Kdo stavěl plot svépomocí?

Je zde někdo kdo stavěl plot svépomoci? Pokud ano, měl byste připomínky, nebo nějaké rady ohledně výstavby plotu? Hlavně bychom ocenili radu, kde se dají koupit sloupky levněji, než jsou v obchodech, popřípadě jestli jdou někde koupit delší a nechat si je nařezat apod. Zakoupili jsem si čistý pozemek, a tento rok nám jde o výstavbu plotu, ale je to celkem nákladné, tak se zde ptáme, jestli se tu nenajde nějaký kutil, který chtěl také ušetřit a nedělat plot přes firmu. Předem děkujeme
Odpovědět
Ahoj, jsme na tom stejně: téměř bez peněz a chcem se rekreovat :-D v září jsme si koupili pozemek 450m2, holý, bez plotu, bez ničeho, jen skříňka na elektřinu a tu nám během měsíce ukradli. Teď řešíme taky plot: materiál je dost levný zde: http://www.plastplot.cz/cz/ploty/4-hr... My nakonec vezmem materiál od firmy co sídlí cca 5km od našeho pozemku-mají shodné ceny a ušetříme za dopravu. Budeme dělat plot už jen ze tří stran(každá strana má kolem 20m). Ten nejlevnější-pletivo a vzpěry.Kalkulace nám vyšla takto: 5000,- brána (3,6m), 3761,- "tyče" a 3000,-pletivo. Plus něco stojí zaměření, a na vyvrtání díry na sloupky si budem muset půjčit ruční vrták=1000,-/den.
Odpovědět
My čekáme na vyměření, cca jsem spočítali že bychom měli mít plot 130m, takže nějakých 52 sloupků. Jak ho budete mít vysoký a jak daleko budete mít od sebe sloupky? Včera jsem narazila na webovou stránku kde je levný sloupek s očkem i čepičkou (vyška 220), za 110Kč. Taky pokud je jen provizorní tak stačí lesnické pletivo (50m 180vysoký z draty cca nějak 1.400Kč). Tak budu pátrat dále :-).
Odpovědět
@denny1610 výšku máme shodnou jako sousedé: 125cm, rozteč sloupků dle délky strany 2,9 – 3,4 m. Ten sloupek máme za 115,-Kč.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
@denny1610 Ahoj, mohla by jsi mě prosím napsat do zprav firmu kde najdu tyto sloupky? Děkuji za info
Odpovědět
Profilova fotka
@denny1610 my stavěli plot před týdnem. Sehnané staré trubky, manžel je obrousil, natřel, vyvrtal dírky, svařil opěrné tyčky, koupil koncové ucpávky. Půjčili jsme si vrták a betonovali sloupky. Stálo nás to pouze cenu pletiva. Sloupky mají vzdálenost cca 2,6m a plot je vysoký 150cm.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Zabývám se stavbou plotů a poradím Vám takto: pokud chcete provizorní oplocení, hledejte nejnižší cenu (staré trubky, levné pletivo,...), pokud však by mělo jít o oplocení trvalé, obraťte se na profi obchod, kde Vám prodají kvalitní materiál a hlavně dobře poradí. Jak říkám: "z hov*a čokoládu neuděláš", takže kvalitní materiál je základ kvalitního plotu. Vrták je sice dobrá věc, ale raději kupte basu piv a věnec špekáčků, vemte rýče, nasaďte rukavice a udělejte si hezkou sobotu :-) Tady ( http://www.plotyolomouc.cz/ ) je můj web, můžete se inspirovat, popřípadě mne kontaktovat s žádostí o radu. P.S.: Rozhodně nenakupujte v hobbymarketech!!!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Je mi jasné, že obnovuji již dlouho „mrtvé“ téma, ale nedá mi to... @jnerusil V dnešní době je pletivo mnohdy potaženo plastovou ochranou, případně je děláno z nerezového oceli. Mnoho firem garantuje při správném zacházení životnost minimálně 30 let a většina také dává pětiletou záruku. Nevidím vůbec nic špatného na starých trubkách. Pokud znáte alespoň trochu chemickou skladbu slitin, dobře víte, že každá slitina, která je náchylná k tomu, aby se na ni projevila koroze, má také možnost ochrany proti korozi. Nejjednodušší a nejlevnější ochrana je natření barvou - důkladně, několikrát. Na starých trubkách není vůbec, ale vůbec nic špatného a když to vezmu kolem a kolem, je to určitý druh třídění odpadu, jelikož to alespoň neskončí na skládce. Teď bych měl otázku k ostatním. Máme pozemek, který má 819m2. Dle všeho to vychází na necelých 120 metrů po obvodu. Kde jste kupovali pletivo a sloupky? Rád bych si nějak vypočítal, kolik peněz musím dát stranou k tomu, abych to všechno oplotil. Počítám s tím, že budu potřebovat zatím malou, dočasnou bránu k vjezdu na pozemek (pro jedno osobní auto) a nejspíše jednu obyčejnou, malou branku ke vstupu. Nemám problém s tím, abych nakoupil staré pletivo, případně staré sloupky. O víkendech mám dost času, takže můžu brousit, natírat, brousit, natírat...
