Máte zkušenosti s bouráním nenosných panelových zdí?

Ahoj, máte někdo zkušenosti s bouráním nenosných panelových zdí? Chystáme se srovnat půlku bytu se zemí, respektive s podlahou :-)
Odpovědět
Tak to ti přeju pevné nervy, hodně peněz, chápající sousedy a řemeslníka ;-) U nás se do panelu zasekávaly jen zásuvky a vypínače a stálo to za to..... :-( Hlavně ono je v tom nějaký kamení, atp. Ale určitě to jde, to zas ne že ne ;-) Takže přeju hodně zdaru!
Odpovědět
Ahoj, jo my máme zkušenosti. Dokonce jsme bourali nosnou zeď, takže jsme potřebovali stavební povolení, souhlas majitelů dalčích 65 bytů, no paráda... Každopádně si neumím představit bourat to sami, stačilo, když mi bratr zbíječkou vysekával futra!!! Na to bourání, respektive řezání zdi jsme měli firmu, řežou to diamantovým kotoučem. Navíc se ten kotouč chladí vodou, která během bouracích prací zatekla k sousedům, takže jsme je vyplavili dřív, než jsme bydleli...
Odpovědět
Profilova fotka
ahojda monas koukam ze bydlite na benesovce... musim rict ze jste si bytecek naaaadherne zrekonstruovali ;-)
Odpovědět
Ahojky, jojo, Benešovka je nepřehlídnutelná ;-)!!Děkujeme za pochvalu! V rámci možností- finančních i těch daných tím, že je to prostě panelák, se to snad celkem povedlo, ale dnes bych už udělala spoustu věcí jinak 8-( Ty jsi taky z Hradec? Kde bydlíte? Já jsem teda původem z Náchoda, ale už si tady pomalu zvykám, ale občas se mi stýská...
Odpovědět
Profilova fotka
monas ja jsem puvodem hradecacka, ale koupili jsme byt jinde... taky bych sla do hk, ale byty tam jsou dost drahe... To je normalni, ja bych uz taky predelavala a to jsme tu taky predelali co slo :-) ...
Odpovědět
No ta cena těch bytů tady je fakt nehorázná. V náchodě bych za ten náš panelíkový bzt postavila domek. Jenže manža je voják z povolání, dělá v Pardubicích a nemohl by tak daleko dojíždět, tak jsme zůstali tady. Ale občas mám takový cukání, jelikož teď ty byty zase dost podražily, ho prodat (dost bysme na tom vydělali), zaplatit hypotéku a koupit někde něco levnějšího.
Odpovědět
Profilova fotka
mon jo jo to mas pravdu, presne tohle jsme taky rikali, jelikoz v tomhle byte jsme dvar roky a koupili jsme ho za hodne slusnou cenu jiz v ty dobe, tak ted bychom za to uz postavili pekny baracek :-) ... ale ja barackova nejsem,takze me to nelaka, ja jsem spokojena, byt mame velikej a chatu ze zahradou mame taky tak na co baracek... ja jsem v hradci bydlela kousek od benesovky, jak je hokejka u lachtana tak panelak vedle
Odpovědět
Promiň, manžel mě nalákal na džin s tonikem a Kill Bill, tak jsem byla mimo...Jo, jasně, každému vyhovuje něco jiného, já jsem holka z vesnice, zvyklá na barák se zahrádkou, ta mi hodně chyní. Ještě že máme kam jezdit, tak ob víkend jezdíme k našim. Ale je fakt, že mi na úklid docela stačí ten náš byt a představa, že uklízím barák a ještě k tomu starost o zahrádku, no....Navíc bráška si teď staví domeček (teda docela veliký), tak zase bude kam jezdit:-)A jednou uvidíme. Zatím studuju+ byt+ náš syn atd. finančně vycházíme tak tak. Ale jednou ze mě třeba bude úspěšná advokátka, tak si třeba koupím domek i s uklízečkou;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja som búrala panelovú priečku v kuchyni, ktorá zbytočne zmenšovala priestor..firmy si za to pýtajú dosť veľké peniaze, mne sa bratranec ponúkol, že mi to spraví, požičal si poriadnu kvalitnú zbíjačku z práce a 4 dni každý deň po práci po 3 hodinkách.. :-N ..bolo to plné kameňov a železa, plus tade viedla elektrina..no ušetrili sme kopec peňazí..podobne mi aj dával dole pôvodnú dlažbu v chodbičke a kuchyni .. :-) .
