Rekonstrukce bytu 3+1 - prosím o rady a inspiraci

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem Vás poprosit o tipy a rady. Koupili jsme byt 3+1, 76 m2, panel. A rádi bychom totální rekonstrukci. Jsme ve fázi, že máme vybourané jádro, všechno vnitřní vybavení je pryč a nám zbyly jen holé zdi a uprostřed všeho jen stoupačky a WC :-) Na fotkách je aktuální stav bytu před rekonstrukcí, včetně rozměrů. Chceme rozšířit koupelnu na úkor kuchyně, aby se nám tam vešla pračka. Dál chceme více propojit kuchyň s obývákem: mezi nimi je nosná zeď, takže budeme vyřezávat otvor do panelu (tam už máme schválený posudek od statika). Zajímal by mě názor, co udělat s koupenou, jak ji uspořádat (chceme pouze sprchový kout). Jak vyřešit chodbu: úložné prostory, věšák/niku, botník... Jak poskládat obývák, ložnici... Předem moc moc děkuji za rady a inspiraci! ;-) Míša
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji půdorys včetně rozměrů
Odpovědět
@meeshi ahoj, zkusila jsem něco navrhnout. Kuchyni jsem udělala v šíři 220 cm - na dvě 60 skříňky a 1 m průchod. propojena je s obývákem. Polopříčka na levém boku kuchyně je tam proto, že bych za ni dala panel a do něj umístila lednici, troubu a vysokou potravinovou skříň, do které se dá umístit i mikrovlnka, nezabírá tak místo na lince. dále následuje myčka a dřez na straně u koupelny, kde povedou odpady. Na krátké straně jako dominanta varná deska a celá plocha pod oknem bude celistvá pracovní plocha. V obýváku je jídelní stůl, rohová sedačka a jednoduchá tv stěna. V ložnici jsou za čelem postele umístěny vestavné skříně. koupelnu jsem udělala v délce 170 cm, aby se tam vešla 170 cm vana a umyvadlo + topný žebřík, skříňka je umístěna pod umyvadlem, jen to tento program neumí znázornit. No, vedle je wc, jak bylo umístěno původně a vedle, kde byl vchod do kuchyně jsem udělala malou komoru, kde můžeš mít pračku, bude pěkně schovaná, vejde se koště, vysavač, koš na špinavé prádlo - zkrátka "bordel" místnost. Mrkni ke mě do alba, máme za sebou také rekonstrukci vloni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Ahoj, moc děkuju za návrh! Kuchyň si představuju podobně, s kompaktní pracovní plochou na straně u okna. Ta koupelna, WC - takhle to není můj "cup of tea"... Už jenom to, že by na poměrně malý chodbě bylo 7 dveří... :-| Co se týče ložnice, na tom mým původním návrhu je akorát špatně zakreslený okno a balkonové dveře (má to být obráceně, je tam trochu vidět šipka...). Spíš bych si představovala ze strany postele jen noční stolky a vestavnou skříň bych chtěla po celé stěně naproti posteli. Prosím tě, v jakým programu jsi dělala tenhle návrh?? Moc děkuju ;-)
Odpovědět
Ten nákres od jenies je super. Pokud vadí počet dveří, tak bych WC spojila s technickou místnosti. Dvoje dveře na jedné straně jsou v pohodě dle mě.
Odpovědět
@meeshi ahoj, tak pak by šla zrušit komora a dát místo ní wc a o současné wc zvětšit koupelnu. Záleží, co se vám líbí, my prostor na pračku v koupelně ani neměli a nechtěla bych ji tam, mrkni ke mě do alba, máme komoru se zašupovacími dveřmi cca 75 cm šířka x asi 1,5 m a taková bordel místnost je k nezaplacení, je spousta věcí, co není když chybí komora kam dát a všude zavazí - vysavač, koště, čistící prostředky atd... je to návrh ze stránky www.navrhinterieru.sk
Odpovědět
@evaamy díky za pochvalu, já radši když jsou dveře na chodbě než např. průchozí místnosti. A naši bordel místnůstku co máme bych nevyměnila za zlaté prase ;-) špinavé prádlo nesmrdí v koupelně, všechen bordel a krámy tam jsou uklidit, a to ji máme opravdu maličkou a stačí. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evaamy @jenies My budeme mít udělanou komoru na chodbě/v předsíni. Místo mělké vestavné skříně plánujeme hodně hluboukou "skříň", do které by se dalo vejít - posuvné dveře, uvnitř regály, skytý botník, prostor pro žehlicí prkno, koš na prádlo, vysavač atd. Místo jedné boční stěny by měla normálně příčku. Já tady ještě pošlu náhled, jak by se mi to třeba líbilo - ehm, omlouvám se, je to rychlovka vytvořená jenom v malování :-D Mezi obývákem a ložnicí je udělaný takový výklenek. Mě by to nikdy nenapadlo, ale náš kamarád projektant takhle řešil jeden podobný byt (ze stísněného 4+1 na prostorné 3+1) a dispozičně to nebylo možné udělat jinak, než s tímhle výklenkem. A mě se to strašně líbilo! Trochu to ten prostor ozvláštní, rozbije. Navíc chceme klimatizaci, ale pouze jednu jednotku - což by v tomhle případě bylo ideální. Dala by se nad dveře obýváku a krásně by se vzduch dostal i do ložnice (než kdyby byla úplně oddělená).
