Vrtání děr pro betonové sloupky, jaký typ vrtáku použít?

Zdravím, plánuji plot svépomocí a chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s těmito vrtáky. Jaký průměr? Jaký typ jste použili? Díky PS: Ano jde půjčit v půjčovně motorový, ale chtěl bych použít ruční.
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak díry doporučuji vrtat jamkovačem o průměru 15 cm. Protože si nyní plot stavíme, respektive jsme již ve fázi natahování pletiva, tak jestli použít ruční, či motorový jamkovač záleží hodně na zemině. Začal jsem vrtat ručním a končil u motorového :-). Jde to mnohem snáze. Nicméně, jestli máte tvrdou zeminu (jíl, šutry), tak pak se mi osvědčil štecher (krumpáč na stojato). Držím palce, ať se plot podaří.
Odpovědět
Profilova fotka
máme průměr 15 cm... ale máme jíl a manžel na tom málem nechal ruce
Odpovědět
Profilova fotka
@jskolnik @kajovaevicka @koselak A nepoužíval jste někdo ty zemní vruty? Že by odpadla práce s betonem? Sbíráme zkušenosti ;-) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
my skoncili tim, ze jsme objednali vrtak na traktoru. motorovym jsme delali jednu diru asi 3/4 hodiny. Suchy jil s kamenim... mnamka.... @slabici zemni vruty jsme zavrhli kvuli cene. jinak vypadaly zajimave ale slysel jsem, ze zavrtat je taky neni sranda...
Odpovědět
@koselak delali sme tu rucnim a parada chcete to jenom najit taktiku. Motorovy moc nesel protoze sme mneli kamene
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici neměli jsme, nemohu posloužit:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici vruty jsem zavrhl z důvodu toho, že nevím, jak se zemina posune třeba za 15 let :-). Dále z důvodu pevnosti, neb máme svařovanou síť a ta hodně pruží.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici jo a práce s betonem je jednoduchá :-). Rohový sloupky jsme zabetonovali "fofr" betonem z pytlů. Beton byl po 2h tvrdej a ostatní sloupky jsme zabetonovali již betonem z betonárky.
Odpovědět
Profilova fotka
@jskolnik Vím, už jste taky betonovali. Ale ty vruty vypadají tak jednoduše a čistě ;-) Nemáme zázemí, jen pozemek, a při představě, jak všechno vždycky táhneme autem... a pak tam musíme makat jak vzteklí dva dny v kuse, aby to člověk udělal najednou.
Odpovědět
Děkuji průběžně za reakce, máme písečné podloží, proto bych se toho ručního nebál. Ale nebude 15cm málo?
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak spis je dulezita hloubka. 15cm prumer je vetsinou ok pokud se to nesype. Ale pocitej min 80cm hloubku aby to neujelo
Odpovědět
@slabici Zatím jsem stavěl plot jen provizorně než postavíme domek. Použil jsem zemní vrut KRINNER KSF G 60x550 1x M6 plot do 1,6 m a nadšený z nich nejsem. Udělal jsem test, vrut jako takový jsem přivázal k autu a nevytrhnul jsem ho, to drží super, ale ten sloupek jde do vrutu jen asi 20 cm a i když jsem ostrohranný štěrk, kterým je to zasypaný, zavibroval, tak ten sloupek vytáhnu. Možná použít delší, ale to je pak už zase o ceně.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@koselak Dneska jsme ho vyzkoušeli, půjčili jsme si ho (ruční zemní vrták, průměr 150mm). Máme hlinitopísčitou půdu, šlo to parádně, za 5-10 minut díra hotová, zvládla jsem to i já ;-) Takže ho koupíme a uděláme s tím celý oplocení. Na zkoušku jsme koupili plotový beton (jen se nasype do díry a zeleje), pěkná čistá práce, jen se to prodraží
Odpovědět
A jaký jste použili? Já uvažuji o tomhle? FISKARS zahradní vrták QuikDrill L 200mm Počítám, že se bude hodit pak i na zahradě obecně.
Odpovědět
Profilova fotka
@koselak Použili jsme úplně klasický: http://www.levne-pletivo.cz/pletiva-a...
Odpovědět
Jasný, díky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?