Oplocení stavby, jak jste ho řešili?

Profilova fotka
Ahoj všichni, jak jste řešili oplocení při stavbě? Kvůli pojistce musím nějaké oplocení udělat, trvalé ještě nejde kvůli malé šířce pozemku (máme hotovou teprve základovou desku a bude se ještě navážet materiál na stavbu). Takže nějaké dočasné... Nechce se mi do toho strkat moc peněz, zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenost s dočasným oplocením a co všechno by mohla pojišťovna zkousnout jako oplocení. Mohly bychom tam dát dřevěné kůly a na ně natáhnout pásky s nápisem vstup zakázán, ale nevím jestli to pro pojišťovnu nebude málo...
Odpovědět
1
2
@gregory To by jim možná stačilo, pokud by tam někdo někam zahučel a něco si udělal a neměl tam co dělat. Ale jinak asi ne. Musí překonat překážku, takže oplocení a brána na řetěz... musí to být uvedeno ve smlouvě, ve všeobecných podmínkách. My jsme se poptali po známých a náhodou zrovna jeden dělá plot a provizorního je rád, že se zbaví. Ale jinak lešenářské trubky, pletivo, na bránu sbít dřevěný rám a dát pletivo nebo svařit trubky. Použitý materiál nebo použitý plot se dá objevit i na netu.
Odpovědět
@gregory A musí to být? My jsme teda oplocovali až dokončenou stavbu. Z jedné strany plot byl (sousedův) a na ostatní tři strany jsme dali cedule stavba-vstup zakázán. Ale upřímně, trnula jsem, když byla vyhrabaná díra na bazén, aby tam nějaké zvědavé dítko nespadlo. Bydlíme v nové zástavbě, ale nezaznamenala jsem nikoho, kdo by pozemek oplotil a pak teprve stavěl. Ale my jsme stavbu pojišťěnu neměli, stavěli jsme na klíč, tak jsme to neřešili.
Odpovědět
Pre poistovnu obvykle staci ta paska okolo pozemku. Aspon takuto info som dostal od firmy, ktora nam bude stavat domecek.
Odpovědět
My jsme oplotili ještě před vykopnutím. Vylili jsme pneumatiky betonem a zapíchli do toho tyče. Na to se připevnilo pletivo.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Kdyby to to takhle stačilo, bylo by to super:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Taky bych to radši oplotil, až se to bude zvenku hotové, aby se plot neponičil... Jinak to musíme mít pojištěné kvůli bance a čerpání peněz z hypotéky. Banka požaduje, aby stavba byla pojištěná, jinak neuvolní další peníze...
Odpovědět
Profilova fotka
máme pletivo kolem stavby..
Odpovědět
Dali jsme si postavit dřevostavbu na klíč, na hypotéku. Museli jsme to mít pojištěné, ale plot po nás nikdo nepožadoval. Teď po půl roce dokončení stavby jsme si vybudovali dočasný plot s použitím starých železných trubek (sehnali jsme ve sběru) a lesnického pletiva. V budoucnu plot můžeme kdykoliv předělat x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gregory aj moji známi neoplotili, stavali dom a potom ich vykradli a poisťovňa s tým mala problém, lebo pozemok nebol oplotení, takže určite olotiť, hocijak, kolíky, pletivo
Odpovědět
@gregory no stavbu máme pojištěnou taky kvůli bance, ale plot jsme moc neřešili, na barák jsme dali cedulku stavba - vstup zakázán a okolo pozemku je starej plot, kterej drží silou vůle! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Co myslíte ? Chci udělat superlevnou variantu plotu 170 metrů z lesnického pletiva + kůly ze stešních latí. Pletivo se dá bazarově sehnat za cca 1500,- , latě 50x40 z pily 13kč/m (popř. 8kč/m v B kvalitě) . Takže komplet do 3000,- Dvoumetrovým latím udělám špice a zatluču půl metru do země. Pletivo vysoké 150 cm. Bude to kolem celého pozemku, resp. před živým plotem z habrů (přes 1000 ks :) , dost se tam toulají srny a jiná zvěř, okusují mi stromky. Samozřejmě taky trochu proti lapkům, bude tam bouda na vercajk a karvan. Bránu bych nedělal, jen by se jedno pole nějak odhrnovalo. Doufám, že stavba domku potvá 2-3 roky, pak pryč s tím - kamoš podobný plot, ale z dražších kůlů a poplast.pletiva, dal dokonce mezi ty habry a nechá zarůst. Tak mě zajímá: - jestli ty latě to vydrží ? - jaká by měla být rozteč ? Zatím volím 3 m = cca 60 latí. - je nutný napínací drát ?
