Nová dispozice bytu 3+kk, poraďte

Dobrý den, měl by zde někdo, nějaký zajímavý nápad na vyřešení nové dispozice bytu, který jsme s manželem koupili a jehož současný stav nám nevyhovuje (původní stav viz. příloha). Aktuálně je byt o dispozici 3+1 a je velký necelých 70m + lodžie a komora na patře. Rozměry bytu bez lodžie jsou 1200 cm x 580 cm. Výhodou je, že ani jedna příčka není nosná (nosné jsou pouze obvodové zdi), takže je možná kompletní přestavba a změna dispozice, jediné s čím nelze hýbat je umístění vstupních dveří a stoupačky. Rádi bychom rekonstrukcí bytu dosáhli následujícího: •Dispozice 3kk •Spojit kuchyň a obývák – kuchyň preferujeme větší (samozřejmě jsme si vědomi limitů paneláku). •Nelíbí se nám, chodit na lodžii přes ložnici, ideálně, bychom chtěli na lodžii vstupovat přes obývák/kuchyni •Rádi bychom měli v obýváku sedačku do U – nemusí být velká, ale tvar U je pro nás důležitý. •V bytě budou do budoucna bydlet minimálně 3 lidi (zatím jsme 2, ale plánujeme 1 nebo 2 děti) •Dále preferujeme oddělené wc od koupelny (není podmínkou) •V koupelně chceme vanu + místo na pračku plněnou bokem + místo na skříň na špinavé prádlo •Nutný je dostatek úložných prostor – jak na chodbě, tak i v ložnicích. Budu vděčná za jakýkoli tip a radu. A.
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně já bych to svěřila odborníkovi. Pokud můžete udělat kompletní rekonstrukci bude to podle mě nejlepší i když to bude pár desítek tisíc stát. Tady Vám pak určitě lidé rádi poradí s detaily, ale základní dispozice by měla vzejít z vašich představ od projektanta.
Odpovědět
@tulda27 ano, my nějaké návrhy od architekta máme, ale já váhám, tak jsem spíš myslela, že kdyby napadlo někoho něco co ani architekta ne, tak by to bylo fajn....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je jiná :) to se omlouvám. Přeji ať se tu někdo najde, kdo Vám poradí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mohu se zeptat pro jakou dispozici jste se rozhodli a kolik stál návrh od bytového architekta?
Odpovědět
ahoj, zkusila jsem dva návrhy. jsou totožné až na řešení ložnice a chodby. Kuchyně s obývákem je na straně, kde lodžie, jak jste si přála, V kuchyni za dveře bych umístila panel s lednicí, troubou a skříňkami až po strop, na druhé straně je pak myčka a dřez blízko koupelny a následně sporák. Jídelní stůl je u lodžie, předpokládala jsem, že po dveře je tam klasická zeď do výše okna. V menším pokoji jsem udělala dětský pokoj pro jedno dítě, pokud bystě řešili dvě, prohodila bych dětský pokoj a ložnici. Všude kde jsou skříně se jedná o vestavné skříně šíře 60 cm až po strop, aby byl prostor opravdu využitý a bylo ho dost. Varianta jedna má úložný prostor skříněmi vedle postele a následně na stěně u chodby velkou skříní. Pokud byste chtěli větší úložný prostor přístupný pro všechny členy domácnosti, aby vám děti nechodily pořád do ložnice, udělala jsem druhou variantu, kde jsem v ložnici nechala skříně u čela postele pro vaše věci a na chodbě vytvořila "šatnu", kde mohou být sezónní věci, případně i věci dětí či vaše, kam se dá chodit bez toho, aby kdokoli kohokoli rušil. Na wc jsem umístila menší umyvadlo, aby se ulevilo provozu koupelny. V koupelně jsem umístila vanu 170x70 cm, umyvadlo 70 x 55, pod něj bych umístila skříňku, stejně jako pod malé umyvadlo na wc. Za vanou je úzká příčka dlouhá 70 cm a za ní je umístěna pračka, nad ni bych dala police na prací prášek, šampony, aviváže, další kosmetiku, případně i ručníky atd... a naproti může být držák na ručníky a koš na prádlo.. :-)
Odpovědět
@jenies Ježi vy jste zlatá :) Nicméně už je to pasé, ten příspěvek jsem psala v srpnu...teď už máme rekonstrukci skoro hotovou. v příloze posílám půdorys, jak jsme to nakonec vyřešili (rozmístění kuchyně a koupelny je ještě jiné), ale příčky jsou tak jak je na obrázku. Každopádně moc děkuju že jste si s tím dala práci!! PS: podobně jako je váš první návrh jsem si to představovala i já, nicméně tam je děsně malá ta kuchyně s obývákem, místnost by měla jen ca 19 metrů a to je fakt málo....
Odpovědět
@aliennn máte to moc pěkné, tak ať se vám pěkně bydlí! ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?