Odhlučnění vchodových dveří v panelovém bytě

Bydlíme v paneláku.Trápí nás hluk z chodby. Máme instalovány dveře Sapeli, ale kovové zárubně máme vybetonované jen do 2/3. Nevím, co s tím. Jestli není zádrhel v těch zárubních, nebo jestli si máme dát očalounit dveře. Děkuji za Vaše názory a zkušenosti.
Odpovědět
@bohyska Dobrý den, to se přesně takto nedá určit. A ten hluk se začal šířit až po osazení novými dveřmi a vybetonováním zárubní? Nebo už se šířil dříve? S pozdravem, Jiří Vrzal
Odpovědět
@panelreko Dobrý den, ten hluk se šířil už dříve.
Odpovědět
Profilova fotka
obycejne "papirove" panelakove vchodove dveře jsem nechal očalounit zevnitř, doplnil tesneni a je to oka. Ale mame jen dva byty na patre takze pohyb není enormní. Dost teda pomohla vymena starého vytahu:-)
Odpovědět
Nám očalounění dveří zevnitř v bytovce nepomohlo. Nemělo to valný efekt.
Odpovědět
@bohyska Málo kdy se dá přesně určit, jaká je konkrétní příčina nadměrného šíření zvuku a zda je případně tento problém snadno odstranitelný. Čalounění je jedno z řešení, které můžete vyzkoušet, ale záruka úspěchu to není. Určitě by se to ale mělo zlepšit.
Odpovědět
Také by mě zajímalo, co by pomohlo. Jsme v přízemí a kolem našich dveří projde spousta lidí a nelze jejich rozhovory neslyšet :( - máme vybetonované zárubně, čalounění zevnitř i těsnění - bohužel vůbec nic nepomohlo...a stěhovat se nám nechce...
Odpovědět
A nad protihlukovýma dveřma jste neuvažovali? Známí si je pořídili a teď si je hrozně pochvalují.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Bydlime v přízemí, u sklenene prepazky a jeden z pokoju sousedi s chodbou u vchodu, kde jsou i schranky...sel k nam hluk, zima, pruvan...loni v zari jsme nechali vybourat stare zarubne a firma nam udelala i dveře -bezpecnostni, protihlukove, vyssi prah...v pokoji jsme nechali udelat sadrokartonovou predstenu. O te doby mame klid, neslysime ani schranky, ani bouchani dveřmi a mluvici sousedy a oni neslysi nas (overeno kdyz dcera mela "svuj den", vysla jsem na chodbu, zavrela dvere a nic. Firma ktera nam delala dvere i zarubne je Bedex, pricku delal znamy sadrokartonar.
Odpovědět
Jeste bych doplnila, ze predchozi upravy dveri -vybetonovane zarubne, calouneni, tesneni, protipruvanove listy vubec nepomohly. Ten rozdil je opravdu obrovsky!
Odpovědět
Očalounění dveří nestačí, my v paneláku měli klasické vstupní dveře s tlustým čalouněním a efekt nula nula nic. Když jsme šli do nového bytu, zařizovali jsme si sami dveře a podlahy, a jako vstupní dveře jsme si koupili bezpečnostní s protihlukovou úpravou. Určitě je slyšet když jde sousedka v lodičkách po chodbě, ale jinak bych řekla že oproti bydlení v paneláku toho přes dveře tolik neslyšíme. Nicméně nám teda šlo hlavně o tu bezpečnostní úpravu, protihluková úprava byl takový vítaný bonus.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@vendysa dobry den, muzu se zeptat jak prosim vypada ta protihlukova zabrana? Dekuji moc. Taktez bydlime v přízemí. A mame stejny problem presto ze mame zcela nove dvere za 25 tisic. Dekuji.
Odpovědět
@sarus87 Přes celou stěnu (výšku i šířku) je udelana predstena na hloubku 10cm. Je tam nejaka vypln (vata) a sadrokartonove desky na drevene konstrukci. Vypada to jako bezna stěna, samozřejmě kdyz do toho bouchnete, ma to jiny zvuk, ale funkci (odhlucneni, zatepleni)to splnilo skvěle. Vyslo to na cca 15tis.
Odpovědět
Článek se načítá
@vendysa aha, takze klasicky na stenu mate jeste tu výplň? My mame prave dost úzkou chodbu a stena co sousedi s chodbou ma jen minimum plochy.
Odpovědět
@sarus87 Ta predstena jde v podstate udelat kdekoliv, kdyz je sikovny řemeslník a ten vam i rekne, jestli se to tam hodi. Nam sousedi se schodistem cela plocha pokoje, takze jsem delali jakovy "druhou zed". Kolem vchodovych dveri, ktere take sousedi s chodbou, jsme uz tu stenu nedavali, nedoporucil nam to ani remeslnik, tady nam pomohly ty dvere a nad dvermi a jakoby v zadveri mame vestavene skrine.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
za mě mohu doporučit Ht dvere magnum, pecka. Nic neslyšíte ani nic nejde ven z bytu....není to nejlevnější,ale ani ne extra drahé... těsnění apod nepomuže, jde o samotnou izolací ve dveřích...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Možná je to blbost Spíš mne zajímá názor. myslíte že by neodhlucnilo voštinové dveře navrtání voštiny (všech poli )z strany bytu vystříkáním montážní pěnou seříznutí a následná aplikace koženky. Takže bych úplně zrušil vnitřní fůrou vostinovou strukturu.
Odpovědět
Profilova fotka
@tom_srom montazni pena neni zrovna zvukovy izolant..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?