Odpovědět
Ono hodně záleží jaká ta zeď je. My jsme bourali nosnou, která je silnější. Navíc to musel povolit kvůli stavebnímu povolení statik, musel se tam udělat překlad traverzou atd. Taky jsem zjistila, že ten beton není všude stejně tvrdý. No nakonec to stálo cca 25000, ale včetně toho překladu + ta firma zajistila odvoz té suti (zajistili kontejner, odnosili to všechno z bytu a odvezli). A že to byly kusy betonu!!!! Navíc tím, že to řežou, zůstává nádherně rovné, hladké zakončení, pokud člověk nebourá úplně celou zeď, zbíječkou by ten okraj vypadal asi o hodně hůř a muselo by se to dorovnávat.
Odpovědět
Díky za zkušenosti. U nás to není nosné, takže povolení nepotřebujeme, to máme ověřeno :-) . Zeď moc tvrdá není, protože už jsme jednu půlmetrovou příčku vybourávali - a to to manžel za chvílu vybouchal palicí (ale byla to příčka od špajzu, takže nevím, jestli je to tak i jinde). A taky, když jednou vrtal do zdi, provrtal se skrz :-) . Chceme si to dělat sami s kupou kamarádů, půjčit kvalitní rozbrusku s diamantovým kotoučem a hrrr na to. Ale celkem mě překvapuje ta voda .... kolik toho asi tak je?
Odpovědět
Myslím, že klasická rozbruska se vodou nechladí. To jen to zařízení, co to tím řezala ta firma. To je úplně něco jiného, staví se na to taková konstrukce, je to velký. Pokud jsou ty příčky jen takový, tak to je pohodička! Taky bychom se do toho pustili sami (jen pozor- spousta nástrojů jako zbíječky, rozbrušky atd. pracuje na "jinou elektřinu" - nevím jestli napětí nebo co, nevyznám se v tom, než je klasicky v bytě a musí se zajistit jinej přívod, např. od výtahářů). Tak ať se vám dobře bourá :-)
Odpovědět
Článek se načítá
No my máme sporák na 380, takže v bytě máme nejen klasických 220, tudíž by nám to asi stačilo, každopádně díky za info, ještě si to ověříme. Ale upřímně, mám z toho docela strach a pořád vymýšlím, jestli opravdu ru rekonstrukci potřebujeme :-)
Odpovědět
Ale jó, potřebujete ;-) ! Strach má každý, já byla chvílema úplně zoufalá, obzvlášť když jsem viděla to staveniště a těch věcí, co bylo potřeba zařídit, měla jsem pocit, že se tam snad nikdy nebude dát bydlet, ale nakonec to dopadlo a je to fajn, jen kdyby měl člověk vždycky už ty zkušenosti, co má po i před tím, než začne...
Odpovědět
Profilova fotka
Monas, já vím, že to s tímhle tématem nesouvisí, ale čím jsi malovala ty krtečky na zeď? Jsou moc krásný!!!
Odpovědět
Obyčejnýma temperama...Myslím, že by to šlo čímkoliv
Odpovědět
jo a mimochodem díky, ještě to není úplně hotový, později dodám zbytek ;-) !
Odpovědět
Profilova fotka
Monas: Temperama? Tak to je super! To je fakt, že by asi šly použít i vodovky...
Odpovědět
to enoch: my sme burali zatial dve nenosne zelezobetonove priecky kazdu s rozmerom cca 150x250cm a hrubka tusim 7cm - stalo nas to 2.500 skk, co je cena diamantoveho kotuca - oplati sa don investovat, okrem narezania panelov vydzrzal aj kompletne vyrezanie drazok na elektriku v celom byte, vyrezanie betonoveho poteru na balkone a po zisteni cien na trhu za rezanie panelov nim teraz ideme rezat panelove jadro, kedze nie sme taki bohati aby sme zaplatili firmu - hodne zdaru prajem - chce to len odhodlanie a potom to uz ide :)
Odpovědět
A to jste si to bourali sami? Jak dlouho jste to bourali? My se musíme na tři týdny odstěhovat k babičce, a musíme to v té době všechno zvládnout, je to dost napreslé :-) . Máme představu, že za 2 dny to může být venku, samozřejmě i s jádrem, budeme taky bourat tak 3,5m x 2,5m + umakartové jádro.
