Hledám projektanta na plot

Dobrý den. Sháním projektanta na projekt plotu pro stavební úřad. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
až tak? Projekt na plot? U nás teda bylo uvedená maximální povolení výška a věta jednoduché plotové dílce, nebo bude upřesněno při realizaci. Nic víc nebylo potřeba, žadné pohledy, řezy, výkresy, vizualizace. Ale tak třeba máte jiné podmínky.
Odpovědět
Staci si vytisknout z katastru nemovistosti vas pozemek, zakreslit treba cervenou fixou, kde plot bude, kde branka, brana atd. Jak to bude dlouhe, vysoke, z jakych materialu. Date to podepsat vlastnikovi sousedniho pozemku za plotem na verejne casti (obec, sprava silnic apod.). K tomu si zjistite, jake site v okoli budouciho plotu vedou (viz google "existence siti") - ktere firmy to u vas jsou vam poradi obec. S tim vsim zajdete na st. urad, vyplnite zadost, zaplatite poplatek a do 30 dnu mate souhlas doma. Sjezd povoleny mate?
Odpovědět
Bohužel po náš stavební úřad chce projekt od oprávněné osoby. Máme s nima velké spory. Plot se jim nelíbí,tak po nás šlapou. Je to na dlouhé povídání. Plot je do 2m výšky, jen z přední strany domu. Sousedi pouze obecni komunikaci ( obec nám souhlas dala) . Po měsíci nám stavební úřad poslal,že potrebuji názor životního prostředí, územního plánování (stavíme na našem pozemku, kde plot už byl), projekt od projektanta a vyjádření sítí 🤯 . Už jsme z toho zoufalí. Jen proto,že plot je hnusný (cituji vedoucího stavebního úřadu) , nechtějí nám povolení dát .
Odpovědět
Při osobní konzultaci nám stavební úřad řekl,že stačí napsat z čeho plot je(klasika betonový...stipany kámen) a jak bude vysoký. Po měsíci nám přišel dopis s novýma podmínka.
Odpovědět

Odpovědět
@dominika8855 My teda taky delame predni plot v ramci projektu domu, mela jsem za to, ze to tak musi byt, uz kvuli sitim apod. Navic muze mit obec regule - treba plot ve dvou metrech vysky je fakt hodne hodne vysoky a mam za to, ze treba u nas takovy plot nesmi byt cely "nepruhledny". Aby si lidi nestaveli "vezensky areal".
Odpovědět
Ano, chápu. Ale my tam máme zvyšující se turistický ruch. Turisté,cyklisté jsou natolik drzi a vůbec jim nevadi,že je to soukromý pozemek a lezou si, kde chtějí. Místní psi si k nám chodí na WC , mám dvě malé deti.. Plot bude mít dva metry, ohraničovat bude pouze přední stranu pozemku (před domem nebude,tam máme vjezd do garáže). Ke všemu bydlíme v lese,takže těžká technika jezdí se dřevem a máme rádi soukromý. Stěhují se na samotu, abych měla soukromý. V létě bychom chtěli morálně vegetit u bazénu, bez smirujicich kolemjdoucích. Líbí se nám tento druh plotu, pletivo určitě ne a dřevo také ne🤷. Plot už máme rozestavěný, jen díky sousedům,kteří bydlí až za potokem a udali nás,máme popotahování s úřadem . Plot nám leží ladem na zahradě teď . Plot tam vždy byl (živý) ,takže jen nahrazujeme původní plot, plotem novým. Povolení od obce máme. Jen teď máme zákaz od stavební ho úřadu stavět.
Odpovědět
To je válka, kterou nevyhrajete. Zničíte si vztahy se sousedy a s vedením obce a povolení na plot stejně asi nedostanete. (alespoň to se stalo našim sousedům). Zkusila bych ho raději snížit a doplnit o dřevěné prvky v horní části. Vlk se nažere a koza zůstane celá.
Odpovědět
@norikakaa My jsme jim říkali,že plot klidně přetřeme,osadíme pnoucí zelení. V tom problém vůbec nevidím. Sousedy nemáme...tedy máme,ale jen v okolí. Obec s tím problém absolutně nemá, povolení od nich jsme dostali. Dobře,zkusím to probrat s manželem, že bychom udělali třeba 150cm plný a posledních 50cm dřevo. Děkuji za názor.
Odpovědět
@dominika8855 No ale soukromí a cumily nebudete mít ani při klasickem plotu 1.8m. A pres ten vam do zahrady taky nikdo nepoleze. Jak rikam, neznam regule u vas, to si musite zjistit vy - zivy plot neni bran jako totalne "nepruhledny".
Odpovědět
@bayt Co jsem od nich pochopila,tak jim nejde o výšku ,ale o to,že je to prostě betonovej hnus, jak nám doslovně řekli. Živý plot tam byl totálně nepraktický. Smrky zasahovaly do komunikace,která je hned v zatáčce,takže tam bylo na prd vidět. Ono je to fakt na dlouhý povídání, kdy nám stavební úřad vlezl na pozemek a prolezli celý dům,bez našeho vědomí (tu chvíli tam byl jen zedník). Atd....🤯
Odpovědět
@dominika8855 toto znám dobře
Odpovědět
Článek se načítá
@asistent můžu více info? Klidně do zpráv. Děkuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?