Protisluneční fólie, máte zkušenost?

Dobrý den, řešíme problém se snížením teploty v letních měsících v našem bytě. Ač jsem dotaz umístila do sekce panelákový byt, máme byt v dřevostavbě. Na tom ale až tak nezáleží. Bytovka je zateplena, máme plastová okna. Není zateplena střecha, čímž je způsobeno teplo v bytě, protože na půdě, která je hned nad naším bytem může být v létě třeba odhadem i 60 stupňů. Proto chceme zateplit strop skelnou vatou. Navíc ale uvažujeme i o protislunečních fóliích na okna, protože máme všechna okna otočena na východ a přes den máme tak horké žaluzie, že se na ně nedá ani položit ruka. Má někdo s těmito fóliemi zkušenosti? Opravdu to pomáhá?
Odpovědět
@uztotakbude folie máme rok a opravu je to poznat, máme je jen v některých pokojích (já moc nevěřila, že to bude fungovat a nechtěla jsem za to dát už víc peněz) a je velký rozdíl jestli jsem u okna v kuchyni kde folii nemáme a v obýváku kde ano (oboje na západ). Takže doporučuju a hlavně dát všude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kalipso Mohla by jste mi, prosím, napsat odkaz na folii, kterou máte? Děkuji.
Odpovědět
@lilibeth to ví manžel, ale je služebně mimo ČR. Tak pokud nezapomenu, tak jak se vrátí, tak vám to potom napíšu. Kdyžtak se klidně připomeňte do IP (vrátí se v pondělí).
Odpovědět
Profilova fotka
Taky je máme, ve dvou oknech, co jsou orientována na západ. Rozdíl asi 3 stupně, i když se to zdá málo, brala bych je znovu. Dodavatele už si bohužel nepamatuji, cena byla za cca 3,6 m2 oken vč. montáže 2800,- Kč. Kamarádka má stejně orientovaný byt a zase si moc pochvaluje venkovní žaluzie nebo rolety.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kalipso @marrei @lilibeth @uztotakbude Ahojte, hľadám niekoho kto má skúsenosti s proti slnečnými/tepelnými fóliami na oknách. Kupovali ste to na metre a lepili sami, alebo vám ich boli z firmy aj namontovať? Môžete mi poskytnúť aj dodávatelov? ďakujem za všetky rady :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?