Povoleni na stavbu plotu

Zdravim, chtěl bych se zeptat, zda se mě musí soused ptát či žádat na povolení na stavbu plotu. Zajímalo by mě hlavně, jestli se nový plot musí stavět na hranici pozemku, tedy že půlka plotu bude zasahovat do jeho pozemku a půlka do našeho pozemku. A nebo když má o výstavbu plotu zájem pouze soused, tak zda si jej může postavit i bez mého souhlasu ale musel by jej postavit pouze na svém pozemku? Jedná se o to, že naše část pozemku je pouze opravdu úzký pasek, který využíváme pro příjezd k domu a jakékoliv další zmenšení by nám komplikovalo příjezd k domu. Dekuji za rady předem.
Odpovědět
Pokud se dohodnete, stavějte v hranici. Jinak každý na svém pozemku.
Odpovědět
Určitě je slušnost se se sousedem domluvit i když to není povinnost(na svém pozemku,tzn 1 cm od hranice pozemku,si mohu postavit plot do výšky 2 metry bez povolení,mimo pozemku sousedícího s veřejným pozemkem),pokud se staví na hranici,tzn x cm na jednu stranu a x cm na druhou stranu tak s tím musí souhlasit oba,plot je obou a financují ho oba(není povinnost oplotit pozemek)
Odpovědět
Takže pokud bych chtěl stavit plot na hranici pozemků, tak když by to byl pletivový plot, tak bez souhlasu souseda by nemohli na jeho část pozemku zasahovat ani betonové patky pro sloupky? A jediná varianta by tedy byla stavět plot alespoň pár centimetrů od hranice, aby celý systém plotu byl na mém pozemku, pokud to chápu správně?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?