Přízemní byt - jak se vám v něm žije?

Profilova fotka
Ahoj, koupili jsme byt v přízemí... je ve velmi dobré lokalitě, velký, slunný, teplý, po celkové rekonstrukci. Nemáme balkon, což nám nevadí, nikdy jsme na něj nebyli zvyklí. Takže jsme celkově spokojeni. Co nám ale dost vadí je to, že jde slyšet naše hovory na chodbu, když se bavíme v předsíni.. není nám rozumět, ale jde slyšet, jak se bavíme :-| Máte nějaké zkušenosti s odhlučněnými dvěřmi, nebo jinou vychytávkou? Děkuji :-)
Odpovědět
Koupili jsme v OBI koženkový tapecírung podložený molitanem. Stál 500,- kč a sama jsem překvapená jak to pomohlo. Úplně to sice neodhluční, ale dřív to bylo jako by se lidé bavili přímo u nás v kuchyni. Jinak máme přízemní byt se zahrádkou a žije se nám v něm moc dobře. Vadí mi pouze 2 věci: že všechno co lidé nad náma vypráší končí před našimi dveřmi a druhá podstatnější - je moc malý. Na to první jsem si zvykla a to druhé se mi stěhováním do patra nechce řešit.
Odpovědět
@tofife žilo se nám v něm velmi špatně :-| Dveře jsme taky zadělali tou koženkou, ale pomohlo to jen nepatrně. Dokud nebyly děti, tak to ještě šlo, ale dcera je dost hlasitá a když jsem šla třeba do sklepa a nebo s odpadkama a slyšela jsem zvenku hovor manžela a dcery, tak mi vstávaly vlasy na hlavě hrůzou, co všechno je z našeho bytu slyšet ven. My jsme ostatně z chodby taky slyšeli všechno. Dál mi hodně vadilo vyjíždět z bytu kočárkem, vždy jsem musela čekat, až nikdo nebude u výtahu, protože jsem pro vyjetí musela otevřít dveře úplně dokořán, protože pokud u výtahu někdo byl, tak důkladně zrentgenoval vnitřek našeho bytu. Měli jsme sice velky balkon, ale stejně jsme ho nemohli moc používat, protože hned u něj byl chodníku, takže nás tam každý měl jak "na talíři". Shrnu to, přízemní byt = nulové soukromí, dělali jsme si s manželem srandu (dost hořkou), že bydlíme na chodbě a na chodníku ( a každý o nás má přehled). Rádi jsme ten byt se ztrátou prodali a šli jsme do starého domku, sice to má taky negativa, ale to, že mi teď v domě nikdo nestojí za dveřmi a neslyší mě je neskutečná úleva (během let se z toho vyvinula i slušná schíza, ty roky, kdy jsem byla na MD a z chodby slyšela celý den VŠECHNO mě fakt poznamenaly) :-D :-D Člověk se fakt bál prdnout v koupelně nebo kuchyni a když jsme s manželem mluvili o důležitých věcech, tak jsme šeptali 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji oběma :-) Tu zahrádku vám závidím, to musí být super! Díky za tip s tím koženkovým potahem, hodně jsem to viděla v bytech, ale nikdy jsem se nezamyslela, na co to vlastně je :-) Tak to je opravdu hodně nepříjemné, když vás tak slyšeli a navíc i rozuměli! Já jsem zkoušela poslouchat a zvuky jsou hodně tlumené a není rozumět ani hlasitější hovor.. Ale je slyšet, že se bavíme a i to je narušení soukromí... :-( Z kuchyně neslyší nic, protože ta je bokem a zastavěná linkou a obývák je taky bokem a zastavěný.. problém je ta předsíň. Když se bavíme přímo v předsíni, což se děje často, protože různě chodíme po bytě přes předsíň.. Jinak z chodby dovnitř neslyšíme v podstatě nic, nevím, čím to je, jestli to nevnímáme.. ale v poslední době se na to snažím zaměřit a zvuky jsou minimální. Asi je to i dobrým branem, že dveře netřískají, ani výtahové.. a hovor je tak tlumený, že to téměř neslyšíme. Ale i tak bych se chtěla úplně izolovat.. Tím, že je problém jen v předsíni, by stačilo jen zaizolovat hlavní dveře. Četla jsem o tom na netu a prý se dá na ty dveře dát speciální protihluková vložka a taky je třeba ty dveře pořádně utěsnit kolem futer a dole u prahu. Plus ještě třeba tam to koženkové... Snad to pomůže :-) Máme ten byt moc rádi, je ve všech ohledech super, akorát ta předsíň .. Mimochodem, to šeptání je fakt už masakr, to mě rozesmálo, úplně vás vidím :-D :-D No ale naprosto vás chápu :-) :-(
Odpovědět
@tofife My jsme jeden čas bydleli také v přízemním bytě a pro mě to bylo nejhorší bydlení. Nejen že jsme hodně protopoli, pač pod námi byli sklepy a to je prostě znát, ale taky z chodby jsme slyšeli všechny kdo tudy prošli a oni zase slyšeli nás. Taky mi vadilo, jak nakukovali do bytu, když jsem otevřela dveře, tak jsem vždycky stála u kukátka a pak když byl vzduch čistý, tak jsme šli :-). Určitě zkušte koženku, ale 100% to nikdy nebude :-(, taky jsme jí měli na dveřích, pomohla hodně. Teď jsme si koupili byt v paneláku v předposledním patře a je to super, nikoho neslyšíme, ten účet za topení je taky šokující, jakej je to rozdíl a nad námi je ještě jedno patro, takže pod střechou taky nejsme. Jsme spokojený, je to proti bytu v přízemí hroznej rozdíl. já bych nikdy už do přízemí nešla. V létě je to taky hrozný, když si otevřeš okno, tak slyšíš každýho kdo kolem projde a že kolem paneláku a do paneláku chodí hodně lidí :-| .
