Betonové sloupky zabetonované do ztraceného bednění

Prosím o radu, je tu někdo kdo dělal opěrnou zeď a do této následně zabetonoval betonové sloupky na betonový plot? Mezi sousedem mám cca 75 cm rozdíl v terénu. Budu dělat základ půl metru široký a následně 4 šáry ztraceného bednění šířky 30, jen si nevím rady jak nejlépe a nejjednodušeji poté zabetonovat sloupky na betonový plot do opěrné zdi. Pokud někdo realizoval, tak prosím napište mi. Děkuji.
Odpovědět
@nemeasis My jsme dělali a je to jednoduché - hned po vylití mixem se musely udělat díry v tom ztraceném bednění (myslím že to vycházelo na dva šáry hloubky) ve vzdálenosti přibližně 2m (muselo být +/- 20cm z každé strany). Měli jsme dlouhý plot a konec už se vysekával kangem. Sloupky rozhodně nebetonovat dopředu!!! Až to celé zatvrdne, tak si pořádně vyměřit první sloupek a suchým betonem zasypat. K tomu sloupku na sebe naskládat 4 desky (vše se lepilo k sobě, aby to v budoucnu "nebouchalo" do sebe při větru). Potom přirazit z druhé strany další sloupek a následně ho zabetonovat. Takhle pokračovat pořád dokola. Člověk se při tomto způsobu tak nenadře, než kdyby sis nejdřív postavil a zabetonoval sloupky a pak bys ty desky musel zvedat do výšky 2,5m. Navíc tohle zvládneš v pohodě ve dvou lidech.
Odpovědět
Máte prosím foto?
Odpovědět
@nemeasis ceho foto? Plotu, nebo ztraceneho bedneni?
Odpovědět
@kekita pokud máte tak oboje, já si zatím moc nevím rady s těma sloupkama pro betonový plot. Nejjednodušší mi příjde ty sloupky zabetonovat ihned se ztraceným bedněním. Rozměřit to nebude problém, dílce mají 2m, tak se zabetonuje první sloupek, potom se od tohoto sloupku dá vodováha 2m dlouhá a zase se zabetonuje druhý sloupek a tak pořád dokola.
Odpovědět
@nemeasis ale kdyz si ty sloupky zabetonujes dopredu, tak pak musis ty desky zvedat do vysky a zbytecne se nadres...
Odpovědět
@nemeasis tak jsem kecala-podle fotek jsme tam meli dany polystyren na ty diry. Akorat jsme to nekde spatne vymerili, tak to se pak muselo sekat. A na te posledni fotce je to skladani-4 desky na sobe a k nim se nasledne prirazi sloupek.
Odpovědět
@kekita super, díky moc za fotky 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?