Navrnh kuchyne v panelaku

Dobry den dostala jsem navrh kuchyne, prosim o radu, zda se Vam to libi nebo zmena. Drevodekor bude nebraska a seda pracovni deska. Prosim o nazor. Dekuji
Odpovědět
1
2
Nemate pudorys? To vam nakreslili pruchozi kuchynskou linku? 😄 Nechci byt prilis kriticky, ale jestli vam tohle udelal profik, tak teda se asi spatne vyspal nebo jinak nevim, jak se to mohlo stat. Napriklad vedle varne desky neni vubec zadny odkladaci prostor, coz je uplne zakladni fail. Ten drez by se dal urcite aspon posunout na druhy konec linky. Ale spis mi pripada, ze by se to dalo vyresit cele uplne jinak - tu linku dat vubec k jine zdi. Ale bez pudorysu vam nikdo moc neporadi.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s kolegou, že to uspořádání není vůbec šťastné. Sporák je úplně v rohu a ještě k tomu před dveřmi - manipulace s krajními hrnci bude špatná, do toho se ještě budete uhýbat procházejícím - nechci si představit situaci, kdy otevřete troubu a do toho vám zpoza rohu vletí dítě. Mezi dřezem a sporákem to chce alespoň 30 cm, jinak si ani nemáte kam odložit ingredience a všechno do hrnce taháte "přes dřez". Kolik je navržen průchod mezi linkami? Působí dost úzký na vyhnutí dvou lidí, když jde o průchozí kuchyň.
Odpovědět
Asi nejde úplně o dispozice, je to klasická paneláková kuchyň, máme to přesně takhle a i stará takto byla. Není na té zdi "za rohem" ještě vchod do koupelny? Zakladatelce jde dle mého spíše o volbu dekoru. 🙂 Kuchyň vypadá příjemně, ale pokud je podlaha ve vzoru dřeva + se přidá dřevěný jídelní stůl a židle, tak bych měla strach, jestli toho dřeva nebude v tak malé místnosti moc.
Odpovědět
@jeslan nebudu komentovat rozložení, to již udělali výše (zvlášť trouba, kde není místo kolem, dřez by se snad dal posunout). Na mě to působí dost ponuře, až moc hnědé (dřeva). Pokud je to malá místnost volila bych světlejší tóny. Požádejte o vizualizaci když změníte: spodní skříňky bílé (taky ta velká skříň), horní skříňky dřevodekor, pracovní deska dřevodekor (případně imitace betonu), zástěna imitace betonu. Možná to bude působit vzdušněji.
Odpovědět
@m_i_r_e_k dekuji za nazor. Bohuzel linka nejde presunout jinam u lednice je vstup do koupelny a nemame okno,ale balkonove dvere,klasicky panelak. Na protejsi strane linky je vstup do obyvaciho pokoje. Taky jsem predpokladala,ze bude navrh lepsi.
Odpovědět
@sailen @sailen ten pruchod by mel byt cca 77cm. Dekuji za nazor.
Odpovědět
@ka900 ano jsou tam dvere do koupelny klasika mne se prave taky zda,ze dreva je tam moc.diky za nazor
Odpovědět
@artep1987 na ten drez a sporak jsem zvykla mam to i ted takhle to mi az tak nevadi. Ja chci spodni skrinky v drevodekoru nebraska a ten snad neni moc tmavy jen nevim jak vyresit zastenu. Premyslim o betonove sterce pod linkou a nad ni. Uz fakt nevim hledam na netu inspiraci ale vsude prevazuji cele bile nebo prave spodni bile a vrchni drevo. Jsem zoufala uz pul roku premyslim jak to vyresit. Dekuji za Vas nazor.
Odpovědět
@m_i_r_e_k pudorys bohuzel nemam. To bych musela nakreslit sama. Pani mi poslala jen tohle.
Odpovědět
Naprosto souhlasím s @artep1987 a @ka900 - je to takové až příliš dřevěné. A neuvažovala jste o tom, že byste měli spodní skříňky šuplíkové? Pak by se to dalo "rozbít" nějakým bílým čílkem. Kombinace dle počtu šuplíků. Horní bílé. A pak by ani možná ani nevadil drevodekor na stěně a nad skříňkami. Zároveň bych se možná ani nebránila té variantě co navrhovala @artep1987 a mluvím z vlastní zkušenosti. Chtěla jsem dřevo a nakonec mám vysoký lesk - bílá v kombinaci s nějakým dubem (to už jsem zapomněla jakým přesně) a jen některé části. Když jsem viděla původní nákres a pak ten druhý - okamžitě jsem změnila názor a zamilovala se do bílé. Kuchyň se naprosto rozsvítila.
Odpovědět
@jeslan Mě by docela zajímalo, jak to ta pani dokázala nakreslit bez půdorysu. Dekory bych řešil až úplně na posledním místě 😉
Odpovědět
@m2s ja uz to ted vidim taky, ze bude lepsi jit do cele leskle bile bude to svetlejsi. Ja se te bile dole branila,jelikoz mam strach,abych do toho nenarazila vysavacem a nebyla tam ryha. Co mate za material lesku akryl nebo lak? Spis se bojim te udrzby. Mate prosim nejake foto Vasi kuchyne pro inspiraci.dekuji
Odpovědět
Článek se načítá
@m_i_r_e_k pani u me byla doma a asi ji to stacilo na nahled. Ve stredu mame schuzku tak to poresim.
