Dveře o tři centimetry nižší než je norma - ano nebo ne?

Profilova fotka
Dobrý den, zvažuji jednu kuriózní nabídku interiérových dveří. Budeme pořizovat šestery nové dveře a zárubně do panelákového bytu. Shodou náhod si nám včera posteskl kamarád truhlář, že jeho zaměstnanec vyrobil pro zákazníka deset dveří z masivu, které omylem uříznul na výšku o tři centimetry nižší než je norma (tj. cca 194 cm). Přemýšlíme, že bychom si od něj dveře za sníženou cenu koupili. Nijak nám to necpe, napadlo to nás, ale i kamarád by samozřejmě měl radost, když by se mu alespoň částečně vrátily náklady (jenom materiál na ty dveře byl prý za osmdesát tisíc). Co si o tom myslíte? Šli byste do něčeho takového? Můžou nám nižší dveře v něčem vadit? My jsme s mužem vysocí 180 cm, tj. dveřma bychom prošli bez problému. Díky za názory E.
Odpovědět
Bych to bral, podložil bych to 3cm špalkem a dírou pod dveřmi by aspoň pěkně větrala rekuperačka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nejde jen o to jimi projít, ale i nemít při procházení špatný stísněný pocit. být to u rodiny, kde má žena 160cm a muž 170cm, tak bych asi neváhala. možná tak jen ohledně návštěv :-D ale pokud máte 180cm i jako žena, tak nevím...to už bych zvážila. jste dost vysocí. my třeba zvedali o jeden šár překlad nad schodištěm. ne, že bychom neprošli, ale když šel člověk shora dolů, tak ten pocit...automaticky bychom se krčili, i když by to nebylo nutné. ten pocit dostatečného prostoru tam chyběl. asi bych si zkusila doma na danou výšku snížit provizorně dveře na zkoušku a pak se rozhodla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lisakstavitel :-D díru pode dveřmi by hodně lidí nevydýchalo. proto dávají prahy :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lisakstavitel Myslela jsem, že bychom spíše udělali i nižší futra, než nechávali mezi dveřmi díru. Pravda je, že u nás jsou všechny dveře (s výjimkou koupelny a záchodu) tak 95% času otevřené a nikdo je nezavírá, takže mě by možná ani ta díra až tak neurážela ;-)
Odpovědět
@eemilka Tak jestli by se daly dát třeba širší zárubně nahoře, aby nebyla 3cm díra pode dveřmi, tak bych do toho šla. Budete mít krásné dveře za super cenu....3cm podle mě nejsou takmoc, aby to něčemu vadilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Když teď stojím ve dveřích, tak si stísněně nepřipadnu a neumím si představit, že by to při snížení o tři centimetry bylo znatelně horší. Ale on si člověk leccos pořádně představí teprve až to uvidí na vlastní oči :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak aha, to je ovšem zajímavý nápad, díky! Zatím jsem ty dveře ještě neviděla, čekám na fotky, ale jestli se mi budou líbit, tak to možná risknu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eemilka no právě. já to zjistila až co stavíme. ono si něco představovat nebo i malovat na papír je něco jiného než v tom pak fyzicky stát. vědět co vím dnes, tak asi stavíme trošku jiný dům :-D fakt je vždy nejlepší si toho co nejvíce vyzkoušet, přiblížit si tu realitu. zkuste si na futra nelepit 3cm kartonu, dát hrazdu, cokoliv, co vám to sníží o ty 3cm a uvidíte. jinak pokud vám nejde o tu díru pode dveřmi, tak i i podložená futra a kratší dveře jsou řešení. u nás by to neprošlo přes přítele :-D teď máme taky pořád všude otevřeno, ale už se nemůžeme dočkat až se dveře začnou jednou používat a plnit svou funkci :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarád už mi poslal fotky. Jo, půjdeme do toho. Dveře jsou krásné a i se zárubní nás jedny vyjdou na šest tisíc. Díra nikde nebude, technicky to půjde vyřešit snadno.
Odpovědět
Futra bych nezkracoval, kvůli případné budoucí výměně. Naspod dveří bych přidal lištu s kartáčem. Zvyšovat práh by bylo nepraktické.
Odpovědět
ja mám presne opačný problém v paneláku, zárubne od podlahy majú len 190cm a potreboval by som reálnych 197 od podlahy k hornej zarubni, viete niekoho odporučiť kto by to vedel vyrezať v prahe?
Odpovědět
@eemilka moc krásné dveře.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?