Řešení branky v posuvné bráně

Zdravím, viděli jste nějaké zajímavé řešení kde je branka součástí posuvné brány pro auta? Co jsme chodili po okolí, tak aby se člověk nepraštil do hlavy, tak brána byla tak 2,5m vysoká. Máme vstup/vjezd široký 4m a tak řěšíme zda dát branku do brány pro auta v jednom a nebo rozdělit s tím, že branka by musela být v rohu pozemku, protože jinak by za ní musela projíždět brána.
Odpovědět
1
2
Určitě bych branku udělal samostatně, nebo vůbec a chodit velkou bránou kterou si prostě pootevřete na průchod. Jinak to, že by velká brána projížděla za brankou snad ničemu nevadí ne?
Odpovědět
Něco jako zde, ale zda jde s menším schodem. Nevím jak by se procházelo, kdyby za brankou byl ten "trojúhelník" Křídlovou bychom mohli mít pouze s otevíráním na chodník, což by asi neprošlo...
Odpovědět
dole pokaždé bude schod minimálně 15cm a navíc to nejde použít u "nesené brány" (ta co má ten trojúhelník), ale jen u posuvné, která jede po kolejnici. Samonosná by to hle provedení neunesla. Takže když už bude brána jezdit po koleji, nemusí mít ten boční trojúhelník a klidně může jezdit za brankou...
Odpovědět
A proč by nemohla brána projíždět kolem branky např. takto viz obrázek.
Odpovědět
@dawerius protože prostor pro bránu / branku je 4m jak bylo psáno v úvodu. Takže branka musí být hned vedle brány bez širokého "sloupku" jako je na Vaší fotce.
Odpovědět
Profilova fotka
Já tomu nějak nerozumím, ale máte prostor na bránu a branku jen 4 m, tzn. že kolem jsou už zdi? Protože jinak může být branka vedle brány a kolem může jezdit samonosná brána ;-)
Odpovědět
@slabici Zeď je z jedné strany a z druhé už jsme nechali vylít základy pro náš přední plot. 4m je široký přístup z chodníku / silnice
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@nitro mohu vědět jak jste vyřešili prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
máme stejný problém. omezené místo na posuvnou bránu, případná samostatná branka jedině v rohu pozemku bokem, kde se nám úplně nehodí zas kvůli jiným věcem. asi to vyřešíme tím, že budeme bránu mít na dvě velikosti otvírání. menší na průchod a celou odsunutou pro průjezd. ale u nás je ještě do realizace daleko, kdo ví co přítel ještě vymyslí :-N
Odpovědět
Profilova fotka
My to budeme řešit teleskopickou bránou. Zkus si najít. ;-)
Odpovědět
@janasep Dostali jsme 2 nabidky Tato se nam libila nez rekli cenu 62tis (bez vyplne a pripravnych praci) https://www.youtube.com/watch?v=lTalc... Tak jsme vybrali tuto za 30tis (bez vyplne a pripravnych praci) https://www.youtube.com/watch?v=bzVjl...
Odpovědět
Profilova fotka
Resime neco podobneho, premyslime nad variantou, ze branku mit vubec nebudeme. U rodicu, kde je brana na el. otevirani malou brankou prakticky nechodime.
Odpovědět
Článek se načítá
@nitro ty jo to chápu... Moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
My to chceme do budoucna řešit tak, že bude brána jezdit za brankou. Předpokládám, že současně používat branku i otvírání brány fakt nebudeme.
Odpovědět
@zmrz_lina hlavně aby nebyla otevřená branka a někdo nepřijížděl autem a dal otevírání z dálky
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro k nám - k prostoru brány a branky je z hlavní příjezdové cesty vidět. Jako pokud budeme chtít posuvnou bránu, nemáme jinou možnost, než to řešit takto... Ještě uvidíme. Teď budeme dělat z čelní strany prozatím jen provizorní pletivový plot s pletivovou otvírací bránou i brankou a až obec dodělá cestu a chodník, tak my teprve doladíme přední plot z KB bloků. Ale teď to dělat nechceme, nevíme, jak vysoko půjdou s cestou, tak abychom plot, který už chceme mít na stálo, neutopili.
Odpovědět
@nitro nic by se nestalo, do motoru se dává kontakt, který při otevřené brance vypne pohon
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro to první vidím prvně, ale na to bychom neměli prostor. to druhé je bomba. přesně tak bychom si to představovali :-)
Odpovědět
@nitro kdo vám to dělal a co vše bylo v ceně prosím?
Odpovědět
@nitro Také se přidám s dotazem, kdo vám tuto bránu dělal. Díky! ;-)
Odpovědět
@janasep @viados realizace bude tak za měsíc
Odpovědět
Profilova fotka
@nitro taky prosím do ip kontakt na firmu :-)
Odpovědět
@nitro prosím také o poslání kontaktu na firmu :-) Moc děkuji
Odpovědět
@nitro TO vypadá super, taky by mi t vyřešilo problém, mohla bych poprosit o kontakt na firmu a až budete mít pránu hodovou tak případně i o zkušenosti? Díky
Odpovědět
@viados @janasep @blahova_andrea @standa456 @bamak Kontakt na firmu zveřejním až po realizaci. Neradi dáváme kontakt na firmu co není "prověřená". Zítra by měl pán přijít a vše si změřit pro výrobu. Jinak v ceně je výroba brány (bez výplně), elektrosoučásti brány, doprava a instalace do předem připravených základů které se zhotovíme dle jeho instrukcí svépomocí. Pokud někdo z Vás měl zájem o tu dražší variantu, tak kontakt je hned v videu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dobry den, jak prosim dopadla realizace? dekuji
Odpovědět
@sweeddy staci se podivat do naseho alba
Odpovědět
@nitro dobry den, myslela jsem spis, jesti jste spokojeni a zda byste dali kontakt na firmu. celkova cena byla jaka prosim? dekuji predem za info.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
@nitro Dobrý den, mohla bych poprosit o kontakt na firmu, která Vám bránu realizovala? Jaké máte zkušenosti po roce používání? Předem moc děkuji.
Odpovědět
@vid3ma Vrata Vorlíček Moc s tím spokojeni nejsme. Bylo snad 30 reklamací. Teď už to "funguje" jak má. Jen když je větší vítr brano ho bohužel nepřetlačí a musí se jít při zavírání pomoct ručně
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?