Skříň pro elktromer

Zdravim, je možné elektromernou skříň prestrikat na jinou barvu než je ta jejich "svetlešeda" ? Máte zkušenost zda neni problem s distributorem, kdyz "antonicka" posunu, např o 3 m dal?
Odpovědět
Barva je podle mě v pohodě. Lidi si i skříně omítají. Hlavně, že mají zaměstnanci distributora přístup. Posun je určitě problém, kór o 3 metry. Ten kabel k antonicku je určité délky. Vůbec by se do toho nemělo sahat a nebo dohoda s majitelem sítí o přeložce. Počítat minimálně s 20000 Kč nákladů, možná už více.
Odpovědět
Profilova fotka
Elektroměrovou skříň si můžete přestříkat, jak chcete, neboť je spotřebitele. Problém s distributorem při přesunu např. o 3 metry rovněž problém není a to ze stejného důvodu. Jen to bude chtít samozřejmě prodloužit kabel k HDS (pojistkové skříni).
Odpovědět
@pyramis To není pravda. Řešili jsme zrovna tohle jaro s Eonem a problém z jejich strany je i přizvednutí sloupku. To se nakonec vyřešilo dobře, ale posun si ani nedokážu představit - tam už jde o přeložku. Já mám informace z osobní zkušenosti s Eonem, protože jsem řešil, takže doporučuji věci dostudovat. A skříň také není majetek spotřebitele, ale distributora. Spotřebitel nesmí se skříní nijak manipulovat ani jí upravovat, třeba si dát zámek...
Odpovědět
@pyramis A možná jsme se nepochopili. Pán nahoře mluví o antonicku a vy o elektroměrové skříni. S HDS si může pochopitelně dělat co chce, ale s antonickem (elektromerovou skříní) nesmí nic víc než tu barvu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kkarell Nikdo tady nemluvil o zvedání sloupku. Na výšku sloupku resp. jeho zapustění do země samozřejmě požadavek je a musí být splněn. Řeč je zde o poloze a na tu požadavek není, pokud jsou splněny ostatní požadavky, tak problém není. V případě přesunu se o žádnou přeložku nejedná. Přeložka se týká přípojek, ta ale mezi HDS a elekroměrovou skříní není, zde se jedná o HDV (hlavní domovní vedení). Elektroměrová skříň je majetek spotřebitele. Pravda ale je, že tam nesmí dát majitel zámek, protože distributor do ní musí mít přístup. Pán nahoře mluví o elektroměrové skříni, viz text v jeho příspěvku: "Zdravim, je možné elektromernou skříň......."
Odpovědět
@pyramis Pán mluví o antonickovi a jeho posunutí o 3 metry. A to se prostě nesmí bez povolení distributora, protože antonicek je majetek distributora. Tečka.
Odpovědět
A nakonec beru zpět. Antonicka si posunout může. Spletl jsem si antonicka (v jeho vlastnictví) s nožovou skříní kam jdou kabely hlavního vedení (ta je ve vlastnictví distributora). Omlouvám se. Takže vzhůru k přesunu. 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Ano. "Antoníček" je takový obecný výraz pro "sloupek" a zde je opravdu třeba rozlišovat HDS, tzn. pojistkovou skříň, též "pojistkovku", "nožovku", apod. A pak náš elektroměrový rozvaděč, kde se nachází elektroměr a hlavní jistič... K tomu posunutí jen dodám, že to musí být i po posunu stále přístupné zvenčí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?