Jaké máte zkušenosti s oplocením pozemku před stavbou?

Profilova fotka
Zdravím, jaké máte zkušenosti s oplocením pozemku před stavbou? Manžel ho chce oplotit, ale zvažujeme, zda to je rozumné před hrubou stavbou udělat komplet. Máme větší pozemek, kolem půdorysu domu bude na každou stranu min. 8 m (a v nejlepší případě dokonce 25 m). Tak pokud máte nějaké zkušenosti uvítáme radu. Plánujeme mít 2 vjezdy na pozemek (máme rohový a z obou stran přístup jak fyzicky tak právně zajištěný).
Odpovědět
Pokud už tam někdy plot nestál, je na něj potřeba ohláška:( Jinak řešíme podobné, až bude povolení, chceme jako pvní plotit. Nějak... jak se ještě uvidí!
Odpovědět
Profilova fotka
V projektu plot máte a povolení/ohlášku už máte? My jsme dělali plot ještě před stavbou a v průběhu, nechali jsme jen čelo, aby tam mohla jezdit technika.
Odpovědět
Profilova fotka
Plot je součástí ohlášky, tu budeme podávat doufám každou chvíli v tom problém není. Spíš ten organizační při následné stavbě domu. Manžel načal včera panikařit, že se mi tam nevejde bagr a než to začnu projíždět na simulátoru chci slyšet reálné zkušenosti (nejsem si jistá, že máme v práci v databázi v programu bagr :)). Budeme dělat i velkou díru na akumulační nádobu na dešťovku - ta je v rohu pozemku a bude se asi dělat později než základy - no znejistěli jsme. @lindikova Vy plot máte? @slabici Díky, my tam chceme mít bránu a případně nechám jedno pole "odendavací", bude zatím jen drátěný
Odpovědět
my sme to riskli a nechali plot na koniec. do doby nez neboli okna a dvere sme sa docela bali, ze nam nieco zmizne, ale asi sme mali stastie. Chlapi ale aj tak vacsinu veci nosili kazdy den domov a rano zase z domu, takze zas az tak moc sme neriskovali. Naopak bali sme sa davat plot ked tam bude jazdit technika... od minuleho vikendu uz mame aj plot :)
Odpovědět
@tulda27 my máme zatím jen louku:) Teprve míříme na SÚ.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme plot dělat chtěli před stavbou, ale nakonec z toho sešlo. No a teď jsme rádi, neb ta možnost manipulace kolem rozestavěného domu je k nezaplacení. Samozřejmě jsme ale měli domluvené se sousedy možnost průjezdu přes jejich pozemky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme plot nejdřív udělali, pak jsme zjistili, že pro případné plnění od pojišťovny nehraje žádnou roli a zase šel pryč - naštěstí, pozemek není malý, ale při stavbě tam není k hnutí:-D Je tam hromada hlíny, kadibudka, zamykatelná garáž (tam jsou cenné věci), materiál a hlavně se tam střídají stroje, např. jeřáb, co dával panely na strop by měl s plotem určitě problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 No jestli ještě není kopnuto, tak nechat jedno pole je opravdu málo. My nechali celou jednu stranu (25m) a když jsme občas viděli, kde všude ty auta stojí, byli jsme rádi. Žádný jeřáb ani náklaďák se vám nebude protahovat nějakou bránou a jedním odendávacím polem (si myslím)
Odpovědět
@antoinet Mohu se zeptat u koho jste měli pojistku? Pořád dokola hledám a vždycky narazím na plot, jako podmínku plnění.
Odpovědět
Jsme rohový pozemek a neoplocujeme dvě strany do ulice a plot nechystáme minimálně, dokud nebude hotová hrubá stavba a nebude hrozit příjezd jeřábu, bagru nebo stavebního materiálu na paletách. Takhle se k nám krásně dostanou, můžou nám bez obav shodit materiál, kam je třeba.
Odpovědět
Profilova fotka
@teron Díky to bychom mohli také s tím, že bych si vzdálenou část zahrady provizorně oplotila. Zkusím to doma nadnést, abychom to přehodnotili :).
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem jsem ještě víc nahlodaná udělat jen 1 ze tří stran :).
Odpovědět
Článek se načítá
@tulda27 Nz, ale když jsem viděla, jak "těžce" se sundavají palety z náklaďáku rukou, tak asi všichni byli rádi, že tam ten plot není :). Ostatní sousedi už bydlí, takže zase musíme být ohleduplní, aby ten plot s nimi neutrpěl úhonu :).
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak myslím, že ČSOB
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet a mohu se zeptat, jak je smlouva nastavená? Základní body, kolega říkal, že co nebylo "přidělané" na to se pojistka nevstahovala, ale je to už cca 4 roky co stavěl. Díky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?