Propojení sousedících bytů, co vše to obnáší?

Zdravím, řešíme teď takovou věc... Chcem se přestěhovat do věšího bytu, nyní mám 2+1 cca 70m2 ... Jednou z možných alternativ by bylo odkoupit vedlejší garsonku cca34m2 a s naším stávajícím bytem to propojit... jenže, vůbec netušíme co vše to obnáší, myslím ted spíš ty papírový věci... Fyzicky by to znamenalo vytvoření průchozích dveří a zrekonstruovat garsonku a částečně i náš byt dle představ... Máte s timto někdo zkušenost..?? co vše to tedy obnáší..?? Předem moc dík za rady a info.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkušenosti s tím nemám, ale asi bych se podívala do stanov či dalších dokumentů družstva/SVJ, zašla a poptala se tam - abyste měli zajištěné, že ty dvě jednotky můžete propojit. Bylo by smutné, kdybyste byt koupili a pak se zasekli na problému s družstvem/SVJ..
Odpovědět
Profilova fotka
hlavne jestli je to konstrukcne mozne - nosne steny apod. nevidim duvod, proc bych si nemohl propojit svoje dva byty.
Odpovědět
Profilova fotka
Známí to tak udělali. Je třeba to pořešit hlavně se statikem a stavebním úřadem, jestli je průchod možný. SVJ do toho nemá co kecat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Na jednu stranu nemá, na druhou stranu, když vidím, co vymýšlí u nás za problémy..
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzajda2 U nás taky vymýšlí hovadiny. Právě proto je moje standartní odpověď "dle zákona č.... si trhěte nohou" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Jj také bojujeme tímto způsobem.. :-) bohužel jen pitomá výměna radiátorů za nové je porod.. :-D a nejlepší je, když vyrukují s tím, že ti to musí schválit všichni vlastníci ostatních bytových jednotek.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzajda2 U nás momentálně vede, že všechny byty se musí zpřístupnit nějakýmu Frantovi, který provede kontrolu rozvodů vody a elektřiny. Krom toho, že termíny vypíšou na uterý od 11-13 hod., jak jsou ti naši důchodci zvyklí a že Frantu rozhodně nemusím do bytu pustit, jsem zvědavá, co s tou informací budou dělat dál. Někdo bude mít dle Franty nevyhovující rozvod vody... jak ho chtějí donutit, aby to opravil, když z peněz SVJ to nelze? Holt to tu vedou samí důchodci a nějak zamrzli v době pavlačí a domovních důvěrníků ;-)
Odpovědět
to znamená teda jako první si zjistit, od statika, jestli je to vůbec možný... Nadále tedy souhlas svj...
Odpovědět
Nooo a na kolki to tak vyjde, ten statickej posudek..? Je to v řádech tisíců či desetitisíců..?? Nikdy jsme nic takovýho nezjištovali.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Statický posudek na probourání nenosné zdi mezi pokoji stojí cca 5 tis. Jak to je na probourání zdi mezi dvěma byty nemám tušení, možná tam půjde o nosnou zeď
Odpovědět
Profilova fotka
@meor závisí na tom, zda je zeď mezi byty nosná či nenosná. Pokud nenosná, tak je to v pohodě a statik by neměl být třeba. Pokud nosná, tak pak bude potřeba udělat tento posudek a rekonstrukce - či to propojení - bude na stavební povolení. Co se týče ceny.. zrovna dneska jsem četla u jedné uživatelky snad 3500, někdo jiný tam psal o 10 tis...
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici ajaj.. všude obdobné ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@meor ale vše určitě ověřte u stavebního úřadu :-)
Odpovědět
zvětší to byt a je to podle mě velmi dobré řešení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?