Nejlevnější varianta plotu

Profilova fotka
Dobrý den, řešíme plot do ulice, cca 70 m. Viděli jsme různé varianty plotu, nějakou představu co bychom chtěli již máme, chci se ale zeptat, pokud bychom to vybírali pouze dle financí, jaká varianta pevného oplocení (ne pletivo) je nejlevnější?
Odpovědět
Profilova fotka
@molanmolab Podle ceny je to bohužel plot z betonových "panelů". Všechno ostatní je v řádu několikanásobně více. Podle druhy vybrané podezdívky. Při variantě podezdívka nejlépe vyjdou podezdívky ze ztraceného bednění a výplně dle Vás. Nedávno se tu řešilo, že překvapivě výplně z hliníku nevycházely dráž než ze dřeva (včetně všeho příslušenství). Také to řešíme, čeká nás 80 m (včetně brány) a bude to projekt místo nového auta 🙂. Protože do betonových panelů prostě nejdu... Nemají samozřejmě žádnou "nosnou" funkci, nemůžete o ně opřít svah a to my v části plotu plánujeme, ale hlavně je to už opravdu masa. Umím si to představit na 10 m mezi domy, odstínit částečně sousedy apod., ale obehnat tím pozemek to bych nemohla 🙂. A hledejte ve starších diskusích, to se tu docela často řeší.
Odpovědět
Profilova fotka
@molanmolab tak drobná chybka - ty hliníkové výplně vyšly lépe/stejně než pozikové 🙂 pardon, počítám, že dřevěné vyjdou lépe (ale i tady je více variant)
Odpovědět
@tulda27 od koho vam vychazi hlinik lepe? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@vetor3x porovnávala to jiná uživatelka loni v létě, já si to jen uložila, ale je to firma luxline, zkuste poptat uvidíte, nás to asi bohužel letos ještě kvůli kovidu nečeká...
Odpovědět
@tulda27 A co plotové dílce ze dřeva? Myslím již hotové, typ "skládačka".
Odpovědět
@tulda27 dekuji. Skoda ze Praha.. potrebuju neco na jizni morave. Uz jsem jednu firmu poptaval ale cena byla jak za 4 roky stareho golfa v plne vybave s najezdem do 100tis km... Takze asi vyhraje drevo, ktere natru lazurou do antracitu a barva vydrzi snad 4 roky.
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem ještě viděl tuto variantu - klasický s podezdívkou, ale bez zděných sloupků. Tam by se na těch sloupkách asi taky ušetřilo, ale nemám představu jak moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono záleží jaký má člověk rozpočet. A hlavně aby to vydrželo. Přijde mi Škoda to za pár let zase měnit. 😊to pak nevyjde moc levně.
Odpovědět
Profilova fotka
@molanmolab sice to je zahrada ale vyšlo to levně. Pojezdova brána ze starých plotových dílců a dřevěný plot s ocelovými sloupky, dřevo použité prkna nejspíš s palet takže sem tam byly vidět dírky od sponek ale jak se to ohoblovalo a natřelo tak se to ztratilo a na té zahrádce mě to fakt neštvalo.Ale na barák máme v plánu podezdívku jednu řadu ze ztraceného plus sloupky z tvárnic a dřevěná výplň. Ale jen přední strana cca 33 m, kde bude vchodová branka a hlavní brána samonosná pojezdová 6m. Zbytek bude pletivo.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt my dřevo na 80 m opravdu dát nemůžeme, nemůžu platit každých pár let nátěr. Budeme mít dřevo na fasádě, pergolách, okna... To už stačí. Původní naivní varianta s tím počítala 🙂, ale moje ruce po stavbě svépomocí už chtějí jít pracovat na zahradu 💪🏻.
Odpovědět
Profilova fotka
pozemek máme 6 let a plot zatím nemáme. Za tu dobu jsem poptávala různý varianty. Máme taky 70 metrů: pletivo 15 tisíc Kč + 29 tisíc práce pletivo s podhrabovýma deskama 30 tisíc Kč + 40 tisíc práce betonové dílce výška 1m 30 tisíc Kč + 70 tisíc práce KB blok podezdívka se sloupkama bez výplně 80 tisíc Kč - práce nenaceněna tahokov cca 200 tisíc Kč nakonec to vypadá, že půjdeme do varianty, co uvádí @molanmolab podezdívka ze ztracenýho bednění, sloupky z jeklů a dřevěný pole jako výplň. Ještě to nemám naceněný, ale vzhledem k tomu, že ty dřevěný pole jsme dostali, tak to bude vycházet nejlíp
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex Ale vždyť nemusíte platit někomu za práci na natahání pletiva. Jednu stranu plotu máme asi 160 metrů. Můj táta je zámečník a cena je za pletivo a sloupky 30 000 🤷🏽‍♀️ Takže cena vám sedí. Myslím, že pletivo klidně zvládnete sami. 😊 Není to žádná věda.
Odpovědět
Článek se načítá
@tulda27 Jasně, chápu, já bych ani nedávala upřímně jeden a ten samý plot na každou stranu, to by vypadalo nepřirozeně.
