Lze do kuchyňské linky, kde je radiátor umístit myčku a dřez?

Plánuji novou kuchyň, ale na místě pod oknem, kde plánuji dřez a vedle myčku mi překáží radiátor. Družstvo mi nechce povolit odstranit radiátor. Lze do kuchyňské linky, kde je i radiátor umístit myčku a dřez? Družstvo argumentuje tím, že se odstraněním radiátoru naruší rovnováha otopného systému. Ale radiátor, který chceme nechat odstranit, už několik let nezapínáme. Poradíte mi co s tím?
Odpovědět
Profilova fotka
@bohyska vzhledem k tomu, že pokud je radiátor umístěn v kuchyňské lince, mělo by tam být nějaké odvětrání například pomocí mřížky, nedovedu si představit, jak by se tam ještě k té mřížce napasoval dřez a myčka. A ten radiátor je majetek bytového družstva? Pochopila bych ty rozvody, ale pokud byste třeba radiátor nechala přemístit na jiné místo v pokoji? V případě, že to s družstvem nepůjde domluvit, máte dvě varianty. Dřez a myčku umístit jinam a pod oknem mít nějaké úložné prostory s pracovní deskou (při krájení, válení těsta atd., se taky pěkně dívá z okna) nebo druhá varianta, pod oknem mít udělané takové prostory na míru, aby se tam s tím topením vešla i myčka i dřez a topení teda vůbec nepoužívat. Můj vlastní postřeh - taky jsem chtěla mít pod oknem dřez s myčkou, ale na to máme nízko parapety. Nakonec máme u okna raději jídelní stůl a koukáme se ven při snídani, protože co si budeme povídat, nikdo nestojí u myčky na nádobí a nečeká až domyje a dřez se používá minimálně. Raději si u okna vychutnám kávičku.
Odpovědět
@bohyska Družstvo má pravdu, nelze takto zasahovat do systému topení který spravuje družstvo. Pokusit se o dohodu a na vlastní náklady přemístit radiátor, nebo změnit dispozici kuchyně.
Odpovědět
topení moc nerozumím, ale pokud ten radiátor necháte vypnutý, a nehřeje, tak myslím, že můžete nechat jen v té části linky linku bez zad , aby v případě nutnosti bylo možné např. pod dřezem nebo vyndáním šuplíku se k němu dostat. ne?
Odpovědět
@jenies Je to pravda, to je výborný nápad. Moc mě to otravuje, ale zřejmě přes to nejede vlak . Tímto způsobem bychom se, kdyby bylo třeba k radiátoru dostali. Děkuji za postřeh.
Odpovědět
@bohyska my měli ten stejný problém ,ale v bytovce a přímotop, takže jsme jednoduše zaslepili zásuvku. Ale myslím, že pokud fakt nejde, šlo by to docela jednoduše vyřešit, jak jsem popsala a tu přístupnost už vyřeší ten, kdo vám bude dělat kuchyňskou linku. My máme takovou skříňku bez zad abychom se případně mohli dostat pod vanu, která je na druhé straně zdi. A vše bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nechala radiátor v kuchyni odstranit,jsem v druhém patře ze tří a nebyl s tím žádný problém.Nechápu proč u Vás ano. Dělal mi to topenář.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?