Kuchyň v paneláku - poraďte s dispozicí

Profilova fotka
Zdravím :-) Chtěla bych Vás poprosit o radu - co si myslíte o následujících dispozicích kuchyně v paneláku a případně co si myslíte, že by mohlo být řešeno jinak, aby to bylo praktičtější? Myslíte, že sklopená digestoř je nutnost, aby se vyšší manžel neustále nebouchal do hlavy? V budoucnu plánujeme děti. Moc děkuji, Ethnia
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se asi vzdala potravinové skříně, radši bych měla o 60cm větší pracovní plochu a dala bych plně vestavnou digestoř a tím získám další prostor ve skříňkách.
Odpovědět
@ethnia já bych přidala pod okno ostrůvek jako pracovní plochu, jídelní stůl bych posunula dále do obývacího pokoje, jestli se vejde.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinam76 ono to je bohužel špatně vidět z těch nákresů, ale je tam okno s balkonovými dveřmi a místnost z důvodu norného panelu není propojená s obývákem :-( jinak by to bylo ideální, to máš pravdu
Odpovědět
@ethnia pak bych šla do varianty od okna sloup s troubou, pak bych pokračovala dřezem bez odkapávače a ve stejné linii bych hned dala i varnou desku tak, aby mi v té kolmé části zůstala už jen čistá plocha na práci. Mám to podobně teď doma plus teda ten ostrůvek :-) . Taky panelák.
Odpovědět
Profilova fotka
Ve všech variantách mi přijde málo souvislé pracovní plochy. Já taky bydlim v paneláku, nakonec jsem dala troubu pod varnou desku, právě abych měla víc pracovní plochy (navíc mikrovlnka ve výši očí mi nepřijde moc praktická, hlavně pokud budete mít děti, které to budou mít nad hlavou, takže riziko polití si obličeje, nebo horní poloviny těla horkým bude docela velké :-( ) Taky bych stejně jako @martinam76 dala varnou desku a dřez do jedné osy vedle sebe (odkap bych tam možná nechala, dají se na něj odložit horké hrnce :-) ) a druhou půlku linky nechala jako souvislou pracovní desku. Jinak pokud je manžel vyšší tak tak sklopená digestoř mi přijde praktičtější (mám dvoumetrového bráchu a vím, že u normální (i když výše umístěné) digestoře má problém). A pak ještě taková drobnost ohledně světla...na dvou návrzích je taková ta ramenová konstrukce na které jsou lampičky...zvlášť pokud budete vařit na plynu, tak přecejen je v kuchyni víc "mastného prachu a a sazí" než jinde,a dostávat to z takového světla je opruz.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Myslím si, že si manžel zvykne :) a musím říct, že kuchyn vypadá skvěle :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?