Jak se žije v paneláku v bytě pod střechou?

Profilova fotka
Dobry den, mame moznost koupit pekny byt, jenze je v panelku v uplne poslednim patre - v 8. Ja nikdy v panelaku nezila tak vubec nevim jake to je a poslednich patrech koluji povesti o horku apod. Panelak je revitalizovany takze je zatepleny, novy vytah atd... Jak se zije Vam v byte pod strechou v panelaku?
Odpovědět
@everylee urcite vyhodou bude krasny vyhled a hlavne ticho a nedupani sousedu nad vasim bytem.
Odpovědět
@everylee Ahoj, bydlíme v 8.patře a musím potvrdit, že výhled máme krásný, navíc do přírody. Nad hlavou nikdo nedupe a my tedy nevíme ani o tom, že by někdo bydlel vedle nás. Takže super. Ale je pravda, že v létě je tu k nevydržení. U světel máme větrací vrtule, bez nich by to snad nešlo. Má to tedy své výhody i nevýhody.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 a nove delane strechy a zatepleny dum? rika se ze pry by to melo zabranit i tomu hroznemu horku v lete, v zime zase velke zime, plisni a zatekani... nemas s tim zkusenosti? Jak moc velke horko az mivate v lete?
Odpovědět
Profilova fotka
@everylee Upřímně jsem ráda že už jsem z paneláku pryč. Ale to že jste úplně nahoře je vlastně docela fajn - nikdo nad váma nebude dupat a budete tam mít teplo.
Odpovědět
Střecha tedy nevím, abych pravdu řekla. Ale zatepleno máme. Nad balkónem máme udělaný i přístřešek, aby nám na balkon nepršelo a trochu to stínilo, každopádně to tedy nepomáhá. Vedro je opravdu velké. Na druhou stranu těch dní není tolik a stejně je trávíme venku u vody, pokud je to možné. Doma moc nejsme. V noci větráme a spíme jen pod prostěradlem. Nic moc ale dá se to. Nám celkově 8.patro vyhovuje. Každopádně tu nebudem věčně. Stavíme domeček. Ale to hlavně z toho důvodu, že chceme zahradu a náš byteček je příliš malý. Přeji šťastné rozhodnutí!!!
Odpovědět
V paneláku je hrozně, už nikdy tam a nezáleží na patře :-\ :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@flowerbl co ti na tom primo vadilo?
Odpovědět
@everylee prakticky úplně vše, počínaje tím, jak panel nese zvuk, konče sousedy.
Odpovědět
Profilova fotka
@everylee Bydlim v posledním patře (máme tedy ale jen čtyři) a musím říct, ze nemám problém s ničím. Dum je zatepleny. Extra velké teplo tu v letě není. Normálně vetram a je to v pohodě. Možná to bude souviset i s tím, ze na východ máme orientovaný obyvak s kuchyni, ale sluníčko svítí jen rano na balkon, pokoje máme na západ, ale tam chodime az po západu slunce. V dome ale nemáme výtah, tak to je tak jediné, na co bych te asi upozornila. Když budete mit poruchu nebo vám vypnou proud, budeš muset šlapat po svých - a s nákupem a dítětem to teda není fakt nic moc ;-)
Odpovědět
Bydlení v posledním patře je úplně nejlepší, protože ti nikdo nedupe nad hlavou :-) blbý je, když se mění výtah a měsíc nejede, v létě bývá vedro - náš byt byl orientovaný na západ. Kdybych ale měla jít do paneláku, tak opět do posledního patra.
