Na kolik vyjde rekonstrukce panelákového bytu 3+1?

Všechny zdravím, koupili jsme si byt v paneláku, který má 77m2. Máme nová okna, balkony a panelák je zateplený, takže to dělat nebudeme. Ale rádi bychom si nechali udělat nové jádro+koupelnu, kuchyni, podlahy( nejlépe vinylové) a nasadit dřevěná furtra na ty kovová a 4x nové dveře. Topení necháme původní a elektriku také dělat nebudeme. Kolik myslíte, že by to tak mohlo stát? Kolik jste platili vy, za rekonstrukci? :-) ;-) Všem moc děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Když jsme rekonstruovaly 3+1 vč. oken, tak bez práce 400 tis, ale výber materiálů byl ten levnější.. Současný 4+kk stál něco přes 1 mil., ale komplet. Takže těch 500 tis. bych odhadla, pokud si nebudete moc vyskakovat a vše si uděláte.
Odpovědět
@lajlinka78 Tada jo, tak to jsme ani nepočítali, že by to vyšlo tak draho. Máme na rekonstrukci ušetřených 220 000Kč a doufáme, že se vejdeme. To si mě nepotěšila :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Byt je velký jako ten můj. 4x dveře cca. 25.000,- Za podlahy cca.70m2 jsem dal 10.000,- z toho 3.000,- za izolaci pod lamino a 7.000,- za lamino, koupil jsem ho od kámoše za 20% ceny :-). Ale u vás to bude dle výměry x 1000-1200 Kč/m2 Jádro , koupelna 50-70.000,- + zařizovací předměty Kuchyně +- 10.000 instalace (plyn, voda, elektrika) a za linku od 0 do 1000000, podle výberu. Moc obecný dotaz, potřeba se trochu rozhlédnout po fóru a i netu a upřesnit si, co vlastně chci. těch 220.000,- je tak na to jádro a koupelnu, možná dveře, ale ty nemá cenu montovat bez nových podlah.
Odpovědět
Profilova fotka
@elgreco třeba se vejdete, zkuste si oběhnout co chcete a položkově nacenit..jestli bude třeba pod vinyl vyrovnat podlahy aj. a pak uvidíte. Já píši jen jak jsme dopadli my. U Vás to může být úplně jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
@elgreco Také rekonstruujeme, tak si dovolím pomoci naším rozpočtem :-) Máme zhruba stejně velký byt (75m2). Co se týče koupelny a zděného jádra, počítala bych tak min. 80.000,-. U kuchyně cca 90-100.000,-Kč, pokud budete kupovat i nové spotřebiče - pokud ne tak za skříňky bych počítala cca 40-50.000,-. Podlahy u nás v bytě nás budou stát asi (doufám) 60.000,- (ložnice a obývák - plovoučka; kuchyň a přesdíň - lino; dětský pokoj - koberec). Dlažba v koupelně a na WC je v rozpočtu u koupelny. Budeme měnit dveře, ale bez obložek, protože obložky jsou dražší než samotné dveře :-) Na dveře počítáme cca 3.000,-/1 dveře, tak snad nám to vyjde. Když jsme se dívali, že bysme dělali obložky nebo měnili futra, tak by nás jedny dveře vyšly min. na 7-8.000,- Kč. My budeme k tomu dělat elektřinu a měnit okna a obáváme se, že se nevejdeme celkem do 350.000,-, které jsme si půjčili na rekonstrukci...:-( Ale pokud jste skromní a budou Vám stačit levnější věci (např. obklady do koupelny za 299,-Kč/m2; a ne jako my za 699,- Kč/m2 :-)), tak se o pár tisícovek snad do Vašeho rozpočtu vejdete... Hodně štěstí! :-)
Odpovědět
Ahoj My máme stejně velký byt jako ty- okna 45 000, renovace parket 20 000, nová elektrika celý byt 20 000, koupelna- vyzdění + zařízení 60 000. kuchyně na míru dělaná i se spotřebiči 70 000, dveře z obi obyč 10 000, máme nové omítky cenu nevím, zednické práce a elektriku nám dělali kamarádi, jinak by to stálo víc.
Odpovědět
Kuchyně na míru jsou vždycky dražší než koupit už hotovou, proto bych si koupila / poskládala / už z hotovýho nábytku. Kamarádka si teď taky zařizovala novou kuchyň a celá nová linka ji vyšla jen na 8 tisíc a musím říct, že je nádherná. A spotřebiče se teď v povánočních výprodejích taky dají koupit levně. Já se tady před nedávnem ptala na pračku. Nakonec sem si vybrala jednu za 12 tisíc a podařilo se mi ji sehnat i s dopravou za 7 tisíc. Chce to hodně hledat a myslím, že se do té vaší ušetřené částky vejdete.
