Plot - horizontální latě. Jak uchytit?

Ahoj, prosím Vás o radu a inspiraci. Budeme mít plot z horizontalnich drevenych lati, ty budou mezi betonovymi sloupky. Otazka je, jak tyto latě ke sloupku uchytit. Pokud máte někdo fotku detailu, budu moc ráda za ukázku! Uvítám jakékoli rady a postřehy! V obchodě nám byla nabídnuta tato dvě řešení. Širší úchytky se betonuji do sloupku a to menší provedení se pak do nich navrtává. Moc díky!
Odpovědět
@houzkova Použít jednu z variant a latě přišroubovat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova No asi nejvíce záleží, v jaké fázi stavby plotu jste. Pokud stavíte a víte kde budou latě uchyceny, dejte ten průběžný. Pokud již plot stojí, budete muset navrtávat. Já mám už plot postavený, takže mě v budoucnu čeká to navrtávání ...
Odpovědět
@sargic Tak my jeste nemame postaveno, ale jelikoz i ten prubezny se musi pry zafrezovat, tak to je mozna pracnejsi nez vrtani. :) Tak to mate asi snazsi, ze uz nemate na vyber. :) Zajimalo by me, jak to vypada i vzhledove, protoze to prubezne mi pripada dost robustni a u casti plotu budeme mit terasu, tak bych rada videla, jak se to da resit, a jak to vypada v detailu. Zda se davaji dva uchyty, vertikalni prkno a na to horizontalni nebo nejak jinak!? Diky!
Odpovědět
Profilova fotka
@houzkova Ano, ten průběžný se musí opravdu zafrézovat. Ale uděláte to rozbrušovačkou s diamantovým kotoučem. A to je otázka chviličky. Tu dodatečnou montáž budete vrtat do plotovek zalitých betonem, a to je opravdu pracnější. Navíc se pak ten držák většinou dává na chemickou kotvu, takže další investice. Pak s realizací už je to asi na volbě každého. Lze to dělat tak, jak jste popsala. Nebo prostě na každý držák jedno prkno. Je to asi podle toho, co se komu líbí.
Odpovědět
@sargic Tak diky za rady! Asi nakonec preci jen uděláme ty průběžné. Chceme jich tam dat co nejmene, protoze to žádní krasavci nejsou. :) Ale ještě nějak musime vymyslet, jak to vyresit se zakrytim, aby tak nebyly videt a aby se ta prkna dala dotahnout az ke sloupku, protoze v miste, kde je to zakroucene, je to dost siroke. No kdyby měl preci jen nekdo fotku! :) Nebo prosim i jen odkaz! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki No to je uzasne! Mate to moc krasne a dekuji!
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně jsem chtěla napsat jako výše u foto bych použil ty menší nebude to tak pracné ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki Moooc dekuji! Vypada to hezky a mate to i hezky udelane! Obcas nekde kouknu na plot a rikam si: "tak takhle ne, tomu se musime vyvarovat":) Je dobre, ze takhle to prkno jde dotahnout az ke sloupku, coz s tim prubeznym by, diky tomu zakrouceni, neslo takhle jednoduse. I ta cena je fajn! Jeste jednou diky!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?