Rekonstrukce plotu - nutný územní souhlas?

Profilova fotka
Dobrý den. Plánujeme rekonstrukci stávajícího plotu, který má betonový základ a horní část tvoří pletivo - viz přiložené foto. Nová podoba plotu bude mít také betonový základ, betonové sloupky a výplň dřevěné plaňky - viz druhé přiložené foto. Nyní váhám, zda v tomto případě musím vyhotovit nějaký projekt a žádat stavební úřad o vydání územního souhlasu? :-| Díky za info.
Odpovědět
Profilova fotka
Musí být a je okolo toho lítání pomalu ,jak když člověk staví barák ,i když vy už tam ten plot máte původní ,my ho tam neměli
Odpovědět
Profilova fotka
@fan_tomas nejlepší je zeptat se přímo na úřadě ;-) povolení by být nemuselo, když už stojí a jde jen o rekonstrukci či opravu, ale nikdy nevíš.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Územní souhlas mít musíš, protože tady to nebude žádná "oprava" stávajícího, ale fungl nový plot včetně nového základu, takže to neusmlouváš. Budeš potřebovat zakreslit plot do situačky s tím, že v té situačce bude jak ten plot se zakreslením vzdáleností od hranice pozemku (pokud je někde dále od hranice), tak zakreslené všechny ostatní stavby včetně zakreslení sítí (to dostaneš od síťařů), pak k tomu jednoduchý technický popis včetně údajů o celkové délce a výšce plotu, souhlasy sousedů a to i těch "rohových" a nezapomeň, že i obec může být soused a jejich souhlasy musí být vyznačeny i na té situačce, no a k tomu ještě ta vyjádření síťařů a vyjádření dotčených orgánů(u nás je to životní prostředí a CHKO). A abych nezapomněla, pokud budete dělat nový sjezd, tak ještě rozhodnutí silničního správního úřadu (u místních komunikací je to obec) o povolení sjezdu. Dokumentaci si můžeš udělat i sám, pokud tam jsi schopen zakreslit ty sítě a zakótovat, jak daleko bude plot od sítí. Ty sítě totiž mají ochranná pásma a ty musíš dodržet. :-)
Odpovědět
@jitulkaka A co když dodržet nepůjdou? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jarda72 Tak buď se se síťaři dohodneš a dají ti souhlas nebo se plot odsune kousek dál nebo prostě nebude plot, to je jednoduché 8-)
Odpovědět
Já bych to zkusila uhrát stylem základ původní, plot nový. Jenom nevím, jak ti projde dřevo :-) . Neb správně nesmí být požární zátěž na cizí pozemek, fakt nelžu. A už jsem se setkala s tím, že mi z tohoto důvodu zamítli dřevěný plot povolit, že by v případě požáru plameny šlehaly na chodník, což je majetek města. :-D
Odpovědět
@inkajanakova Tak to je zajímavé, vážně?? Mi to hlava moc nebere. Ale k plotu. Určitě bych to řešil na stav. úřadu. Řešil jsem něco podobného a paní na úřadě, když slyšela, že je oploceno a jedná se pouze o náhradu, tak se zajímala jen o to, jestli nový (tedy opravený :-D ) povede přesně tamtudy, kde starý, ověřila si, že je to na mém pozemku a chtěla písemnou informaci o tom, že budeme opravovat (sepsali jsme to hned u ní). Varovala, že mají čas (hádám 14 dní) na vyjádření a dodala, že pokud do té doby z úřadu nic nepříjde, znamená to, že souhlasí a můžu začít. Ty sítě bych vůbec neřešil, asi bych si neoficiálně zjistil, jestli tam náhodou nejsou, aby nedošlo náhodou při kopání k maléru, ale dál bych to neřešil. Jinak se opravdu stanovují ochranná pásma a odstupy, které musíte dodržet, ale jsou i situace, že ty sítě třeba musíte křížit, pak chtěji aby plot v těch místech byl bez základů a byl rozebiratelný. Takže úplně Vám jeho stavbu nezakážou.
Odpovědět
@jiri_1477 Ne, opravdu je to takto možné. Ale vlastně paní to nezamítla, jenom říkala, že by to bylo možné, že vlastně by nemohl být dřevěný plot nikde, což je nesmysl. Ale zákon to říká, že nesmí být požární zátěž na cizí pozemek. Ale nevím, jestli by to nešlo obejít tak, že by si investor sehnal souhlas majitele toho pozemku. To fakt netuším. Ale jinak bych postupovala jako zde píšete.
Odpovědět
Profilova fotka
Už je to pasé ;-) Souhlas musel být, na to že jsem to kreslil pěkně růčo, tak ho bez nějakých připomínek vydali ;-)
Odpovědět
Bezva
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?