Byt 4+1, jak vyřešit dispozici?

Milí střecháčci, nemá někdo stejnou dispozici panelákového bytu jako my? Potřebujeme vymyslet dva dětské pokoje, ložnici, obývák s kuchyní aniž bychom museli hýbat s bytovým jádrem. Nemá to tak někdo vyřešené???? Předem děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře horního pokoje posuňte směrem dolů a z haly udělejte pokoj. Vznikne Vám tam chodba do "L" od vchodu do obýváku a kuchyně. Ale nic lepšího s tím asi nevymyslíte, když nechcete hýbat jádrem.
Odpovědět
@zmrz_lina to pak ale vznikne chodbička o šířce 70cm a to je podle mě malý prostor, aby jsme třeba vystěhovali sedačku z obýváku nebo lednici z kuchyně :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@maci326 všechno je otázkou kompromisu. Obávám se, že pokud nechceš hýbat s jádrem, příp. řešit složitosti za pomoci přečerpávání do kuchyně, tak toho moc nevymyslíte.
Odpovědět
a co vypustit vestavěnou skřín, tu příčku mezi obývákem a halou - pokud je to příčka - zrušit a udělat novou ze sádroše tak,že by vznikla menší ložnice např. 3*3,5metru, a z té zvětšené haly udělat obytnou halu bez nějakého uzavírání.
Odpovědět
Profilova fotka
@maci326 ještě mě napadlo - místo kuchyně pokoj, zrušit příčku mezi obývákem a halou (a s tím i tu vestavku) a kuchyň přesunout do současné haly.
Odpovědět
@zmrz_lina máme s manželem podobný nápad, viz.plánek. Jen nevím, kolik místa potřebuji u kuchyňské linky, zda by mezi linkou a zdí stačil 1metr.
Odpovědět
Profilova fotka
@maci326 no ta linka takhle za roh je hodně nešťastná, tam se bude vařit hodně blbě, já spíš myslela něco takového. Pokud byste posunuli dveře do horního pokoje níž, dala by se linka uspořádat všeljak ;-)
Odpovědět
@zmrz_lina to také není špatný nápad, jen by se musel vyřešit přívod plynu, ale to snad není takový problém
Odpovědět
A já myslela úplně jinak - nechat kuchyn tam kde je a na místě obýváku že by byla ložnice. Kuchyn tak bude částečně uzavřená, což se mi z pohledu toho, že obytná hala bude tvořit komunikační jádro, jeví lepší. Jinak pokud bych se měla rozhodovat, tak určitě ne tu linku za roh, tam by to bylo dost hrozné. A nepohodlné.
Odpovědět
ahoj, podobnou dispozici tu už někdo měl, navrhovala jsem něco takového.... A pokud opravdu nechcete hýbat s jádrem, prostě posuňte dveře v tom jednom pokoji směrem k vchodovým dveřím a ložnici udělejte přepažením haly - vlastně by jste postavili jednu příčku a posunuli ty dveře v 1 pokojíčku.
Odpovědět
@inkajanakova celý víkend jsem doma měřila a zatím se mi to Vaše řešení zdá jako nejlepší nápad, hodila jsem to na papír a opravdu to vypadá super. I by se nám vešla 3metrová skříň do ložnice :-) a pak i nějaká skříň do obýváku :-)
Odpovědět
To jsem ráda, děkuji. A byly by to minimální změny.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?