Jednoduchý cihlový/betonový plot- 2,1m Výška- na kolik vyjde 1m delky?

Chci si u nově kupovaného domu postavit vyšší (asi 2,1m vysoký) cihlový nebo betonový (prostě "pevný") plot, abych si udělal nějaké soukromí od sosusedů.Ted je tam jen normální pletivový plot. Jak má být široký nevím- tak aby nespadl :-). Materiál chci co nejlevnější "pevný" (beton cihla je mi to fuk). Výška asi 2,1m. Asi se na to bude muset hodit i nějaká omítka? Ja to na zahradě sousedící se zahradou/dvorem souseda. Délka nevím, asi cca 10 M, možná méně. Chci se zeptat, na kolik by mě tak komplet (včetně nějaké omítky asi) vyšla cena na 1m délky takového plotu? Samostatně cena materiálu a samostatně cena práce (možná si to budu dělat sám nebo zaplatím nějakému zedníkovi tady na vesnici).Díky
Odpovědět
Dal jsem betonový skládaný plot, ted to dodává kde kdo. Nechci tu dělat reklamu, přes google to najdete snadno. Dělá se to ve výškových modulech po 0,25 m (tzn u vás buďto 2 nebo 2,25 m). Cenově to vychází včetně montáže (zabetonují se sloupky vždy po 2 metrech). Výhodou je, že je slabý a pevný - teď střílím od boku, samotné desky mají tk 5-6 cm, sloupek asi 12 cm. Můžete si vybrat jednostranný nebo oboustranný dekor. Cena komplet (materiál, montáž) vychází na cca 1300 Kč/m bez DPH, přičemž cena materiálu je polovina, montáž druhý polovina.
Odpovědět
To je zajímavý, to jsem neznal, cena je taky dobrá... a vydrží to něco? Muzu po tom třeba nechat i šplhat tůje atd.?
Odpovědět
nemám úplně zkušenost, právě teď mi to instalují .. ale myslím, že po tom klidně můžete šplhat i Vy sám :-)) Mělo vydržet dost, je to železem vyztužený betonový panel ... takže když do toho nacouváte autem nebio drbnete bagrem, tak deska rý praskne, ale nerozpadne se .. a je to opravitelné (vyměnitelné), bo je to skládačka. Co se sloupků týká,tak ty se standardně betonují 70-80 cm do země, takže statiky toho celého bych se také nebál. Jestli ano nebo ne,, je spíš otázka estetická, pro někoho to může být moc betonové (pak to třeba nějak kombinují se dřevem), já to třeba plánuji nechat porůst něčím popínavým.
Odpovědět
Mně se líbí ta modulárnost. Zatím nemáme kolem celého pozemku, jen se sousedy. Až to necháme dodělat všude, chtěli bychom mít jeden sloupek vyndavací, kdyby bylo potřeba někdy zajet bagrem (např. hloubení jezírka nebo bazénu) a nemusel se při tom likvidovat plot. Jednu desku unesou dva lidi, takže to snad dáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@mp77 můžete sem dát více fotek? Nebo jestli by to nevadilo klidně do zpráv... Děkuji!!
Odpovědět
@friss taky se na ten skládaný betonový plot chystáme. Moc tomu neholduju, ale potřebujeme se též oddělit od sousedů a když jsme si nechali od oka nacenit normální zídku, tak se nám protočily panenky. Betonová skládačka je zhruba o polovinu levnější. Takže jsem se s tím smířila, zasadím před to nějakou květenu a bude vymalováno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?