Kotvení do panelové zdi s vnitřní izolací (polystyren + dutá cihla)

Dobrý den, potřebuji ukotvit horní kuchyňské skříňky na zeď v bytě v paneláku. Zeď je zevnitř zateplená, skládáse ze tří vrstev: na vnitřní straně je dutá cihla (cca 5cm), pak polystyren (cca 5cm) a nakonec (venkovní vrstva) je panel (cca 15 cm). Bojím se skříňky pověsit jen na vrstvu z dutých cihel, aby se nevyvalila dovnitř. Jaký způsob kotvení mám použít? Zkoušel jsem rámovou hmoždinku, ale nepovedlo se mi to. Hmoždinka je 10 x 200 mm a je hladká v prvních dvou třetinách délky a rozpěrnou část má až v poslední třetině. Vyvrtal jsem díru 10 x 200 mm pneumatickou vrtačkou s příklepem a zatlouk do díry tu hmoždinku. Ale pak když jsem tam šrouboval šroub (dodaný s hmoždinkou), tak šel v poslední třetině délky velmi těžko otáčet a nakonec jsem ho tou silou překroutil, takže se v díře přetrhl. Co jsem dělal špatně? Nebo jsou rámové hmoždinky pro tuto zeď nevhodné? Děkuji!
Odpovědět
Vrtal bych bez priklepu. A pouzil Mungo hmozdinky. Jsou nejlepsi. Muzes pro pocit namocit hmozdinku do mamut lepidla a opatrne zatlouc. Takove slozeni jsem kotvil na Mungo a nebyl problem. Hodne stesti a dej vedet, jak to dopadlo.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomas_werner:

Dobrý den, potřebuji ukotvit horní kuchyňské skří…
... Když jsem to diskutoval s ChatGPT, navrhovalo to nepoužít hmoždinky, ale chemickou kotvu a zavitovou tyč. Jaký je váš názor? Díky,
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomas_werner:

... Když jsem to diskutoval s ChatGPT, navrhovalo…
@tomas_werner To už je trochu ako s kanónom na vrabca, ale fungovať to samozrejme bude.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?