Šedá voda v panelovém bytě, jak využít?

Profilova fotka
Ahoj, nevíte prosím někdo o nějakém systému, jak využít šedou vodu (z vany, sprchy) na splachování v panelovém bytě? Jsme 1. nadzemní podlaží, pod námi je jen sušárna, takže vytopení sousedů se nebojíme :-)
Odpovědět
Systém na šedou vodu existuje, ale ne pro 1 byt, to by byl nákladný nesmysl a v bytě na to není asi místo.
Odpovědět
Po kupeli vodu nevypustite, ale naberiete do vedra a splachnete. Po par dnoch bude urcite vana prazdna. Mozete nou umyt pripadne podlahy a preprat v nej gate.
Odpovědět
Profilova fotka
@people Geniální. Přesně takovou odpověď jsem potřebovala, abych mohla klidně spát....Ale teď vážně. Opravdu jsme beze srandy nabírali do kbelíků. Přeplatek byl tak veliký, že nás to donutilo vážně uvažovat, jak tuto vodu skutečně využívat bez tahání kbelíků. Každý rok by taková částka "do kapsy" byla fakt super. Pokud by se podařilo najít systém, jehož cena by nebyla v řádech milionů :-)
Odpovědět
@irii a máte to prokalkulované kolik byste za rok jako jeden byt ušetřili? My už v paneláku tedy nebydlíme, ale ze zvědavosti se ptám.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná bych se pokusila podivat po výrobcích, které jsou na využíti sede vody přímo dělaný. Viděla jsem takto sestavu wc a umyvadlo. Ale bylo to na výstavě. Tak nevím, zda je to na našem trhu vůbec dostupne....
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.asio.cz/cz/as-gw-aqualoop Tady je řešení pro rodinné domy. Ale do bytu by se to asi nevešlo. A přikladam foto toho wc
Odpovědět
V bytě si to nedovedu moc představit... Kam byste dala zásobník na tu šedou vodu? Ideálně tak aby z vany do něj voda tekla samospádem a nemuselo tam být další čerpadlo? Jinak pro její použití by ještě musela být nějak filtrovaná. Když už ne pískovým filtrem, tak alespoň několika komorový lapol. Když ne, tak to bude po spláchnutí smrdět a špinit wc.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied Musíš se domluvit se sousedy nad tebou, že z jejich vany poteče voda do tvého zásobníku na stropě :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?