Odpovědět
@meeshi zvážila bych, když máte teď neprůchozí 3 plně funkční pokoje dělat průchozí obývák. Nevím zda máte děti nebo jak, ale jakákoli návštěva, co vám bude spát v obýváku bude vámi ručena při každé cestě v noci na toaletu atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Já vím, ty logický argumenty jsou spíš proti tomu, je mi to jasný :-| Líbí se mi to čistě z estetickýho hlediska... Ze by se ubraly jedny dveře v chodbě (mohl by tam být pěkný obraz - nebo cokoliv jinýho...), hezky se do toho výklenku v ložnici umístí skříň/komoda, trochu to ozvláštní obývák... Jako manželovi se do toho moc nechce (to chápu), ale já si prostě nemůžu pomoct :-D Děti zatím nemáme - ale plánujeme (teda já jedno, manžel dvě... :-D :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
...ale jako čím víc lidí tady mi ten výklenek rozmluví, tím spíš ho nakonec vyškrtnu. Nechám se utlouct argumentama... :-)
Odpovědět
@meeshi nechci tě utlouct, ale to, že budeš mít v chodbě x dveří je v pohodě, od toho chodba je, aby se z ní vcházelo do pokojů, ba naopak, pokud budete mít např. zajímavé dveře, bude už vstup do bytu moc pěkný. ;-) Uvidíš, já byla šťastná, když jsme našli náš byt, že jsou neprůchozí pokoje a centrální chodba, žádné zbytečné výklenky, nevyužité rohy atd... ale to je na každém, co se mu líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Jako jo, je to logický - co by za to někteří dali, mít takovouhle dispozici s neprůchozíma pokojema... To jenom já si vždycky něco vymyslím a nechci se toho vzdát :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@meeshi ahoj, rozhodně nedoporucuju spojený obývák s ložnici. My máme skleněné dveře a když se manžel dívá na TV a já už ležím v posteli, tak mi to svítí do obličeje. Nebo když tam spí malej..máme aspoň přes dveře hozenou deku. Navíc ten hluk z TV atd. Každá místnost má svoji funkci a měla by být oddělená dverma, aby se činnosti navzájem nerusily. To by bylo k vzteku ;-) mne vadí i obývák spojený s kuchyní.
Odpovědět
Profilova fotka
@evaamy Já bych zas nechtěla kuchyň a obývák zvlášť - chceme to naopak propojit co nejvíc to půjde :-) Ale je pravda, že i tady zvažujeme skleněné posuvné dveře do pouzdra, kdyby člověk potřeboval opravdu klid nebo se vařilo něco, co opravdu prostoupí celý byt... S tou ložnicí je to logický, jasně - asi mě vážně přesvědčíte... No, aspoň manžel bude mít radost :-D
Odpovědět
@meeshi my to řešili s těmi dveřmi taky, na nějakém veletrhu jsme se dívali na dveře do pouzdra, ale prodavač nám řekl, že pokud to chceme na vizuální oddělení, tak ok, ale pokud na hluk ( např. při vaření, šlehání atd...) , že jsou to vyhozené peníze, že ty zašupky to nikdy neodhluční dostatečně, takže jsme se na to nakonec vykašlali a máme úmluvu, že po 20 h do kuchyně nechodím ) tu občas samozřejmě poruším, ale nevadí. Zase se mi líbí, že to zvětšuje tu plochu. Máme obývák 16 m2 a kdyby tu byla celistvá zeď nebo ty dveře, zmenší se to tu. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@meeshi Ahoj, koukám, že máme dost podobně řešený byt :-) Naštěstí známí mají typově úplně stejný byt jako my a průchozí obývák (aby se dostali do kuchyně) - což se nám nelíbí, takže jsme hned věděli, že chodbičku z chodby do kuchyně rozhodně nezrušíme. A mezi kuchyní a obývákem budeme mít zašupovací dveře, protože zrovna tato zeď je nosná a nechtěli jsme to tahat přes stavební povolení (máme cihlový byt) - prostě jsme se smířili s dispozicemi co máme :-) - můžeš mrknout do alba - mám tam návrh bytu ze stejných stránek, jako Ti vytvořila @jenies :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Máme to spíš na to pomyslný oddělení - kdyby bylo potřeba... Na pachy z vaření chci hlavně výkonnou digestoř :-) Ale jako ještě uvidíme, jestli ty dveře budeme dělat nebo ne...
Odpovědět
Profilova fotka
@ba2te Ahoj, my jsme právě řešili stavební povolení - teda naštěstí už ho máme vyřízený. Hned se jdu mrknout k tobě na profil :-)
Odpovědět
@meeshi jasně, jen uvádím, co jsme se dozvěděli, protože zkušenost s nimi jsme neměli a vlastně nám tahle informace vyřešila, zda mít či nemít posuvné dveře z kuchyně do obýváku a ušetřila zřejmě pro nás zbytečně investované peníze ) když jsme je chtěli hlavně na odhlučnění). Co se týká digestoře, doporučuji značku Cata - máme, byla nám doporučena a nadmíru spokojenost, má takový výkon, že když máme roztopený krb, vytáhne nám z něj i dým a udusí ho.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Díky za tip na digestoř - píšu si ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
Dobry den, mohl bych se zeptat, ktere pricky byly v tomto byte nosne?
Odpovědět
My máme takhle a super. Některé drobné předměty jsou trochu jinak a ložnici máme ve velkém pokoji . Podlahy vsude stejné a bez prahů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?