Plot z pletiva - jak na to?

Plánujeme postavit plot z pletiva vlastními silami. Zepředu pozemku uděláme sloupky, mezi to dřevěný plot, aby to vypadalo hezky, ale po stranách stačí pletivo. Jak na to? Jak se pletivo přidělává ke sloupkům? Je nutný ten drát mezi sloupky? Díky za každou radu.
Odpovědět
@hansed my jsme si taky plot dělali vlastními silami a zvládli jsme to :-) první je potřeba vyvrtat díry na sloupy a do děr sloupky zabetonovat (i vzpěry). Doporučuji sloupky poplastované - nemusí se nijak udržovat (natírat apod.), na většině sloupků již jsou nachystané takové háčky na drát. Když jsou sloupky zabetonované (a zatvrdlé), natáhne se napínací drát a potom se natahuje pletivo - to se potom nahoře a dole jako by rozplete a znovu naplete na napínací drát. Drát, který vede uprostřed se k pletivu přidělá kousky drátku. Snad to je trochu srozumitelné a doufám, že to pomůže.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my si to delali sami zacatkem tohohle roku.. máme jen pletivo .. mezi prvním a posledním sloupkem se natahnou struny.. vrchní , prostrední a spodní, tak sme to meli my, ale da se koupit jiz pletivo se zapletenyma strunama, to bych volila raději, po te zkusenosti :-).. k prvnímu sloupku přivážeš oka pletiva tak, že jimi provlékáš drát, který si koupíš k tomu a zaplétáš to, od zhora dolu okolo toho sĺoupky, prostě to jednoduše provlékáš okama pletiva a omotáváš o sloupek. my sme to dělali ve 2, pry je to nemožné, prdlajs, zvládli jsme to :-) .. přítel držel roli, kousek odmotal a já jsem k první struně vždy přichytila kousek vrchní oček, jen pár a radši dál od sloupku, protože to pak ještě šponuješ... takhle sme pokračovali celou dobu až na konec jedné části , na konci sme oba šli na začátek , on z jedné a já z druhé strany a tahali jsme za pletivo, aby se naplo -tak sme pokračovali až ke konci a tam jsme připevnili konec stejným způsobem jako na začátku... a pak sme každý očko přidělali k horní struně, pak u spodní a nakonec nastříhaným drátkem cca 3-4x mezi jednotlivými sloupky na struně prostřední....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
ráda bych otevřela znovu otázku jak je to s pletivem - my si nechali pletivo natáhnout a postavit plot od firmy, bohužel firma zarovnala pletivo z horní strany nikoli ze spodní(nevím zda je to správně) prostě pletivo nelemuje terén pozemku .....někde je pletivo u pozemku ale někde vznikly nerovnosti 20 cm někde dokonce až 40 cm mezera mezi terénem a pletivem - teď marně řešíme jak to dorovnat...máte někdo nějaké nápady?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Dnes se dají i ty drátěné ploty udělat bez betonování, ne? Koukal jsem, že se prodávají na sloupky takové závrtné trubky a do nich se dají sloupky a celé se to zpevní betonovými podhrabovkami.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?