Vytopení bytu - nejasná příčina - kdo ponese náklady?

Dobrý den, v rohu koupelny mám vlhký flek. Sousedé o patro níže pak mají flek na stejné místě. (už jsem to tu diskutoval, a teď jsem ve fázi řešení) Bohužel, není ale jasná příčina. Instalatér řekl, že za účelem zjištění závady by bylo nutné moji koupelnu rozkopat a zjistit potenciální únik na rozvodech/odpadech - bez toho určení není možné. Rád pomůžu problém vyřešit, ale co když není problém u mě. Vrátí mi někdo (SVJ nebo jiný viník) náklady na rozkopání mojí koupelny, když se problém objeví znovu (tzn. neprokáže se, že vina byla na mé straně). Díky moc za pomoc
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že jsou firmy, které umí zjistit problém v potrubí pomocí kamery, nebo nějakého plynu, barviva.
Odpovědět
@h0042 Díky! Zajímavý názor. Neznám. Zkusím poptat, třeba to bude levnější než rozkopávat koupelnu.
Odpovědět
@defik instalatéra jste tam měli svého nebo někoho přes správce vašeho domu? Pokud svého, obraťte se na správce. Pracovala jsem pro takovou firmu a podle místa vlhkosti jsme dokázali celkem přesně určit v čem je problém :). Správce vám taky řekne, které opravy jsou ve vaší režii a které hradí SVJ.
Odpovědět
@defik a ještě pokud máte zachované původní dispozice bytu, nesoustřeďte se jen na koupelnu a zkontrolujte odpady v kuchyni a hadičky k baterkám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?