Odpovědět
Profilova fotka
aj my sme burali panel, celu priecku 3,4 x 2,6 m a jeden otvor na dvere.. firma na buranie so specialnym pristrojom nam vypocitala cenu okolo 50 000 bez DPH !!! vdaka mojmu sikovnemu bratovi nas to napokon stalo 3 diamantove kotuce a pol dna vynasania panelov 5 chlapmi.. najviac sa nam osvedcilo rezanie panelov na kusy o velkosti asi 50 x 100 cm (aby sa dali vyniest), rezal brat, pomahal priatelov otec a stryko.. pri rezani striakali vodu na kotuc, jednak aby sa neprehrial a aby sa tak neprasilo.. islo im to vyborne, zvladli to za jeden den.. http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovědět
Môžem len súhlasiť s postupom * Gabrielkap*, takto svojpomocne sme to robili aj my, teda chlapi. Treba ešte rozlíšiť či je to panel - priečka, alebo nosný panel - vyjadrenie statika. Susedia do nosného panela rezali otvor na dvere, a museli vkladať podpery na odporučanie statika.
Odpovědět
To jsou samé povzbudivé informce :-) Díky moc, holky. A ještě dotaz - jakým způsobem jste ten kotouč chladili?
Odpovědět
to enoch: rezali sme rano pred robotou, tak hodinku dve asi tyzden (aby sme nerusili susedov po veceroch) a za jeden vikend to dvaja chlapi rozobrali a s mojou pomocou sme to traja vynosili von z baraku a odviezli na niekolko krat do zbernych surovin - stavebny odpad beru zdarma
Odpovědět
a k chladeniu kotuca - kedze sme to robili na etapy, chladit nebolo treba - no a tento vikend sme vyrezali a vyburali betonove jadro (samotne rezanie trvalo asi 3 hodiny), takze dalsi pokrok v prerabani :) vela stastia prajem
Odpovědět
Profilova fotka
my sme takym rozprasovacov, ktory sa pouziva na postrek v zahrade striekali vodu na miesto kde sa rezalo.. prakticky jeden mal v rukach flexu a druhy rozprasovac, samozrejme, ze aj nejake prestavky boli, ale trvalo to jeden den.. tento postup sa nam najviac osvedcil, ked sme rezali nasucho, bolo strasne vela prachu, nas panel bol dost hruby aj ked nebol nosny.. ja by som tie kusy panelov urcite nedvihla, dvaja mali co robit.. na tej fotke z albumu, ktoru som vyssie pridala, rozprasovac aj vidno, vpravo v predu, taky oranzovy.. a kotuc sme zohnali za 400,- Sk.. a este jedna rada, aj tie ruska na tvar je dobre mat, hoci my sme este tyzden citili prach vsade ;-)
Odpovědět
Díky, důležiá informace o těch rouškách, ale chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, co myslíš :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak dávám vědět, jak to dopadlo: Bourání bylo vlastně třešinka. Rozbrusku jsme si půjčili z půjčovny, spotřebovali cca 3mm diamntového kotouče, takže to celkem vyšlo na pár kaček. Jeden kamarád řezal, za 2 dny bylo všechno rozřezáno a vynošeno; manžel neustále vytíral vodu z chlazení, abychom nevytopili sousedy :-) . Prachu z toho tudíž moc nebylo, jen to chtělo ochranné rukavice, protože ta voda smíchaná s prachem byla pěkný neřád. Teď už bydlíme a je nám fajn. Takže ještě jednou děkuji za tipy, moc se hodily!! ;-)
Odpovědět
Můžete mi říct, kolik vody je třeba na chlazení toho kotouče? Nějak si to neumím představit. Monas, prosím tě, jak moc jste ty sousedy vyplavili? Mám z toho hrůzu, taky nás to čeká. Chystáme se bourat 2 dveře do nosných panelů (1 bude nutný ocelový překlad) a zbourat šatnu v předsíni - 6cm panel. Dík za rady.
Odpovědět
Viete mi niekto poradiť, či je potrebné pri búrani nenosnej priečky medzi dvoma izbami nejaké povolenie. Da sa to vybaviť aj dodatočne? Ďakujem za rady. ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?