Nesprávné chování bojleru.

Zdravím. V koupelně na bytě máme 100l bojler s vývody teplé i studené vody dole vedle sebe. Začalo se nám stávat, že například, když se dolouho nepouští tepla voda, tak po otevření kohoutku, pro požadavek na teplou vodou, nejprve neteče nic a až po pár sekundách, za doprovodu "divného" zvuku v bojleru, se teplá voda rozteče. Pravidelně se to stává ráno, když se teplá voda celou noc nepoužívá. Začalo se to stávat po té, co byl v celém domě nainstalován přetlakový regulátor. Tlak vody tedy celkem v celém rozvodu poklesl. Má otázka je , zda-li se mohlo stat, že se bojler zavzdušnil, či to souvisí s nízkým tlakem. Děkuji za všechny rady.
Odpovědět
@jirikk55 hledal bych chybu v pojistném ventilu na přívodu k bojleru. Jeho součástí je zpětné klapka a ta se může zasekávat.
Odpovědět
@jirikk55 Při instalaci red. ventilu by měl být namontován i nějaký měřič tlaku jestli ho máte kolik ukazuje?
Odpovědět
@wpavel tlak u red. ventilu ukazuje téměř 4 bar
Odpovědět
@zubr487 nejsem odborník, v tomto je ta zpětná klapka? Je to na přívodu studené vody do bojleru. Vypadá, že je nastavitelný. Mohlo by to mít souvislost, že to je nastavené na starý tlak? Děkuji
Odpovědět
Přívod vody do bojleru.
Odpovědět
@jirikk55 Ten zpětný ventil by měl být z druhé strany než je foceno. Na fotu je označený červeným kroužkem. Když to budete chtít rozdělat tak zavřít ventil co je pod pojišťovacím ventilem a odpustit tlak z bojleru. Pozor při povolováni ventil je na plastové trubce a na té nerezové a tak se to bude celé kroutit. Když sundáte to víčko tak tam bude pružinka a kuželka, je možnost že se nějak zasekává nebo je tam nějaký bordel.
Odpovědět
@jirikk55 než pustíte vodu, tak přiložte mezi ucho a ventil třeba šroubovák a poslechněte si, zda se ten divný zvyk ozývá z ventilu. Já zažil i stav, kdy bylo nutné do ventilu praštit, aby se spustila voda. Jinak jedná se o pojistný ventil. Před ním je ta zpětná klapka. Jakmile se ohřívá voda v bojleru, tak se voda roztahuje. Zvyšuje se tlak a ventil odpouští přebytek do odpadu. Tím modrým točítkem se nic nenastavuje. Tím se jen testuje, zda ventil funguje. Pootočením se otevře a začne odtékat voda.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?