Odpovědět
Moc Všem děkuji, půjdeme do toho a kdyžtak dveře uděláme až vyšetříme peníze nakonec. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky to vidím tak na 500tis.
Odpovědět
@baru7 no mě se zdá 500tisíc hodně. Když okna už máme nové,elektrika, topení a zateplení je taky hotové. Akorát to jádro, podlahy,dveře a kuchně. Tak doufám, že se vlezeme ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@elgreco to je s velkou rezervou...samozřejmě záleží na tom, jak moc se budete chtít rozšoupnout :)
Odpovědět
Profilova fotka
@elgreco kupní cena bytu + náklady na rekonstrukci = kolik % ceny novostavby domku ? Já vím, je to individuální, ale furt je to bytovka. Člověk to může mít vevnitř extra super vyleze před dveře a hotovo. Jiný svět :-S Byt jsem jakž takž zrekonstruoval a největší problém mám s tím, že se SVJ nechce moc starat o ty společné prostory. Pak by i ten zbytek mohl vypadat k světu. Oni nikdy nepochopili, že je to jejich, že se o to musí starat. Ale to je jiná kapitola. Spotřebiče bych nechal až na konec, ty se dají poshánět za rozumné ceny vždycky. Některé komodity ne. Třeba elektroinstalační materiál (dráty) ty dolů nejdou, spíš nahoru. Udělal jsem všechny ty hrubé práce , omítky, malby, podlahy, dveře zrenovoval a nábytek a spotřebiče až na to bude. Toť můj pohled...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
u nás kompletní rekonstrukce 3+1, včetně elektriky a většiny vybavení do 300 tisíc. Dělali jsme si téměř vše svépomocí, chybí ještě dveře a pár detailů, okna plastová už byla a zateplený panelák taky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Já vám tedy něco řeknu, koupená hotová kuchyn např. Oresi. je to hnus žádná originalita, a když vaše známá bude mít kuchyn od oresi taky tak si budete připadat jako u vás doma, mě se toto vůbec nelíbí. když už dělám rekonstrukci tak chci aby můj byt byl podle mých představ. tedka jsem si nechávala dělat kuchyn přímo u truhlářu za 80.000 tisíc včetně všech moderních spotřebičů. dvířka fialová s bílou vysoký lesk, cena za tut kuchyn byla v tomto případě super a mohla jsem si navymíšlet různě veliké a vysoké skřínky to u kupovaných kuchyní nejde, to radši budu dělat rekostrukci postupně ale pořádně a jak už jsem jednou říkala podle mých představ. pokub by jste někdo hledal šikové a originální truhláře pište na moje emailovou schránku ráda vám na ně přepošlu informace a internetové stránky. Mějte se hezky a at máte v bytě přesně to co chcete za málo penízků papa x-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
KOMPLETNÍ REKONSTRIKCE 3+1 ZA MÁLO PENĚZ I S ROZEPSANÝM FINANČNÍM ROZPOČTEM http://www.modrastrecha.cz/blog/golfi... SNAD TI TO POMŮŽE. KDYBY COKOLIV TAK SE MĚ DOPTEJ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@golfino tohle rozepsání je bezvadné, díky:-) a byteček máš krásný:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Rekonstrukce 3+1, 80 m2, sakum prdum všechno 430 tisíc. Neměli jsme ani známé, ani čas na to, abychom si to dělali svépomocí. Takže si myslím, že jsme to zvládli za relativně slušné peníze na to, že jsme doma kromě položení podlah a vymalování, neudělali vůbec nic. Jen kuchyňská linka vč. spotřebičů stála 110 tisíc, podlahy (vzhledem k tomu, že máme velkého psa, jsme brali kvalitnější) dalších 47 tisíc, dveře 50 tisíc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
dobrý den, ty ceny mě celkem děsí. naše rodinná firma provádí rekonstrukce asi o 150 tis.,- levněj a to v luxusnější variantě.:)
Odpovědět
@koupelnak ahoj,my teď kupujeme byt 3 +1 65 m a na reko máme maximálně 300 000. Budeme dělat okna,elektriku,vodu,kuchyň a koupelnu, podlahy,zkratka komplet byt. Rozpočet viděl iarchitekt a řekl,ze se do toho vejdeme i když to bude dělat firma. Ale jinak vodu nám bude dělat známy,elektriku bracha, jinak samozřejmě je to o tom,práce,které stojí hodně a nejsou odborné si udělat sami a proto omítky buďme oskrabavat, vyklizení si uděláme, vzhledem k albu uživatele golfino se určitě pojedu podívat na sanitku do Polska, z jejich plovoucek a vinylu jsem byla nadšena,protože je to to samé co prodávají u nás, jen o polovinu levnější. Na kuchyň mám truhlare co děla za solidní peníze poctivou práci. Myslím,ze je to o tom se ptat,hledat si ,nedat na předsudky (viz nákupy v Polsku) a věnovat tomu ten čas. A jít to jistě jde když tu za 250 000 - 300 000 lidi již byty zrekonstruovali.takze za mě, zatím nemám děti a nechci byt plny předražených věci,které budu opecovavat a lestit, chci v bytě žít a neokrikovat děti, ze zapatlali kuchyň za pul milionu. Takže ano, realne to je. Držím palce při rekonstrukci!