Odpovědět
@everylee bydlime v poslednim 7. patre a v poloze bytu vidim spis vyhody nez nevyhody. Mame nove udelanou strechu, takze se zatekani nebojim, to uz je myslim vetsi pravdepodonost vytopeni sousedy, coz v poslednim patre nehrozi :) Z bytu mame krasny vyhled, jsme na kraji Prahy a vidime az na Jested :) A taky nam nikdo nedupe nad hlavou. V lete mame asi trosku tepleji nez napr. v prizemi, ale neni to zadna hruza a v zateplenem dome bude rozdil jen minimalni. Ono prehrivani bytu je obecne vic zpusobene orientaci na svetove strany a celkovou dispozici, v prechozim bydleni jsme byli v 1. patre a kvuli orientaci se byt prehrival daleko vice. Celkove byt v poslednim patre doporucuju, po dvou letech jsme stale moc spokojeni :)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc dekuji za prispevky! :-) tak to vypada ze je panelak od panelaku a byt od bytu jinaci :) Tenhle byt je situovan na jihovychod a sever. jinak panelak taky nebyl muj sen, snim o baracku se zahradkou - jenze na to zatim nemame, ted bydlime v byte rodicu ale to nebude nadale mozne a jelikoz bydlime v Rakousku - veskere nemovitosti zde jsou velmi drahe to si nemuzeme dovolit - vetsi hypoteku si nechci brat ani v cr - tento byt na ceske strane, je levny, nam vyhovuje tim kde je, a hlavne radsi budu platit hypoteku nez najem - v teto lokalite to totiz vychazi uplne nastejno ... :-) do baracku snad casem ...
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj já bydlím také v posledním 7. patře obývák máme na JZ, takže ráno příjemně, odpoledne horko, ložnici na SV - úplně boží, ráno jemně mě svítí na postel, odpoledne chládek. Bydlela jsem také už v 1. Patře a musím říct, že bylo to mnohem horší, ze silnice se mi horko dostává do bytu, pak prach a nečistoty. Za mě bych už v paneláku šla jen do vyšší patra. Takže hodně záleží na světové strany kam pokoje směřují.
Odpovědět
Profilova fotka
Vyrostla jsem v paneláku, v posl.patře. Výhled super, žádné dupání od sousedů, na chodbě bezpečno (nikdy nám nic neukradli). Vedro tam je, ale to mi bylo i když jsem bydlela se současným manželem ve 4. patře :-p Jediné mínus je, že nám do toho bytu stále trochu zatéká, jen do obýváku a minimálně a teď už se to možná podařilo vyřešit, ale vím, že se to opakovalo hodně let. Ale bylo to jen někdy, jen když byly vyložené přívaláky nebo tálo hodně sněhu najednou. A předpokládám, že to bylo jen nějaké chybné položení těch plechů na střeše.
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlím v paneláku už 40 let, v několika bytech. Výhodou posledního patra jsou ti sousedi, výtahy už dnes taky celkem jezdí spolehlivě. V paneláku je na padnutí, ale je to stejný, jako kdekoliv jinde, když musíte zůstat vevnitř. Naši měli byt otevřený na S a J a to bylo naprosto vyhovující, v létě se udělal průvan a fugovalo to. Teď mám okna na JV a v létě je tu horko, ale je to úplně stejný, jako ve starém cihlovém domě, kde jsem přes den v práci a není tam klimoška ;-) V zimě je tu zas naopak teplo a např. letos jsem ještě netopila, není to třeba.
Odpovědět
V paneláku jsem bydlela tři roky, v posledním 8mém patře. Jedna z výhod byla, že nad námi nikdo nedupal, což jsem uvítala, protože mám ráda klid. Další výhoda byl úžasný výhled a možnost se opalovat na balkoně na "nudy" . To že občas nejel výtah jsem uvítala v rámci akce buď FIT. Kdyby nebyly slyšet zvuky ze spodního patra a netáhly se odpařovačem všechny ty pachy ze spodních pater, dalo by se tam žít i déle.....ale my jsme s tím stejně nepočítali a raději si postavili svoje vlastní....ale jako "startovní bydlení pro mladé" proč ne!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Bydlíme v posledním, 4. patře, bez výtahu. Jako tady píšou všichni, výhoda je, že neslyšíte nad hlavou běhat sousedovy děti. V bytě je více světla než třeba v přízemí. V zimě je tam dobře. V létě vedro. Letos ale bylo hrozně všude, kde nebyla klima. Doma jsme měli 32 st, a to byly žaluzie zatahlé a přes den zavřeno. Jinak je tady vše jako jinde v paneláku, to zn. slyšíte vše co se děje za zdí i za dvěma zdmi....to je celkem jedno, v kterém patře bydlíte. Výhody jsou, že se nemusíte starat o topení a plyn, vše k vám proudí, stačí zaplatit :-) jo, a nevýhoda jsou ty digestoře, z kterých poznáte, co kdo pod vámi dělá k večeři :-( jak psala pastelka55 výše...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky byt pod střechou a úplně v pohodě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?