Jak uchytit dřevěnou výplň do sloupků zděného plotu?

Ahoj stavitelé, mám dilema s plotem, resp. s uchycením dřevěné výplně na vyzděný sloupek plotu - viz. fotka. Mám použít chemickou kotvu, tzn. navrtat až po postavení sloupků díry a klasika hmoždinky a uchycení dřevěného trámku na latě?? Nebo hned při stavbě sloupku tam přes celou cihlu, kterou naříznu na každé straně bruskou, vložit ocelový plocháč a na ten pak uchytit ten dřevěný trámek? Jestli už jste to někdo řešili, doporučte, prosím, co je lepší :-) Díky moc za rady!
Odpovědět
asi při stavbě vrazit ten plocháč
Odpovědět
Profilova fotka
@davecom plochac pri stavbe bude levnejsi a mene pracna varianta.
Odpovědět
díky za doporučení, i když to nařezávání plotovek rozbrušovačkou bude taky pracné ;-) a vážně myslíte, že to bude levnější? tak tím je to rozhodnuto :-D dík!
Odpovědět
@davecom Myslím, že se prodávají již hotové překroucené plocháče pro vložení do spáry.
Odpovědět
@travas myslíte do spáry mezi plotovkami/cihlami? takže bez nařezávání cihel/plotovek? to zní dobře, ale nerozšíří to tu mezeru na maltu? ten hranolek mezi sloupky má být 80x40mm a dlouhý 2,2m, takže ten plocháč bude aspoň 5mm tlustý... No, a snad to pak z té spáry nevypadává... :-S Na té fotce se to nedá identifikovat...
Odpovědět
@davecom Myslím, že tlouštka je 4 mm, a je možné to jednoduše fixovat do cihel/plotovek.
Odpovědět
OK, tak to udělám asi takhle. ty překroucené plocháče už jsem viděl, v průběžném sloupku to dáme skrz a u koncových ten plocháč rozřízneme na půlku. nařezávat tvarovky tím pádem není nutné ;-) Díky za názory!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj, tak plot vyzděný a teď řeším výplň plotu. No, původně jsem si myslel, že to bude dřevo, ale cenový rozdíl už není takový, abychom nepomýšleli na WPC (wood plastic composite). Rozdíl je ale v tom, že WPC je jen 11mm tlustý, kdežto dřevo se prý dává tak 2cm, možná 19mm. Máte někdo s WPC zkušenosti? Stačí 11mm tloušťky? Šířka plotovek je 120mm, výška pak 1,2m a bude to na dvou pozinkovaných nosnících mezi zděnými sloupky... Díky za názory předem mockrát :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?