Odpovědět
Profilova fotka
@marta_kovar je to myšleno i se sloupkama, betonem atd, takže cena za stavbu pletivovýho plotu na klíč
Odpovědět
Profilova fotka
@xhex Jasné. Nebo koupit takové ty vrtáky na sloupky ale to se vám na takový kousek asi nevyplatí. 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt my máme velký pozemek, 80 m jsou 2 strany, obě do ulice takže tam to úplně členit bohužel nepůjde... Máme svou představu, hned jak na ní bude budget přidám 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Hrubě jsou napočítala náš plot, výška cca 160 cm, 80 m komplet, s pojezdnou bránou, 2 branka, tvarovky - hezčí typ (KB Suzuka), stříšky také Suzuka, výplně horizontální z hliníku, bez slev, práce, betonu, výkopů atd. - jen materiál - a jsem na 400 000,- Kč. 🙂 Takže bm 5 tis. na materiálu. Se dřevěnými výplněmi by se člověk asi dostal níž, ale nevím jak moc výrazně možná o nějaké desítky tisíc. Schválně na kolik přijde bm v. 160 cm v betonových panelech i s prací? Nevíte někdo? Nechci to poptávat, když vím, že to nikdy nebudu pořizovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 160 cm v betonových panelech neuděláš, páč mají výšku 25 nebo 50 cm. Leda zaplatit 175 a 15 cm zapustit do země.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina tak 150, to je jedno, spíš jsem to chtěla pro porovnání, aby byl vidět ten rozdíl. Já vím, že to bude výrazně levnější, ale jak moc to už nevím 🙂. Ale ty ano viď 🤩.
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Tak na webu se dá najít plot.dílec ze dřeva cca za 1200,- Kč, modřín, 1x1,8 m, prkna vertikálně. Bez kování a sloupků. Počítám, že s ošetřením dřeva by se člověk dostal na cca 2500,- Kč /dílec.
Odpovědět
Profilova fotka
@vetor3x normálně je poptejte, to sídlo firmy na Praze 1 asi opravdu nebude místo výroby 😉, další kontakt je na Vysočinu, lidi poptávají ploty i v Polsku, u takovýchto věcí není přeci vzdálenost rozhodující.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 našich cca 65 metrů (výška 1,75) stalo 125 tisíc, v ceně byla i montáž a demontáž předchozího pletivového plotu. Takže výrazně levnější.
Odpovědět
@zmrz_lina Ted myslíš ty dřevéné dilce nebo jiný?
Odpovědět
@tulda27 To ošetření předpokládám něco proti hmyzu a napustit olejem, to by člověk zvládnul i sám, i když vím, dřeva máte hodně.
Odpovědět
Líbí se mi druhý obrázek tady - beton https://www.merit-slatinany.cz/betono...
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt my už si ošetřování užili na krovu a podbití, jde to, jednou za 10 let si to umím předtavit i na na našem plotu, ale počítám, že plotu by to nestačilo. Olejem je to hezká eko myšlenka, ale při přímém vystavení dešti nemám zkušenost jak dlouho to vydrží. Známí natírají olejem terasu každý rok 2x. podbití jsme natřeli ošeetřením proti hmyzu a pak lazurou. Je to fakt makačka 😉 a to jsme pracovali všichni 4. 2x ročně 80 m plotu faaakt nedám.
Odpovědět
@tulda27 jj 2x ročně, já do dřeva určitě půjdu, ale nebude teda po celé délce, max. 40m
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt no fandím ti, samozřejmě když je budget na to, aby to natřel někdo jiný není co řešit, je to nejkrásnější varianta.
Odpovědět
Taky nás to čeká, proto se s dovolením připíchnu...Jak to tak čtu chce se mi brečet a smát zároveň...s i našimi "jen" 19m a výškou 160cm 😄 prozatím necháváme nacenit tahokov, někde prijdou dílce s nějakou průhledností, někde chceme dřevěnou výplň. Bránu samonosnou. Má to někdo takto? Celkem mě diskuze vyděsila 😄 čekala jsem takových cca 50-100.000,- podle toho jestli vybereme nějaké exotické dřevo nebo klasiku modřín 😄 Druhá varianta je u nás gabion v kombinaci se dřevem a kov jen brána a třeba sloupky, ale ještě jsme to pořádně nepromýšleli.... Má někdo srovnání, jak vychází taková kombinace?
Odpovědět
Profilova fotka
@cankikris já to mám naceněné v ceníkových cenách, za v. 160cm a délku i s bránou a bankou 80 m. Dražší tvarovky. Při levnější variantě obyč tvarovek a se dřevem by to bylo asi tak 220 tis. - zase bez práce, výkopů, betonu (našla jsem levnější Best Natura, kus 62,- bez dph, můj favorit Suzuka od KB je 114,- Kč, dřevo jsem počítala hotový dílec ale jakou to má kvalitu oproti jednotlivým plotovkách jsem v tom porovnání neřešila) . Manžel počítá, že sleva se bude pohybovat kolem 30% u betonových prvků. U toho hliníku je už ale cena taková, jakou skutečně zaplatila myslím loni zmrz_lina. Gabion netuším tak uvidíme. U plotu 20 m je to přeci pohoda, to máš 4x méně takže do těch 100 tis se vlezeš.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?