelně, aby to bylo kryté, ale stejně... primární je prostor a jeho úspora. Na patře jsem spala od dětství a pak i jako student, takže dá se to :-).
Odpovědět
@jenies No ale kam s ložním prádlem... to ten prostor taky neřeší :-. .
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?