Čím přilepit soklové lišty?

Profilova fotka
Máme několikaletý problém s tím, jak v panelovém bytě řádně a trvale přilepit soklové lišty (takové ty obyčejné z dřevotřísky a s fólií na povrchu). Zkoušeli jsme už několikero speciálních lepidel určených k tomuto účelu, dokonce i lepící tavnou pistoli. Problé spočívá v tom, že i když liště nějakou chvíli drží, po čase se (zejména tam kde je kvůli křivosti nějaké pnutí) odtrhnou i s malbou pod nimi. Zkoušeli jsme to očistit na panel, ale bez úspěchu, opět se odlepily... máte nějaké osvědčený přípravek... Problém je asi v tom, že ani jeden povrch není nasákavý. Už jsme to chtěla přivrtat na hmoždinky, ale panel je zde drobivý a vrtání občas končí obrovskými dírami o velikosti slepičího vejce :-D .
Odpovědět
Co takhle hřebíčky bez hlavičky? Tak to máme my a drží to perfektně. Je to starý cihlový barák, takže o rovnosti zdí si můžu nechat jen zdát :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Bohužel je to panelák... nemáme šanci.
Odpovědět
To je přeci jedno, ty hřebíčky se tlučou přeci shora, tzn. skrz lištu a do podlahy.
Odpovědět
Bezhlavičkové klince nepomôžu. Ani pneumatickou pištoľou panel neprestrelíš. Skus špeciálne lepidlo Sika T2. Používajú ho parketary. Je drahšie, no lepí i sklo.
Odpovědět
Profilova fotka
xpila - bohužel i podklad (podlaha) je betonový ;-) . A koberec mi to těžko drží ;-) martino - díky za tip, vyzkoušíme
Odpovědět
tos nepsala, že tam je koberec, myslela jsem, že tam jsou parkety nebo plovoučka. a to máte soklové lišty ke koberci? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
xpila - chápeš to dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
I kdyby tam byla plovoučka, tak by to nešlo. Jednak se kolem zdí nechává dilatační mezera, tak by těžko šlo hřebík někam zarazit a pak v té mezeře máme natahaný koaxiální kabel, tak bychom jej akorát tak trefili :-) .
Odpovědět
Dělají lišty, kam se dá dát kabel a zároveň přibít hřebíčkem, když mi renovovali parkety, tak mi je nabízeli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ach, jo... Bohužel tyhle lišty nemáme a vyhazovat ty nové-staré asi nebudu ;-) . Ale jak už jsem psala, nemáme ani ty parkety, tudíž ani místo, kam to přitlouct ;-) Takže nám fakt zůstává jen to lepidlo (běžně se to tak dělá). Přes týden to vyzkouším.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
drobyvy panel ?ked je kvalitny vrtak tak sa musi dat vyvrtat. na ale aj keby nie tie listy budu drzat silikonom aĺebo akrylovym tmelom len treba listy napr na noc niecim pritlacit
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?