Odpovědět
@elgreco Ahoj, my jsme teď ve stejné situaci, děláme si všechno sami po večer a víkendech, vše kupujem v akcích a slevách, ale zase ne šunty...děláme jádro z ytongu, v koupelně vana, obklady, zrcacdo, skřín s umyvadlem, podlahy kvalitní PVC v celém bytě až na ložnici, tam jsme dali koberec, rovnání podlah nivelačkou, nová kuchyn, ze spotřebičů nová myčka, varná deska, trouba, digestoř...Jsme teď na nějakých 150tis. počítám dalších max 20tis ani to ne...takže se to dá zvládnout, ale dveře jsme neřešily, futra jsem natřela, dveře taky, jen jsou nové kliky - to byla pro nás zbytečná invetice, bez které se momentálně obejdeme...Takže pevný nervy a hodně sil :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Ahoj, toto nás potenciálne čaká tiež. Moja otázka znie trochu inak- koľko času(vybavovačky, papiere, podružné veci) a nervov si máme pripraviť? :-N
Odpovědět
x-)
Odpovědět
Dobrý den,žádám si u KB o hypotéku na rekonstrukce bytu 3+1,banka chce položkový rozpočet.Jelikož si většinu prací budem dělat sami,tak nemám představu jak takový rozpočet vytvořit.Chtěla jsem poprosit jestli s tím má někdo zkušenost a takový rozpočet pro banku už dělal,jestli mi ho může poslat na e-mail marcelateta@seznam.cz. Já bych si ho upravila podle částky na kterou to potřebuji. Moooc děkuji.Spěchá.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@koupelnak Ahoj, chystáme kompletní rekonstrukci 3+1 v Praze na Proseku a hledáme firmu které bychom tento úkol mohli s klidným srdcem svěřit. Má vaše firma nějaké webové stránky?
Odpovědět
Já počítám cca 500 tis. bez vnitřního vybavení (rozvody, koupelna, podlahy, dveře, omítky a výmalba...) Myslím si, že super cena, ono taky záleží, co v tom všechno je, že jo. Například dveře máme z masivu a podlaha dřevěné parkety.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Vůbec je neposlouchej, prej až 500000 Kč a nebo 220000 Kč muže stačit jenom na jádro a kuchyň ?! Neposlouchej ty idioty! Když si na to nájmem firmu to je jasny ze zaplatíš balík a když znáš někoho kdo to umí tak těch 220000 ti bohatě stačí . Prej 500000kc .. Trubky
Odpovědět
@matrix123 nezlobte se, ale byt rekonstruoval manzel pred 10 ti lety vse delal sam s rodinou a znamym( hodne lacinym) , vse z obi atd. A vyslo ho to na 350 tisisc teda i s kuchyni, ktera byla 80 tis, ale vse je podprumer, vse levne obyc a podle toho to taky vypada.
Odpovědět
@matrix123 Tak vy jste dobrej sympaťák... 220 tisíc rekonstrukce bytu se dá udělat, ale vše musíte dělat sám a třeba kuchyň se dá pořídit za 30 tisíc, ale ta se dává do bytů na pronájem, ne někam kde chcete bydlet... Normální kuchyň je cca 100-150 dle spotřebičů, to vám pak na ten zbytek moc nezůstane...
Odpovědět
@lopp já si dělal nový jádro + novou koupelnu kuchyň proste celej byt 3+1 není extravagantní , ale byt je hezkej novej , stačí . To záleží na tom jak je kdo náročnej když chce někdo si udělat kuchyň za 150000 tak ať si udělá . Za 30000 se dá udělat hezká linka s vestavěným sporakem už s tím novějším ale
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?