Odpovědět
@tofife My jsme teda v prizemnim byte bydleli ctyri roky a nemela jsem jediny problem, teda az na to, ze ikdyz to bylo od zeme nejake 2 metry, tak nam jednou vybrali balkon s oblecenim (nase blbost, nechali jsme to pres noc), ale po zaskleni lodzie zadny problem a meli jsme teda pred sebou kere a minizahradku...
Odpovědět
Profilova fotka
lze udělat protihlukovou předstěnu z SDK, to je levnější než jiné speciální izolace. Jo a utěsnit vstupní dveře! Také bydlím v přízemí, mám bezpečnostní dveře, které jsou těsné a problémy nemám...jen neslyším když někdo ťuká .-)
Odpovědět
Profilova fotka
My také bydlíme v přízemí bez balkónu a jsem absolutně spokojeni :) Je pravda,že je slyšet na chodbu, ale nijak výrazně. Zatím jsme to nijak neřešili. Protože máme psa jsem rádi, že nemůsíme na venčení několikrát denně chodit přes celý dům :-) Na patře máme pouze dva byty a naši sousedi jsou naši nejlepší kamarádi..nemáme nejmenší problém ;-) Topit skoro nemusím, protože pod námi vedou trubky co rozvádí teplo po domě. Máme přijemně teplou podlahu. A v létě není v bytě vedro jako v posledních patrech :) Jsme rádi, že jsme se rozhodli pro přízemí!
Odpovědět
Profilova fotka
My bydlíme ve zvýšeném přízemí s terasou vedoucí do dvora se zahradou. To byl taky ten hlavní důvod, proč jsme takový byt koupili. Nahoře bych bydlet nechtěla, mají tam jen pidibalkonek na věšení prádla a zdolávat schody by mě taky nebavilo :-) .A co se týká hluku z chodby, tak to skoro nevnímám, jelikož v našem domě jsou jen čtyři byty. Takže já bych naše přízemí za vrchní patro určitě neměnila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky kupujeme byt v přízemí, určitě to má svoje výhody i nevýhody. Hluk tam asi bude, ale je to spíš menší bytovka, tak snad to nebude tak hrozný, je to bez výtahu. TeĎ bydlíme uplně nahoře a je to hrůza, jsou čtyři patra a bez výtahu je to docela fuška přinést třeba velký nákup až nahoru. Takže se do přízemí docela těším. Jen mám strach z toho vytápění.. nenapadá vás něco, co dát na podlahu jako dobrou izolaci? manžel si s tím snad poradí. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj, oživuji tuto diskuzi. Nějaké aktuální zkušenosti s bydlením v přízemí? Přemýšlíme, že bychom koupili přízemní byt v cihlovém domě v Praze - je strašně krásný a splňuje všechny naše požadavky... až na to, že je v přízemí, čehož se trochu bojíme. Tady v diskuzi se řešil hlavně hluk z chodby a to že jdete slyšet ven - toho se zrovna nebojíme - v domě není výtah a byt je bokem od vstupu a schodiště, takže lidi nechodí přímo kolem... a dveře jsou kvalitní. Spíš se obáváme hluku z ulice (i když jde o klidnou ulici) a toho že si člověk nemůže nechat otevřené okno, když chce na chvíli odběhnout. Nějaké rady a zkušenosti s tímto? ;)
Odpovědět
@dmiska kamaradka ma byt v prizemi,ale do vnitrobloku.Na oknech mrize a bezpecnostni skla,ktera i odhlucnuji.Dvere na chodbu maji protihlukove a z chodby neni nic slyset.Okno nechava otevrene u kdyz nekam odskoci.Vse je o zvyku,rika jak maji klid protoze jsou jediny byt v prizemi a mimo hlavni vstup.Jediny minus je vyssi pojistka na byt kvuli poloze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?