Posuvné dveře. Máte zkušenost?

Dobrý večer, chystáme se rekonstruovat starý panelový byt, budeme bourat umakarat a měnit pokoje, někde jsem viděla posuvné dveře, které zajíždí do zdi, máte stím někdo zkušenost? Kolik takový dveře stojí a máte s někým dobré zkušenosti? Máme úzkou chodbu tak bych takový dveře uvítala, už mě dost ty starý klasický dveře zavazí, manžel nebývá moc doma tak to musím nějak řešit já. Díky za odpověďi, případné fotečky.
Odpovědět
My máme skoro všude posuvný dveře a je to super, jelikož to šetří hodně místa z toho důvodu jsme si je sami dali. dveře nás vyšli od 13. 000 - 26.000 podle šířky a výplně, ale je to díky tomu, že všechno je masiv a ta cena je jenom za dřevo ještě se musí připočíst 2 500,- tisíce za pouzdro dveří ( dává se do zdi) , výpln skla, a krytka závěsu a taky madla nebo kliky + samozřejmě práce a doprava
Odpovědět
Přesně to bych chtěla to pouzdro do dveří a ty dveře? a neznáš nějakou firmu, která to dodává komplet? Jaké máš s nini zkušenosti? Jelikož budeme ten byt celý nějak bourat tak bych byla ráda, že by se to tak usadilo. Našla jsem tohle: http://www.stavbahrou.cz/stavebni-pou... takže si koupím pouzdro a dveře mi podle toho udělají na míru kde?
Odpovědět
Profilova fotka
neni to pouzdro neprakticke? co kdyz se tam dostane nejaky "bordel" na kolejnicky, jak se k tomu pak clovek dostane?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my jsme posuvné dveře zabudovávali v rodinném domku. Jsou to japy. Máme na ně jen samé dobré reference a už se hrozně moc těším, až je budeme používat. Dveře by ti měl vyrobit skoro každý truhlář, ale je lépe vybírat z těch, kteří to už dělali. http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/i... http://www.modrastrecha.cz/fotoblog/i... ducik, kolejničky jsou jen nahoře, tam se toho bordelu moc nedostane.
Odpovědět
Profilova fotka
ivet a jak moc napevno ty dvere vezi v pouzdrech? jestli se tam nemuze dostat treba kaminek nebo co ja vim figurky z kindervajicek a podobny radosti? ..ze by to potom drhlo, ale nevim, jak by se to dostalo ven.. jdou ty dvere uplne z pouzdra vyndat?
Odpovědět
Profilova fotka
ducik, zatím máme jen pouzdra, dveře ještě nejsou. Ale měly by být připevněny za horní rám a pokud tam jdou namontovat, tak případně určitě půjdou vymontovat. Ale praxi ještě přímo odzkoušenou nemám. Jen známý si je moc pochvalují. Myslím ale, že odstranění jakýchkoli takovýchto neradostných předmětů určitě musí jít. Navíc přemýšlím, jak by se tam dostaly?! Když jsou otevřené, tak nemají jak a když jsou zavřené, tak si myslím, že taky ne. Jsou zabudovány natěsno v příčce. My máme přímo tyto - myslím jen pouzdro, dveře se budou dělat podle našich představ. A když se podíváš na ten spodní obrázek, tak tam je opravdu minimum prostoru, jak by se tam mohly nějaké drobné věci dostat. http://www.stavebni-pouzdra.cz/?artic...
