Na co si dát pozor při koupi bytu?

Profilova fotka
Ahoj střecháčci, s manželem zvažujeme koupi mezonetového bytu ve starším panelovém domě, ve kterém se část přistavovala a byli bychom pod střechou. Počítáme s celkovou rekonstrukcí bytu. Je něco, na co bychom si však měli dát pozor? Byt se nám líbil, akorát nemáme nikoho známého, kdo by byl schopný se s námi poradit, popřípadě na byt kouknout. Díky za rady a tipy :-)
Odpovědět
Mezonet nikdy! Pořád dole u schodů věci, až půjdu nahoru a nahoře věci, až půjdu dolů. Mytí schodiště - hrůza Je to velice nepohodlné, stále lítat po schodech, nebo je jedno podlaží hluché, že se tam chodí jen v krajním případě. Děti se musí pořád hlídat, protože schodiště je pro ně jak magnet.
Odpovědět
no mně nepřijde rozdíl mezonet/patrový dům spíš bych riziko viděla ve střeše, to chce důkladně okouknout, aby jí nezatékalo a aby tam nebylov létě vedro..obecně se to pod střechou hodně přehřívá a chce to klimatizaci
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlíme teď v mezonetu v podnájmu a taky nedoporučuji. Protože jsem na mateřské, jdu ty schody milionkrát za den, neustále přenáším věci z patra do patra....balkon je u obýváku, ale místnost s pračkou v jiném patře, takže i s prádlem jdu několikrát. Navíc nemám přehled o dětech a z toho jsem nervózní, protože jsem na to nebyla zvyklá. Nemít děti a chodit do práce, neměla bych ani důvod si stěžovat. Byt je velký, chodby taky prostorné...A to máme patra dvě. Když jsme kupovali nový byt, byly v projektu mezonety přes tři patra s tím, že úplně nahoře je terasa. Když si představím, že bych šla z kuchyně dvě patra na terasu s vínem, tak se mi nechce ;-) Nechtěla bych ani dům na patro. Ale to je jen má zkušenost. Jinak bych riziko viděla taky jen ve střeše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?