Rekonstrukce panelákového bytu - jak vše rozplánovat?

Profilova fotka
Ahoj vsem, chtela bych poradit. Planujeme na leto kompletni rekonstrukci bytu (vcetne novych el. rozvodu, vody, vyzdeneho jadra adt.) Take se v baraku planuje zatepleni, nova plastova okna a vytah. Jak to ted vse naplanovat? Okna se planuji na zari, vytah myslim na rijen. Asi by bylo nejlepsi behem srpna udelat doma hrube prace (tedy rozvody el. a vody, vystukovat, vyzdit jadro, pripadne udelat podlahy), pak pockat na okna a teprve potom vymalovat, mozna stihnout vybavit byt, nez se pusti do vytahu. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Jaky postup by byl nejlepsi? Jak moc je pak v baraku prach a srumec, kdyz se delaji okna a zatepleni? Dekuju za jakoukoliv radu, tipmnebo zkusenost.
Odpovědět
Dobrý den,já bych díky opravě výtahu nechal rekonstrukci buď po jeho opravě a výměně oken a nebo úplně nejlépe,na příští rok... :-)
Odpovědět
@janina_sun ahoj, klidně bych jak navrhuje @spektrumm nechala rekonstrukci až po oknech a výtahu.1. zednicky si vše zapravíte načisto a nebudete mít v bytě binec na desetkrát, navíc jsou řemeslníci na podzim a v zimě volnější a řekla bych že i vstřícnější s cenou. Budete pak dělat práce vnitřní, takže nevadí, pokud se to protáhne víc do podzimu atd... Jak budete mít okna, udělala bych hrubé práce, vodu, elektriku, vyzdění atd to vám tak vyjde do toho výtahu, a pak bych dodělala zbytek načisto - výmalbu atd... nebála bych se ani kdyby se to protáhlo do zimy, vzhledem k počasí v zimě v podleních letech se dá krásně rekonstruovat. Hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
@spektrumm @jenies prave jsem si rikala, ze by to bylo pri jednom i s oknama a vytahem. Okna budou delat prvni nam, takze by se dalo na byte makat i pri tom, co budou pokracovat u sousedu. To leto by pro nas bylo lepsi v tom, ze bychom mohli byt na chate. Musime se na nekolik tydnu vystehovat. Mame 15mesicni holcicku. Ale je pravda, ze na podzim a v zime je lepsi cas pro remeslniky a asi i cenove. Dekuju za rady, musime to jeste zvazit a promyslet. Mate pravdu
Odpovědět
@janina_sun však uvidíte co pro vás bude lepší, držím palce ať to jde!
Odpovědět
@janina_sun No právě že znám praxi ;-) ,,,Termíny jsou termíny a skutečnost je skutečnost..Proto než spoléhat na to,že to OBĚ firmy udělají v termínech...(svět pohádek),tak raději nechám dodělat co se plánuje a nejde Vámi ovlivnit a teprve po tom bych si v KLIDU dodělal(a) byt....Aby jste nebydlela u známích 1/2 roku... ;-) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?