Odpovědět
Profilova fotka
dali jsme lesní pletivo a dřevěné sloupky a bránu udělali z piloforu
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@xavik Ahoj, jak jste ten plot prosím nakonec udělal. Nyní se na to chystám a přemýšlel jsem nad obdobným řešením - lesnické pletivo a dřevěné 2m kůly / latě. Děkuji L.
Odpovědět
@sorakcz Zatím nijak. Ono to totiž není tak jednoduchý "jen tak" postavit plot. Je k tomu potřeba územní souhlas. Žádost o něj jsem málem podal, než jsem zjistil poplatek. Blbých 1000,- ale to je hned třeba 32 tvarovek :) No, tak jsem kolem stromků udělal prozatimní dřevěné ohrádky a stavbu plotu zahrnul jako součást stavebního povolení. A to jsem dostal 8.9.2014. Od té doby makám na základech a pokud zbyde čas navíc (17.11. jdu na operaci kolene), zkusím zmáknout i to oplocení. Vidím to na dřev. kůly (palisády) výšky 200 cm, a to lesnické pletivo 150 cm. Pěkně mezi habříky aby zarostlo. Ono je to určitě dobrý i kvůli pojištění stavby. Když nestihnu, tak nestihnu, tak nové stromky taky ohradím. Určitě to ale nebude do těch 3000,- , jak jsem prvně uvažoval :( Inspirace: http://lesni-prace.eu/pestebni-lesnic... http://archbla.cz/drevene-lesni-oploc...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme nakonec poptali 2 metrové 5x3 cm latě 50ks - cca 1000Kč a k tomu pletivo 50m za 1127 http://www.pletivojurap.cz/e-obchod/l... K tomu mě bude chybět ještě 17m pletiva k sousedovi a kus, kterej asi udělám jen páskou, jelikož to je sousedící stěna se sousedem, kde zatím nic nestojí. Mě to tak nějak kolem 3000 vyjde, ale to oplocuji 80m V projektu přední plot mám a zbytek nehodlám s úřady řešit. Když se někdo bude ptát, tak se jedná o mobilní plot, který lze kdykoliv zrušit. Na to snad povolení nepotřebuji. Jen to řeknu sousedovi.
Odpovědět
My jsme v lese nařezali 220cm soušky a koupili lesnické pletivo. Kůly zatloukli 50cm do země a paráda,drží to. Bránu ztloukli z prken rám a potáhli také tím pletivem. Bránu zamykáme řetízkem s visacím zámkem. Na pojištění stavby včetně materiálu na pozemku dostačující.
Odpovědět
Tak hurá, i já jsem oplotil. Koupil jsem 2-metrové palivové dubové (krásně křivé a déle vydrží než smrk) kůly (60 ks, cca 1m3 - 1035 Kč), Lesnické pletivo 200m ( http://www.pletivojurap.cz/e-obchod/l... ) 4500 Kč a skoby 74 Kč. Díry jsem vrtal 0,5m hluboké zemním vrtákem (půjčovné 500 Kč). Kůly jsem sadil po 3 až 4 metrech a obsypával odvalem (prosívka s kamením). Brána stlučená s prken "tak nějak", zajišteno zámkem na řetězu. Celkem tedy 164 metrů. Za luxusních cca 6 tis. Kč, luxusní plůtek, který časem shnije v živém plotu (krom čelní strany, ta je provizor) A srnky máte smůlu :D Bohužel hned při prvním kůlu jsem narazil na kořen a mojí nezkušeností jsem dovolil, aby mi vrták vyvrátil palec. Samozřejmě všechny ostatní díry šli jak do másla, bez jedinýho kamínku. Za dva dny, při nástupu na operaci křížového vazu zjištěna vnitrokloubní zlomenina palce, tím nemožnost "berlení" a odložena operace na únor :( To teda nevím, jak na jaře budu pokračovat.
