Opěrná zed

Dobrý den Mezi sousedem a mnou je 40 cm výškový rozdíl pozemku a nechce se mi tam dělat opěrná zed z betonovým základem nemáte inspiraci co tam dát? V místě opěrné zdi bude i plot Foto pro inspiraci.
Odpovědět
@sakule Mám udělanou zídku takovou. Dával jsem to do pískového lože a trochu jsem kameny utopil, cca 10 cm. Nehne se to a v největším místě to je kolem těch 60 cm, nejméně cca 30 cm.
Odpovědět
Pěkná práce
Odpovědět
Profilova fotka
U mě ve fotoblogu je taky zídka bez základů. 😉
Odpovědět
Ještě jestli nemá někdo nízkou zídku ze ztraceného bednění prosypanou kamením?
Odpovědět
Profilova fotka
Svahový tvárnice od Beton Těšovice
Odpovědět
Profilova fotka
@sakule Tenkrát jsem taky dlouho pátral, jak udělat zídku. Ale ztracené bednění jen s kamením nebude fungovat. Ten systém musí být s nějakými "zámky". Ztracené bednění je prostě určené na vylití betonem. Problém je, aby se zídka nezačala bortit, posouvat. Existuje několik výrobců, řešení. Nakonec přijdete na to, že cenově až takový rozdíl není, tak si nakonec vyberete podle toho, co se vám líbí. Taky jde o to, jestli si budete realizovat sám. Já vybíral z těchto možností a věřím, že u vás zvítězí něco jiného: 1. Gabiony (absolutně se nám nelíbí klece) 2. Základy a ztracené bednění (problém se skálou, beton nemám rád, šeredné bednění) 3. Na sucho poskládané kameny (už má sousedka) 4. Svahovky (má to kde kdo a navíc do toho kytky...) 5. CSBeton/Diton/a pod. -úhlová (dobré řešení, ale moc se nám nelíbí) 6. CSBeton -Naturblok (dlouho vyhrávala, ale použití geomříží a menší cihličky) 7. Stavoblock (nakonec vítěz, různá velikost, není tolik uniformované, přišlo mi to nejjednodušší) A tady i s plotem, jak potřebujete:
Odpovědět
Děkuji
Odpovědět
Máme geostone mini od KB bloku, viz fotoalbum venkovni prace samotne tvarovky se daji dat do sklonu kolmo, 1:6 nebo 1:3. My mame střední polohu, 1:6
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?