Koupě bytu. Majitelka chce najednou víc

Profilova fotka
Dobry den, jdu si k vam pro radu anebo aspon o nazory tykajici se naseho problemu. Kupujeme byt od jedne starsi pani, která je v domove duchodcu, nemá zadne prime pribuzne, cely prodej za ni vyrizuje, jeji byvala pani sousedka, které dala svoji plnou moc. Poprve jsme za ni byli před mesicem a kousek, kdy se dohodla cena bytu, to, ze zajistime odhad, nechame vypracovat kupni smlouvu a vse okolo prodeje spada na nas. Mezitim jsme za ni byli asi 3x, dovezt ji nejake věci z bytu a informovat ji o tom jak cela záležitost probiha. Ted kdy mame pripravenou kupni smlouvu a zadost na hypotéku se pani cukla, ze chce za byt vic. Je neprijemna, i na pani sousedka a na všechny ve svém okoli , ale to je jedno. My proto,ze mame o byt velky zajem, ji chceme postrasit tim, ze proste mezi nami byla slovni dohoda, kde byly dve svědkyně( pani sousedka a pani která je s tou starsi pani na pokoji v domove duchodcu) které nam rekli, ze jestli budem něco potrebovat, muzem s nima pocitat. Mame narok na to, chtit po ni usle peníze, které jsme do tohoto projektu vlozili anebo nejaka jina moznost jak ji postrasit aby si to rozmyslela a byt nam nakonec prodala? Stve nas ze jsme tim ztratili cas a hlavne peníze… Dekuji za pripadne rady a nazory na naší situaci….
Odpovědět
Obávám se, že s tím moc neuděláte. Měli jste mít sepsanou smlouvu budoucí, která pojednává a způsobu finančního vyrovnání včetně celkové ceny bytu atd. Slovní dohoda je k ničemu, museli by jste zřejmě k občansko právnímu soudu a jak všichni víme soudy v ČR se táhnou a jsou dost drahé. Teď záleží na tom, jak moc ten byt chcete a jestli jste ochotni si o něco více připlatit co paní žádá. Pokud je ten váš byt v žádané lokalitě a je dobře dispozičně řešený, tak pokud odmítnete, tak ho paní určitě prodá bez problému někomu jinému, možná že jí to někdo poradil, aby vás takto přitlačila a snažila se z toho vytěžit co nejvíce :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Připomíná mi to scénu z filmu Kulový blesk :-) . Já bych ji asi slušně vysvětlila, že jste s tím měli vydání, provedla vyúčtování a ukázala jí to s tím, že vás mrzí, že nedrží slovo a že ta cena se vám zdá vysoká, že si patrně budete muset hledat něco nového, ale chcete po ní úhradu těch prokazatelých výdajů... Možná cukne, možná ne.
Odpovědět
@corinkaa z právního hlediska byste mohli jen velmi těžko uspět, ale to bába neví, takže bych ji klidně postrašila s těma svědkama, to by na ni mohlo udělat dojem. Hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
spimira: No prave, my blbci duverivy jsme zadnou smlouvu o smlouve budouci nesepsali. V te lokalite se ceny bytu pohybuji okolo tech 500 ti tisic, když tam neni nic udelano, coz u pani neni. Ona chce o 150 tisic vic, coz je najednou dost. A byt ma odhadni cenu sotva tech 500, udelal to kvuli hypotece, jinak by dal 450.- A to tam jsou nova plastova okna a ty se musi zaplatit jeste zvlast,jsou na splatky a ty prechazeji na noveho vlastnika, takze by nas byt vysel na 685.- Dekuji za nazor, my ji zkusime jeste tedy postrasit.-) hraje si s nami jak kocka s mysi, ale zkusime se branit.-) stejne si myslim, ze pani dosahne sveho bohuzel .-/ protoze o byt opravdu stojime, hlavne z duvodu, ze mame kousek ja i pritel rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenkaj presne tak, zkusime pokra...ale jak sem psala, myslim,ze stejne pak prilezem, jeeezis, ta nas ale taha za provazek...
Odpovědět
Profilova fotka
@jop dekuji, zkusime se nedat.-)
Odpovědět
Profilova fotka
@corinkaa - já bych se nenechala. Bábě bych omlátila o hlavu i ten odhad s tím, že bych jí řekla to, co si řekla tady. Že odhadce chtěl napsat dokonce částku nižší, ale napsal to jen kvůli hypotéce... Zas nechat se vydírat... Zkuste jí pohrozit a říct, že vyšší cenu neberete a dělat mrtvýho brouka - týden, dva. Ona se třeba ozve první, že si to rozmyslela a prodá to za původní cenu.
Odpovědět
Profilova fotka
@corinkaa můžu se zeptat, jak jste nakonec dopadli s prodávající? Kupujete byt za tu nižší cenu, nebo si paní vymohla vyšší ?
Odpovědět
Profilova fotka
@bledulka tak nakonec pani cely prodej predala realitce, ktera si s ni hezky uzila.-)) puvodni domluva byla 600 000.- i s oknama, podepsali jsme rezervacni smlouvu a od te doby uz se nesmeli menit podminky. V tom, ale pani rekla, ze 600 000.- ale okna si doplatime sami a ze to teda preda jine realitce. Podepsala smlouvu generalni s dvouma realitkama, s obouma jsme byli v kontaktu. No a pak teda, protoze jsme meli podepsanou tu rezervacni smlouvu,tak jsme na to meli pravo a realitka ji zacala strasit, ze jestli to neproda tak uz bude platit sankce. Toho se zalekla, ale trvala na tom ze 600 tis plus okna. Kdyby jsme o ten byt tak nestali( dulezita pro nas byla poloha) tak jsme to nechali plavat a treba by pak cena byla nizsi, protoze v tehle lokalite jsou opravdu byty kolem 550 tisic. Ted jsem uz rada, ze mame byt a ta pani at nam vleze na zada.....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?