Brána sunoucí se před plotem, lze to?

Uvažujeme o samonosné vjezdová bráně 4,5m, ale možná by byla jen za předpokladu, pokud by se sunula PŘED LINIÍ PLOTU v ulici. Plot (na straně, kam by se brána odsouvala) by byl totiž řešen jako opěrná zeď držící "val" hlíny. Hranici bychom měli odsunutou, takže brána by byla stále na našem pozemku.. Dům je v obytné zóně bez chodníků, ale od hranice silnice máme asi 2m travnatého pruhu. Technicky to lze, ale nevím, zda je to bezpečné a dělá se to. Pokud by byl totiž někdo opřený o plot, tak by ho brána při otevírání mohla smést a zranit.
Odpovědět
Nikde jsem to takto neviděla - to byste asi museli mít venku i motor, tím pádem by nebyl chráněný před krádeží a poškozením, a i zamykání na ruční pohon při výpadku proudu by bylo zvenku. A jak uvádíte - z téhle strany není čidlo pro zastavení brány, takže si spíš myslím že to asi takto provést nelze.
Odpovědět
Lze to, dělá se to, ikdyž ne příliš často. Co se týká bezpečnosti, 99% pohonů má v sobě odporové čidlo, takže to nikoho nerozmáčkne, maximálně popostrčí.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. Motor vím, že by byl zevnitř, technicky jsme toto řešili. Každopádně jsem to taky nikdy naživo ani na fotkách neviděla. O tom čidlu jsem vůbec neslyšela, tak jsem ráda, že si s tím nemusím dělat starost a případně mám argument, když by někdo něco namítal. Hlavně, že se to dělá a nevylučují to nějaké bezpečností apod. normy. 8-) 8-)
Odpovědět
Jedno řešní je třeba tady, jel jsem okolo a zaujalo mě to.
Odpovědět
Problém to určitě nebude, v našem okolí je dokonce dvakrát. Jedno je obr brána do firmy, kudy projíždějí náklaďáky. Tam mají na zdi pro jistotu vylepeno Pozor posuvná brána. Druhá u klasického RD zajíždějící před antoníčky. Tam cedulku nemají. Ale nevidím důvod, proč by se vám měl někdo opírat o plot, speciálně v době, kdy se chystáte vyjíždět autem. A zvědavou sousedku na to stačí upozornit jednou, pak už si bude dávat pozor:)
Odpovědět
Profilova fotka
@agenn Viděl jsem takto řešené brány už několikrát, není to obvyklé a jde to, když vám vyjde otevírání na všem pozemku, tak to je ještě lepší, nemusíte pak nic řešit se sousedy. A ohledně přimáčknutí někoho bránou, tak ty brány se neotevírají tak rychle, že by někdo nestačil uhnout a mají odporové zařízení, tak typuju, že by se zastavily.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se po tom poptám (pracuju v oboru) a projdu legislativu, také mě to zajímá, časem užijeme! :) Jak to spěchá?
Odpovědět
@tulda27 Vidím to tak za půl roku, ještě je na to čas.
Odpovědět
Profilova fotka
@agenn dobře, rozhodím sítě s dotazy :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?