Čím rozdělit místnost?

Dobrý den, budeme rozdělovat obývák na dve místnosti - obývák a ložnici. Jaké jsou možnosti oddělení? Vertikální žaluzie, posuvné dveře, sádrokarton..nejake další tipy? Co vyjde nejlevněji? Prosím ó tipy + foto .. děkuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
neřešila bych jen cenu. třeba vertiální žaluzie jsou na prd. měla jsem takto od kuchyně oddělený pokojíček. je to nehezká věc, která prakticky neplní žádný účel. když někdo prošel okolo, začalo se to vlnit a tím bylo skrz vidět. zvuková izolace absolutně žádná. pocit soukromí tedy nula. pokud od toho chcete jen to, že před návštěvou jakoby schováte ložnicovou část, postel, odhozené svršky...ok...postačí to, ale jinak bych volila cokoliv jiného. dost by pomohl nějaký plánek pokoje. někomu stačí opticky oddělit místnost třeba knihovnami a nechat menší průchod. posuvné dveře taky musí v něčem držet a přes celou stěnu nejlevější určitě nebudou. pokud chcete opravu pocit místnosti, pokoje...tak jsem pro sdk. nepíšeš, co vše od toho očekáváš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s andreou, ve všem :-) My plánovali předělení ložnice/dětského pokojíku určitě sádrošem (nakonec nerealizováno) - příčka s protihlukovými kvalitami to není, ale zvládne toho nejvíc. Pokud jde o oddělení jen optické, příležitostné, navrhuji japonské stěny - ale s vlastnostmi na tom ve finále nebudou o mnoho lépe, než vertik.žaluzie. Dříve byly oblíbené závěsy (látkové), z hezké kvalitní látky by to nemuselo být od věci (alá opona :-) ). Osobně by se mi nejvíce líbila dřevěná stěna z prken, ale záleží na prostoru. Pokud máte třeba půl metru k dobru, využijte nábytek - ideálně na míru nebo "dorazit" ke stropu deskou či sdk - skříň/knihovna/sestava polic se zády.
Odpovědět
Děkuji moc za názor..vím že cena je v tomto případě důležitá, ale máme městky být, ve kterém nehodlame být napořád, tím pádem moc investovat nechceme. Obývák máme obdélník, s tím že v půlce místnosti je francouzske okno, tím pádem by bylo v obou oddělených částech světlo. Ložnici bychom chtěli mít trochu samostatnou, páč tam bude postýlka, tím pádem sadros je asi nejlepší řešení. Vertikální žaluzie se mi taky nelibi.
Odpovědět
@zuzekk můžu vědět jaká dřevěná stěna ?? Nedokážu si představit, děkuji @blahova_andrea
Odpovědět
Profilova fotka
@depa02 http://www.chatar-chalupar.cz/drevena...
Odpovědět
@zuzekk děkuji :) tohle je třeba taky ono?
Odpovědět
Profilova fotka
Jo! Pěkný!! ;-)
Odpovědět
@depa02 Pro tento účel jednoznačně SDK, který může splnit veškeré požadavky vč. neprozvučnosti a i instalaci dveří. Myslím, že ani finančně není náročný.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Dobrý den, obnovuji téma. Hledám inspiraci, jak rozdělit místnost. Manžel bych chtěl mít uzavřenou pracovnu bez oken (rád pracuje potmě). V novém bytě budeme mít pracovnu, ale s oknem, proto chceme tuto místnost rozdělit na 2. Původní představa byla místnost předělit posuvnými dveřmi (stejný systém jako u vestavěné skříně). Stále ale hledám tipy, jestli nenajdeme něco vhodnějšího. Napadla mě například nějaká skleněná posuvná stěna se žaluziemi, aby tam (pokud by někdy chtěl) mohl mít i denní světlo. Prosím o nějaké tipy. Nákres místnosti přikládám.
Odpovědět
@paukar emm pokud je místnost relativně malá, není lepší jen zatemnit okno (venkovní žaluzie a závěsy) a jen tam mít jednu pracovnu?
Odpovědět
@artep1987 Ano, to byla také jedna z prvních variant. Potřebovali bychom ale místnost uzavřít i akusticky. V projektu byla místnost naplánována bez dveří, jedná se o takovou otevřenou střešní místnost. Zároveň přes část místnosti se bude chodit ven na terasu, proto jsme pracovnu chtěli oddělit a ze zbytku (byť malé části místnosti) nechat jen jakousi chodbu, případně mini zimní zahrádku. Navíc z okna (HS portál) proudí světlo přes schody dolů do chodby, takže zatemňování by nebylo ideálním řešením.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?