Odpovědět
@jeslan v bytě máme zatím jen nějakou obyčejnou, nejspíš Polskou. Do domečku teď plánujeme kvalitnější (snad se letos dočkám). Sokl máme dřevo dekor, jako korpusy. Nejprve jsem se lesku bála, ale v novém bude také vysoký lesk. Kuchyň máme cca od dubna, fotky jsou z té doby, chybí tam jen digestoř.
Odpovědět
@m2s ta kombinace vypada dobre a ten lesk material co byste zvolila lak nebo akryl?
Odpovědět
@m_i_r_e_k mohu se zeptat kdybych sla nakonec do bule v nejvyssim lesku jaky byste zvolil material akryl nebo lak? Co je lepsi na udrzbu celkove? Dekuji
Odpovědět
@jeslan přiznám se, že takto dalece jsem nikdy nezkoumala. Tuhle kuchyň jsme vybírali jako sektorovou a líbila se na pohled. Stará dosloužila, tak jsme jí vzali. Navíc jsme v nájmu, takže sice mohla být dle našich představ, ale majitel stanovil určitý limit do kterého jsme se museli vejít. Takže tady bohužel neporadím. 🤷🏻‍♀️
Odpovědět
@jeslan Na tuhle otázku se nedá moc odpovědět. Je spousta druhů laků. Akryl může mít mnoho forem, ale vy máte asi na mysli akrylový lak. Já bych tohle opravdu zatím neřešil. Nejdřív si nechte správně navrhnout dispozici a pak až teprv řešte dekor. Být vámi bych změnil kuchyňské studio. Ta vaše paní opravdu není při smyslech. To, co vám nakreslila, je na úrovni desetiletého dítěte, které se naučilo pracovat s tím vizualizačním programem.
Odpovědět
@jeslan zkuste to sama, myslím že na stránkách Möbelixu je konfigurátor. Sice je to o tom, co mají oni v nabídce, ale minimálně si uděláte alespoň přibližnou představu o barevných kombinacích. A s tím pak můžete navštívit jakékoli kuchyňské studio.
Odpovědět
@m_i_r_e_k Tak paní má asi v paneláku rozvody dané... Jako dá se to změnit, ale to už je na větší rekonstrukci. A pokud už v této dispozici vařila a nemá s tím problém, tak proč by to měnila 😉 .
Odpovědět
@katkamor Když už tazatelka bude platit za novou linku a sama se ptá, jestli je to takhle OK nebo změnit, tak já doporučuji změnit. Ten návrh na vizualizaci je opravdu diletantský a to po všech stánkách. Není důvod se držet toho, jak to bylo předtím. Rozvody vedou ve stoupačce, ale dost často se to dá velmi snadno a levně někam protáhnout.
Odpovědět
@m2s dobre jste hodna mrknu na to a uvidim co vykouzlim
Odpovědět
@jeslan tak se pak pochlubte 😊
Odpovědět
Příbuzní tento typ kuchyně předělali i s jádrem, které protáhli místo kuchyňské linky a z této strany udělili vstup do koupelny. Kuchyň je pak ve tvaru L v místě současného vstupu do koupelny (příčka se posunula kousek dozadu, protože koupelna se zvětšila o prostor linky) a místa, kde je lednice. Naproti novému vstupu do koupelny jsou jen nízké a méně hluboké skříňky, jako máte v návrhu.
Odpovědět
@nuonuon také jsem to už někde viděla, že předělali tímto způsobem. Ale z původní výměny kuchyňské linky na rekonstrukci jádra - to už je zapotřebí poněkud vyšší rozpočet. Který nemusí mít tazatelka k dispozici.
Odpovědět
@m2s To určitě na druhou stranu, stejně jednou jádro měnit asi budou, pokud je tam původní a kuchyně se bude opět předělávat. Asi bych raději našetřila a udělala to kompletně.
Odpovědět
@nuonuon vim,ze se to takhle da resit my uz mame jadro nove a chteli jsme to takhle zachovat. Potrebujeme mit velky jidelni kout,takze jsme nechali puvodni stav kuchyne. Jsem uz zvykla na takovy prostor, v tom navrhu mi slo predevsim o sladeni barev kuchynske linky a protejsich skrinek. Disppzoci rozlozeni s tim jsem smirena. Nevim jak ladit barvy linky vymalovano mam bilou. I tak dekuji za reakci.
Odpovědět
@jeslan Malý prostor, chce světlou to barvu.
Odpovědět
@nuonuon ano mam vybrany svetly odstin dreva svetlou sedou desku a horni bile lakovane. Ted resim keramicke obklady. Snad se mi to vse podari sladit.
Odpovědět
@jeslan a nebylo by hezčí namísto obkladů použít desku v odstínu pracovní desky?? 🤔 Jen dřevo, bílá, šedá. Někdy ta čtvrtá barva už působí rušivě. Ale mohu se samozřejmě i plést a ve finále to bude vypadat dobře! 👍
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?