Dřevený plot. Jaký druh dřeva jste použili?

Profilova fotka
Zdravím kutilové, z jakých prken - druh dřeva jste dělali své ploty? Chceme vodorovná prkna neco jako na obrazku - delka poli bude až tři metry. Co se nekroutí? Díky
Odpovědět
Nekroutí se dobře usušené dřevo. Takže koupit cokoli a pár let počkat. Nebo koupit už předsušené, ale to zas je i násobně dražší. A co se druhu týče je to, pokud jde o kroucení, asi úplně jedno. Je pak ještě varianta mokré dřevo rychle opracovat, ošetřit nátěrem na mokro a upevnit na konečné místo šrouby a pak by se mohlo přizpůsobit a "sednout" si a nemuselo by to vypadat špatně. Osobně jsem na plot zvolil nejlevnější variantu, tj. smrk. Docela levná a snad i vhodnější je i borovice. A co bych ušetřil na dřevě, to bych vložil do kvalitní lazury.
Odpovědět
Profilova fotka
@jiri_1477 Diky, neni cas cekat, potrebuju plos. Jeste mi nekdo doporucoval modrin.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva jestli chces neznicitelny, pak akat. Jinak ty 3m budes stejne muset fixovat nejakyma svislyma spojkama. Koneckoncu i na te fotce to je videt.
Odpovědět
Koukni je mne do alba. 3m je uz hodne, to se ti bude kroutit, musis jak pise jumpnas fixovat svisle. My mame 1,5m + - a to je maximum, aby se nekroutilo. A hlavne musis kupovat kvalitne ususene drevo a predevsim silnejsi plotovky, my mame myslim 3cm, ale mohu se ti podivat do papiru. Modrin neni potreba. Mame jak na severni, tak na strane, kde pere slunce cely den, 3.rokem a nic se nekrouti. Ale v kuse 3m je jednak zbytecne drahe a jednak to opravdu bez svisle fixace dat nemuzes.
Odpovědět
Profilova fotka
Co zkusit nejake plastove plotovky? metr cca 100-150kc, jsou UV stabil. Osobne jsem v roce 2011 delal vrata z palubek. Prvne jsem od toho byl zrazovan, ale ted vidim, ze i dokonale suche drevo zacina pracovat. Pokud se o plot nechcete starat v urcitych intervalech, je nejlepsi kovovy, nebo one pl.plotovky.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@wwwdancer souhlas s tou bezudrzbovosti - mame plot zarove zinkovany v kombinaci s nerezem. Zivotnost min 80 let:-) Jinak ja osobne bych si plastove plotovky nedal. Zatim jsem nevidel zadne ktere by po par letech nevypadaly hnusne. To uz radsi to oprsele drevo.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee a Vy tedy máte smrk? máte to moc hezké :)
Odpovědět
@tulda27 dekujeme.Ano smrk.Koupili jsme desky,zbytek delal manzel sam,mame kazdou vypln jiny rozmer.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@zeneva V jiné diskuzi se ptáš i na hlinikové vodorovné plaňky - ty bych hctla já. Jaký plot jste nakonec realizovali? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc Ahoj, nakonec jsme se rozhodli pro pozink s nastrikem - melo by to byt bezudrzbove, zpocatku vyssi investice, ale nemusis natirat a menit drevo, hlinik hodne drahy, takze ne, ceny velmi orientacne - pozink cca 50, drevo /drevoplast 30 (s tim, ze vymena po 20 letech), hlinik pres 100 tis
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Děkuju :-) zkusím se podívat na tu verzi pozinkového plotu. My bychom rádi zatím zabetonovali hranaté sloupky a prozatím na ně připevnili pletivo, později umístit právě ta pole s vodorovnými plaňkami. Tak doufám, že to půjde :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucka_dc my mame sloupky z tvarovek z betonu a cekaji nas take vodorovne planky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@zeneva Ahoj,prosim,uz jste realizovali plot s vodorovnymi plankami,jake jste prosim zvolili a delku mate tedy 3m?
Odpovědět
Profilova fotka
@zenny2 ahoj,už máme.nakonec hlinik,perfektní,bezudrzbove,firma skvělá
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc nakonec hlinik
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka_dc ahoj,tak nakonec hlinik ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?