Odpovědět
...Ještě doplním takový videjko ze stavěni ;) https://www.youtube.com/watch?v=mh9bv...
Odpovědět
@xavik my jsme to delali podobne... jen jsme si teda rycem vykopali cca 30-40cm do zeme, kuly jsme meli od hajneho z lesa, vysoke cca dva metry, aby plot vysel na vysku 1,6m. Davali jsme je po trech metrech, na kazdou treti jsme davali vzperu. Take jsme dali lesnicku uzlove pletivo a pridelali jsme ho takovou tou sesivackou, ktera nas stala asi 2 stovky vc naplne
Odpovědět
Profilova fotka
Ted jsme řešili pojištění domu (kvůli druhému čerpání hypo a pokračovaní stavby). Hodně jsme řešili právě pojištění stavebních součástí a materiálu - trvala na tom pokračující firma, jinak by nám denně účtovali dopravu materiálu, což jsme nechtěli. Pojišťovny nepožadují oplocení, musí být pouze uzavřená stavba (okna, dveře). Ale jsou tam limity, které jdou někde navýšit.... My řešíme oplocení spíš z jiného důvodu - přes pozemek nám přejíždějí auta a ještě vedle na pozemek, který není prodaný, dávají vykopanou hlínu a kamení a už to pomalu postupuje i na náš pozemek... nechápu lidi, mají silnici, ale stále jezdí po hlíně a přes cizí pozemky... Takže plot neřeš, jsou to zbytečné investice ;-)
Odpovědět
@modralentilka Já tím vyřešil hlavně srnky, zajíce, sousedovic psa. A případného zloděje to může taky odradit. Pojištění (cca 2000,-/rok) si ještě rozmyslím, hypo nemám a živelpohroma je moc velká náhoda.
Odpovědět
@modralentilka ano pojistovny co nevyzaduji, neni to ve smlouve,ale precti si VOP pojistoven... tam to pak je, pokud nemas uzavrenou stavbu a mas treba rozestavenou stavbu, tak kdyz nebude plot, nebudou ani prachy za ukradene veci... take jsme plot nechteli, ale kvuli tomu jsme udelali 1,6m
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Opravdu ne, studovali jsme to, ještě ted na to koukám a cituji: Ochranné zabezpečení musí být přiměřené obvyklým okolnostem a technickým možnostem. Za takové se považuje: a) uložení věci v uzamčené budově nebo v uzamčeném zařízení staveniště, které se nachází na stejném pozemku jako pojištěná budova ve smyslu čl. 2 odst. 1 písm. a) těchto ZPP, b) uzamknutí věci k jinému nepřemístitelnému předmětu. Samotné oplocení místa pojištění není dostatečné. To jsem zkopírovala z PP.
Odpovědět
@modralentilka no ano ale treba cihly do stavebni bunky neuzamces, ze... A pokud nebudou pod zamkem-za plotem tak nejsou zabezpeceny...
Odpovědět
@modralentilka my mame v PP ze musi byt prekonana prekazka...
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Fakt si myslím, dle mého názoru, že to, co je jen za plotem, není pojištěno, u nás to tam jasně píšou a nám to takhle vyhovuje.. My máme hrubou stavbu, takže pro nás jsou aktuální stavební součásti a materiál ;-)
Odpovědět
@modralentilka my mame zatim zakladovku, bavim se teda konkretne o Kooperative, je dost mozne, ze kazda banka ma jine podminky....
Odpovědět
Profilova fotka
no tak zrovna dneska jsem udelala pojistení stavby... a nejak jsem se zapomněla zeptat jak je to s plotem:-/ nemáte nekdo csob? nebo me fakt ceká tech milion stránek podmínek ke čtení?...:-( pojistovák rikal ze být nemusí... ale ty toho nakecaj...
Odpovědět
@alkapinka byt Tebou tak to prectu... nam to pojistovak rovnou rekl, ze musi byt min 1,6m
Odpovědět
Profilova fotka
@alkapinka my tam plot nemáme pro plnění...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?