Chceme v paneláku měřidla na teplo, jaký je postup?

Profilova fotka
Dnes jsem si byli vyzvednout rozpočet plateb na družstvu a dostala nás pálka za teplo. Jako jeden z mála panelových domů nemáme žádné měřiče, tudíž se cena přepočítává jen na plochu bytu. Zdá se nám to trochu nefér, takže bychom ty měřiče uvítali. Nevíte jaký je postup? Schválení družstvem? A musí to mít všichni v domě? Máte s tím zkušenost??
Odpovědět
Profilova fotka
AHOJ PROTO SI STAVÍME VLASTNÍ DOMOV ,KDE NEBUDEM NA NIKOM ZÁVISLÍ, A TY CENY V BYTECH _ NEHORÁZNOST. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nie vzdy sa merace vyplatia. V starom byte sme mali zatepleny dom, vymenene okna a kedze sme mali vlastnu kotolnu pre 2 vchody (1 4-podlazna bytovka), tak sa nam instalovat merace nevyplatilo. Aj ked su namontovane merace, urcitu cast platby tvori teplo na podlahovu plochu a len cast je z meracov. Merace su tiez urcita investicia. Vyplati sa, pokial mate zatepleny barak a teplo z velkej kotolne, tak to bolo u nas pred 3 rokmi. Samozrejme musia byt v celom dome, co musi schvalit bud bytove druzstvo alebo spolocenstvo vlastnikov bytov.
Odpovědět
Profilova fotka
Já teda nedoporučuju ani náhodou. Na měřáky se přihlíží např. u nás pouze ze 40 procent a když jsme je neměli, vraceli nám 5 tisíc, nyní je to šul nul nebo pár set doplácíme. Baráky, který se ještě držej bez nich, si mnou ruce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Předpokládám, že jste dostali asi rozpis záloh, ty můžete mít třeba i nastavené neúměrně vysoko (předchozí majitelé mohli hodně protopit) a pak budete mít přeplatky ;-) Já bych nechala první rok a zařídila se až podle vyúčtování.
Odpovědět
taky máme účtováno 40 procent dle měřáků a 60 procent dle plochy bytu .... skoro netopíme (máme středovej byt) a platíme celkem dost :-| .... soused v garsonce si může doma dělat saunu, ale my protože máme třípokoják (i kdybychom za celou zimu jedinkrát topení nezapli) zaplatí násobně víc než soused ]-( .... i proto stavíme dům ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?