Čím natřít pozinkované kovové zábradlí?

Pěkný den přeji. Máme kovové zábradlí na terase, které je pozinkované a už nastává čas, že bychom ho něčím natřeli. Doporučená nám byla kovářská barva, ale líbí se mi i kladívkové barvy, i když ne vždy jsem četl kladná hodnocení. Čím jste natírali zábradlí vy nebo co doporučujete?
Odpovědět
@radim83 Kladívková určitě OK, ale stejně máte problém protože na pozinku nic pořádně nedrží, respektive je tam tendence k loupání barvy.
Odpovědět
@skunkos já tomu moc nerozumím, proto jsem předpokládal natřít nějakým základním nátěrem pro lepší přilnavost a až následně požadovanou barvou.
Odpovědět
Na zinek potřebujere reaktivní barvu, běžná syntetika na tom moc nedrží. Pokud máte svrchní barvu už vybranou, například se potřebujete trefit k věcem okolo, potřebujete reativní základovku. A nezapomenout pořádně odmastit.
Odpovědět
Profilova fotka
@radim83 mě doporučili toto: AXAPUR, polyuretanová dvousložková barva
Odpovědět
@radim83 No ano taky záleží jak je ten zinek dlouho venku. Postupně to oxiduje (šedá místo stříbrné), takže po několika letech je povrch výrazně ochotnější udržet disperzní nátěr, třeba ten akryl nebo "3v1". Nový zinek si musí nejříve (mikroskopicky) narušit, proto ta reaktivní barva. Taky záleží jestli je to galvanický nebo žárový zinek. Galvanika vzdrží hodně dlouho neporušená, pokud ji nenarušíte mechanicky - zábradlí nebo schody například se ošoupou celkem rychle. Žárový zinek šedne mnohem rychleji ale je mechanicky odolnější.
Odpovědět
@obludak @pepadvorak Díky za reakce. Myslím, že se jedná o žárový pozink, pokud si pamatuji správně a venku je asi 2,5 roku, takže zábradlí je spíš už šedý. Ono nám bylo i kovářem doporučeno, ať ho nějaký čas necháme a případně později, až zešedne, natřeme. Zatím to tak vypadá, že použijeme dvousložkovou barvu UNIFER MAX.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?