Odpovědět
Profilova fotka
Ivett má pravdu. Po osazení obložkami je tam prostor prakticky jen na průchod křídel. Neměl by to být problém :-)
Odpovědět
petromilka18 - Dnes v 09:51 Prosím Vás jak se řeší pouzdra do dveří? Jak funguje zabudování? Chci oddělit obývák od kuchyně a klasický dveře nechci, jde to udělat i do sádrokartonu? Moc se mi líbí skleněná výplň dveří, potřebuji sehnat stavební pouzdro a to si musíme zabudovat sami nebo jje nato nějaká firma, která to udělá? Našla sem firmu sapelli a jap která se tím zabývá? Máte někdo s těmito firmami zkušenosti? ............................. ivett25 staví dům - Dnes v 09:58 petromilka, my jsme teď zabudovávali japy! Myslím, že to jsou jedny z vyhlášených firem na posuvné dveře. .......................... hugo58 staví dům - Dnes v 10:18 Firma JAP má řešení jak pro zeď tak pro sádrokarton. Zabudovat si to můžete sami, podle návodu to nevypadá složitě. Ale dělají to i firmy, je to čím dál tím častejší řešení. Skleněné výplně jsou, ale myslím, že ne ty odshora až dolů, musí být v rámu. Další výrobcem pouzder je třeba firma Eclisse. Všichni větší výrobci dveří dodávají křídla do pouzder. Ideální je, když se dá udělat nebo vyborurat otvor dle standardní velikosti pouzdra. Ale dají se objednat i nestandardy. Snad jsem na nic nezapomněl :-)
Odpovědět
máte dostatočný stavebný otvor na puzdro?myslím tým,či sa nebude celý zabudovávať do steny.Puzdro by mala osadiť firma,ktorá Vám dodá dvere aj pre prípadnú reklamáciu a potom samotné opláštenie puzdra je možné s SDK,len pozor používať kratšie skrutky,aby neprechádzali do vnútra,hrozí poškrabanie dverí a konečná úprava SDK záleží podľa interiéru,ja som dával strojovú omietku,aby to priestorovo ladilo,pretože SDK bude hladký. :-)
Odpovědět
Ahojky, my máme taky osazená pouzdra od JAP, ted nám vylily podlahu a přišlo mi ža jsou ty dveře zalité vysoko - jak ale píšete že jsou kolejničky nahoře, tak to bude ok. To osazení je jednoduché, pouzdro se usazuje do montážní pěny a pak obezdí. Jak je to se sádrokartonem nevím, ale u nássamotné osazení byla otázka hodinky. v balení je montážní postup. Chci se zeptat od koho berete dveře, docela se mi líbí Sapeli, ale potřebuji obložky na míru a nevím jestli to dělají nebo aby to nebylo moc drahé.
Odpovědět
áno koľajničky sú hore,dvere sú v podstate zavesené :-)
Odpovědět
Budeme bourat celou koupelnu a umakartové jádro a bude se to stavět ze sádrokartonu a stačili by mě malé dveřé, které se nebudou otvírat do místnosti, nebot ta koupelna moc velká nebude a potřebuji tam dát i pračku. Proto se ptám na dveře do zdi...děkuji za vaše odpověďi, mrknu na jejich stránky.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
zlatuska22, pro bytová jádra je ideální typ, kdy jedno pouzdro obsáhne oboje dveře, tzv. zákryt - http://www.eclisse.cz/modely-pouzder/...
Odpovědět
Velice krásné, a jde to i pro jedny dveře?
Odpovědět
Už jsem to našla, a jaké jsou ceny? To je výrobce pouze na ty pouzdra nebo i dveře?
Odpovědět
Profilova fotka
Pro jedny dveře stačí základní model: http://www.eclisse.cz/modely-pouzder/... A ceny jsou tady: http://www.eclisse.cz/get.php?id=694 Vyrábí asi jen dveřní pouzdra. Ale křídlo může být od kohokoli, to dodá skoro každý výrobce...
Odpovědět
my jsme je původně chtěli taky od sapelli, ale bohužel nedělají oboustraně barevné dveře, jelikož do koupelny jsme je chtěla bílé s do šatny v barvě wenge, a v kahrs zase neměli v masivu wenge, tak jsme si je nechali dělat u stoláře.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my je budeme dávat do koupeny a záchodu. předěláváme umakart na zděné jádro. viděli jsme je poprvé v hornbachu a stály okolo 15 000, coý není tak zlý.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v předělané panelákové koupelně posuvné dveře do zdi a fakt super, ušetří místo. Jen nevím čím to, rodiče je mají taky (ne úplně stejné) a jim je namontovali tak, že jim zajíždí úplně celé do zdi, nám zůstává po otevření 8cm dveří čouhat a víc je zasunout nejde, takže nám to trochu ubralo na otvoru pro vstup do koupelny a hodně jsme se zapotili, když jsme tam dávali naši starou pračku :-p
Odpovědět
Já pořád hledám nějakou firmu, která by mi ty dveře zaměřila a osadila. Ono to asi není nic složitého, ale nevím jestli správně vyberu obložku atd. Hlavně pak by to mělo být s nižším DPH a to se skoro nevyplatí montovat samodomo :-) Kdyby jste měli nějaké tipy praha nebo praha východ budu moc ráda.
