Kdo má udělat plot? Existuje pravidlo?

Mám takový problém, za chvíli se stěhujeme do domečku a chceme udělat plot. Jsme uprostřed, přičemž z levé strany už máme sousedy, kteří evidentně čekají na to, až se nastěhujeme a uděláme plot nebo alespoň půlkou přispějeme. Oni jsou totiž krajoví,takže si museli udělat plot skoro ze všech stran,jen z té naší společné strany ho neudělali a čekají na nás, jenže mi budeme dělat plot po naší pravé straně. Takže jsem se chtěla zeptat, zda existuje nějaké vepsané pravidlo pro plot.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Vepsané nevím, ale právě nepsané je, že si každý dělá po pravé straně. Jen pokud se zadaří a některý stavebník si obežene dům plotem ze všech stran, tak se pak dá domluvit a stavět zase všichni vlevo. Jinak si myslím, že jen vy byste přispívat neměli - ideální by bylo, kdyby sousedům přispěli všichni co jsou v tom vašem řádku - samozřejmě asi na nějaký nejlevnější pletivový plot, případně dle dohody. Ale pravda je to těžko, snad se dohodnete ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
žádné pravidlo není, pokud to nemá zrovna vaše obec v nějakém nařízení, případně pokud to nemáte přímo od stabeního úřadu napsáno ve stavebním povolení. jinak opravdu žádné pravidlo není. plot staví ten, kdo plot chce. od souseda můžete pouze žádat o podíl na nákladech společného plotu(předpokládá se půlku na nákladech na zřízení pletivového plotu, pokud si vyberete jiný, dražší plot, je to jen na sousedovi, zda bude ochotný zaplatit víc, ale předpokládám, že chtít nebude) a to jestli vám přispěje, je také jenom na jeho dobré vůli. nejlepší je zajít za sousedem a domluvit se. ale vzhledem k tomu, ze nepostavil plot jen na vaší straně, tak se mu asi možná ani do toho placení chtít nebude. my máme 3 sousedy - s 1 jsme domluveni zaplatí půlku pletivového a postavit si můžeme klidně i 2-metrový betonový, s 2 jsme take domluveni na zaplacení půlky a 3 ještě nestaví a stavět asi zatím ani nehodlá, takže tam asi stavíme celý plot na vlastní náklady ;-)
Odpovědět
vse co je psane viz vise je pravda... my sme se se sousedem domluvily a on kopil sloupky a mi plentivo ;-)
Odpovědět
Souhlasím s hhranolka..není na to žádné pravidlo a je to pouze na domluvě..pokud se soused domluvit nechce,nikdo ho nedonutí. Mě by ale zajímala jiná věc.....když si plot stavím sama,můžu si ho postavit i z jakého materiálu chci??? Máme totiž sousedy,kteří jsou poměrně divní,po dvorku jim běhají 2 velikánský psi,takže jakmile vylezeme na zahrádku,tak začnou neskutečně ňafat..proto místo oblíbeného plotu typu dráťenka + thůje,bychom raději KB Blok...musí mi to oni odsouhlasit???
Odpovědět
Janicka006 - s plotem je to tak, že záleží jaké mají podmínky na stavebnáku, my jsme třeba měli, že musí být pletivový nebo jiný po domluvě se sousedem, takže z jedné strany máme pletivo a z druhé máme zděný plot, ale museli jsme mít podpis sousedky pro stavebnák. jinak s plotem jsme to řešili my tak, že i když má soused svůj pletivový dali jsme si svůj, jelikož jsme si říkali, že se nebudeme s někem dohadovat, jestli jsme to poškodili nebo ne, nebo při opravách, takže z každé strany máme na svojem pozemku svůj plot a je to pro nás lepší i do budoucnosti.
Odpovědět
Pravidlo psane neni Plot stavi ten, kdo ho chce ;-) pokud sousedi postavili plot ze tri stran, tak se da chapat, ze z te ctvrte cekaji, az ho postavi nekdo jiny. My jsme oplotili cely pozemek, protoze v okoli nikd nestavi, takze mame smulu :-( ale mame jeden dlouhy pruh, tam naopak lidi stavi a tak cekame, az si ho oploti oni, taky se nam to nechce platit, kdyz ho tak nepotrebujeme
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
http://bydleni.idnes.cz/problemy-se-s...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?