Odpovědět
@sabejn Sice jsme nestavěli pletivový plot, ale na netu jsou různé kalkulátory, např. tenhle http://kalkulator.e-pletivo.cz/ můžeš si to orientačně spočítat.
Odpovědět
@sabejn rovněž řeším a zjištoval jsem možnost zakoupení starých lešenových trubek v kovošrotu ale: 1kg tam vyjde na 12 kg - kolik může vážit jedna 230cm dlouhá trubka nevím (tipuji něco kolem 8-10 kg???). Nové trubky tzv konstrukční - podobné jako lešenovky mě vyšly na 55Kč za metr. Takže úspora je tak cca 20-35Kč na trubce o délce 230cm. A koupil jsem všechny najednou včetně nařezání. Pokud bych je bral z toho kovošrotu, musím je vytahat z hromady, najít tu rovnou, chtěl bych stejnbý průměr - problém- a sám je řezat..Obávám se v tom množství bych to během jedné návštěvy šrotáku asi nedal.Takže 2-3 cesty (benzín) + zabité 2-3 dny zbytečně...Takže pokud není možnost sehnání někde pod rukou, tak se to nevyplatí. PS: klasický plotový sloupek mi přijde jako z papíru a cena hodně podobná - já neměl co řešit.
Odpovědět
@fotrtom Takže to budeš řešit pomocí trubek na lešení? To by mohla být docela zajímavá sranda za relativně dobrou cenu. Ovšem jak budeš řešit uchycení pletiva? Budeš to jen navazovat na trubku nebo budeš vařit? Jde mi o to, že nemám (zatím) k domu svářečku, takže taková hurá akce se nebude moct konat.
Odpovědět
@sabejn mám nakoupene tzv. konstrukční trubky - jsou hodně podobné těm lešenovkám - a na tom stávající plotě který musím posunout - nic navařeno není. pletivo je omotáno kolem trubky.
Odpovědět
@fotrtom To zní zajímavě a relativně jednoduše. Čím to budeš obmotávat? Drátem?
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Chci oplotit pozemek než bude úplná zima a nepůjde to. Všechny díry až na jednu v pohodě udělám vrtákem 60cm do hlouby jak se má, ale mám problém s posledním sloupkem. Sousedům když dělali plot tak dali beton okolo sloupků tak o průměru 60-80cm a hloubce tak 90cm (na fotce je lehce vidět jeden sloupek co vyhazovali, když potřebovali dostat na pozemek bazén). Bojím se když to vezmu bourací kladivo, že prdne i sloupek a bude to ... Takže jedu příklepovkou a majzlíkem. Víc jak 17cm jsem se nedostal a moc dolu už to nepůjde. Myslíte, že by to mohlo rohovému sloupku stačit když: Bude mít vzpěru Bude mít 30cm podhrabové desky Další sloupek od něj bude 1m Uvažuji o nějakém připevnění k betonovému sloupku
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@honzinek jdi s tou reklamou do pr....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?