Rozdíly mezi osobním a podílovým vlastnictvím?

Dobrý den, ráda bych se zeptala za zásadní rozdíly,resp.výhody a nevýhody podílového vlastnictví. Makléřka mi tento druh vlastnictví tak vymalovala,že mám pocit,že neexistuje nic lepšího. :-| :-| Moc díky za vaše názory,rady a zkušenosti.
Odpovědět
Záleží co je myšleno podílovým vlastnictvím.Pokud to, že je např. X vlastníků domu a každý vlastní určitý podíl na domu a bytové jednotky nejsou vymezeny, tak do toho bych rozhodně nešla.pokud to že každý má svůj byt ten je v katastru vymezen a zvlášť zapsán, a je spolu podíl na společných prostorách případně pozemcích a podíl je odvozený od plochy bytu vůči celkové ploše tak si myslím že to je případ velké části BD či panelových domů.1.variantu bych si opravdu rozmyslela, stačí aby se dostal někdo ze spoluvlastníků do exekuce a problém může být na světě
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Další nevýhoda podílového vlastnictví (tedy pokud to znamená, že bytové jednotky vlastní nějaká společnost, která ty byty "pronajímá" svým členům) Tak ten byt pak není váš, takže hypotéka není možná, stavební úpravy budou taky komplikace. Společnost může někdo vytunelovat, krachne a tím přijdete o byt.
Odpovědět
Spoluvlastnictví je dílo ďáblovo :-) Zkuste to podílové spoluvlastnictví upřesnit. Čeho se týká? Bytu, domu, pozemku atd. Jinak čistě právně - nic jako osobní vlastnictví neexistuje. Asi máte na mysli výlučné vlastnictví.
Odpovědět
Profilova fotka
@crv OV neexistuje? proč se to tedy používá tak běžně?
Odpovědět
Nevím, asi zvyk ze socialismu, kdy existovalo "právo osobního užívání" a z toho asi zkráceně "osobní vlastnictví". Ani tehdy to ale neznamenalo vlastnické právo, byť bylo právně silnější než vlastnictví. Ale to už by bylo na dlouhý historický exkurs :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?