Odpovědět
Taky bych chtěla ty úplně ty to zajíždí celé do zdi... manžel říkal, že se poptá po firmách co vyrábí ty stavební pouzdra a ti nám určitě poradí, kdo nám k tomu dveře vyrobí...určitě musí ty firmy mít s někým spojení kdo ty dveře k tomu dodá. Chtěla bych něco do střibrna a aby to sklo bylo neprůhledné. Nemáte někdo nějaké fotečky?
Odpovědět
Profilova fotka
naše posuvné z kuchyně do koupelny, byt v paneláku
Odpovědět
Ähoj, já myslím že nějaký přesah tam být musí co jsem se dívala na výrobce doporučují 5 cm, jelikož za co by jsi ty dveře zasouvala? Když zalezou celé do zdi, tak je nemáš za co chytit :-) ALe u tech co jsou na zeď jako je fotka výše je to jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme pouzdro od firmy J.A.P z Přerova, dávala nám ho tam firma, která nám předělávala koupelnu a pak se domluvili s firmou, kterou jsme měli dohodnutou na dodávku dveří a montáž.
Odpovědět
Sicinka: je mi to jasný přesah musí být děkuji. Vajli: přesně tohle chci, děkuji za odpověď, dveře jsou suprové, už to vidím u nás doma. Manžel se musí domluvit s pánem, který nám to bude dělat a určitě to tam osadí. A Vajli dodací lhůta těch pouzder je kolik dní? Teď je hlavní ten výrobce. Tak se ptám je kvalitní ten jap?
Odpovědět
Myslím, že přesah být nemusí. My budeme mít také posuvy, ale po zdi a když jsme je vybírali, tak paní popisovala způsob, kdy dveře zajíždí úplně a v těch dveřích je jakoby háček, za který se prstem chytne a ty dveře se vytáhnou - konkrétně mluvím o dveřích Sapelli, ale asi je to jedno. V té koupelně bych to hodně zvážila. Většinou jsou dveře široké 60cm a když něco zůstane koukat, s tou pračkou může být opravdu problém.
Odpovědět
Tak pračku v koupelně nemám a do technické místnosti jsou dveře širší naštěstí. Háček mi příjde na běžný provoz dost nepraktický, to by ty dveře zůstávaly pořád otevřené (u nás). Pouzdra JAP mají svoji podnikovou prodejnu v Praze a mají je skladem, Dali mi ještě slevu proti listovkám ani jsem si o ní neřekla. Jinak výroba je myslím někde na moravě. JAP má být hodně kvalitní, my máme dole jen posuvy a já se toho docela děsím aby se to nevrklalo, těsnilo. Tak za měsím mohu poreferovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
martih: tak to mají moji rodiče, mají tam takový jako žlábek a za ten se dveře vytáhnou ven :-) zlatuska22 : bohužel dodací lhůtu nepovím, dávali nám je před 4,5lety a už si to nepamatuju, nemají to na svých stránkách ? sicinka : nám teda nic nevrkle :-) jsem s dveřma moc spokojená.
Odpovědět
No já doufám když byly tak drahé že to bude fungovat, ale pořád k tomu mám trochu nedůvěru :-)
Odpovědět
Ahojky, nefungoval mi počítač tak píši až teď. Takže přestavba je plánovaná tak za měsíc, to zase bude nepořádku, ale stojí to zato. Do japu se chystáme tento týden. Nemáte nějaké foto pro inspiraci? Máte ještě někdo něco od j.a.p. ?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?