Soused má místo plotu elektrický ohradník, co s tím?

Profilova fotka
Koupili jsme parcelu a ta další strana sousedí s pastvou, kde je elektrický ohradník. Omylem jsem na něj sáhla a dostala jsem velkou ránu. Máme dvouleté dítě, další bude v únoru a tak se mi to vůbec nezamlouvá. Neexistuje zákon, kdy by měl být el. ohradník dál od sousedícího pozemku?
Odpovědět
Profilova fotka
@lm222 Tak to asi neexistuje. Nemáte na pozemku obytnou budovu. Přece si nezmenší pastvu- ani nemůže, patrně na to bere dotace.. Postavte si svůj plot a je to. Nebo požádejte souseda, ať ztlumí voltáž, ale to asi neudělá. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Do roka a půl se budeme stěhovat, takže obydlené to bude. Plot to určitě vyřeší, jenže o živém se nám může jen zdát, pokud bychom ho nedali dál od ohradníku. A to nepůjde, už tak jsme tam sotva natěsnali barák, protože z druhé strany nás tlačí ochranné pásmo lesa. Takže tam jedině postavit zídku, abych měla jistotu, že dětská ručička se ho v nehlídané chvilce nedotkne? A proč máme dělat takové opatření my? Nezdá se vám to nefér? Nehledě na to, kolik asi bude taková zidka 1.4 m vysoká, 80 m dlouhá, stát. A esteticky to tedy bude nádherné... :-S Mě fakt štve, že jen díky tomu, že má soused el. ohradník, budeme muset vynaložit nemalou částku za zídku, nebo se obrat o půl metrový pás pozemku, aby pletivo, živý plot, byly v dostatečné vzdálenosti. Pokud někdo chce ohradník, tak ať má nějakým způsobem ošetřené, že nebude obtěžovat sousedy.
Odpovědět
@lm222 myslím, že ohradník sousedy nijak neobtěžuje, možná omezuje kvůli malým dětem a pokud chcete jiný plot musíte si ho postavit sami, co byste čekala, já mám 3000 m a plotíme taky sami, sousedi mají okolo pozemky jen jako zahrady a plotit nechtějí, ale já jo, kvůli psovi, dětem, ochraně soukromí ... Já osobně bych prostě udělala alepsoň nějaký dřevěný plůtek kvůli ochraně dětí a zvířat. A nebo drátěný. A nefér se mi to nezdá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Soused vás nijak neomezuje, pokud nemá ohradník na vašem pozemku. Mít ja pastvu a vy za mnou přijít s nápadem, že vás můj ohradník obtezuju asi bych se zasmála :) neberte to vůbec zle, ale pokud je označeny a vy na něj stejne sáhněte, tak není chyba u něj. Pokud označeny není, tak bych to požadovala. Staveli jsme plot ze všech stran, 2 strany jsou pole a zemědělec moc nechápe proc by nám měl přispět na plot, jemu je jedno zda ho tam budeme mit nebo ne, zkuste pochopit i jeho. Za rok a půl se toho ještě muže zmenit.
Odpovědět
Přijde mi, že z toho děláte zbytečný problém. Postavte si tam normální oplocení, dítěti snad stačí vysvětlit, že se na to nesahá, případně si jednou sáhne a pozná, že nesmí - nevím, proč by prostrkovalo ruku vaším oplocením a sahalo na dráty. Doma mu taky jistě vysvětlíte, že na horká kamna, troubu, do ohně atd se nesahá a nebudete kolem všeho stavět bariéry.
Odpovědět
Profilova fotka
No jo, ale dítě si musíte hlídat, že. Sama mám malé děti, ohradník mají naši na svém pozemku 15 metrů od domu a ani jednou se nestalo, že by na něj děcko sáhlo. S tou zídkou je to blbost, stačí normální pletivo. A proč ne živý plot? Stačí, když do ohradníku nezasáhne. A to snad nezasáhne ani pletivo, ne? Ten půl metr na živý plot- ten byste přece museli nechat tak jako tak, nebudeš ho přece sázet přímo na hranici, ne? Já bych to neviděla tak tragicky. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wex Souhlas ;-) Sáhne jednou, a pro příště si to rozmyslí.
Odpovědět
Profilova fotka
No hlavně - soused tam byl dřív, vy jste si kupovali parcelu a věděli jste, do čeho jdete (pastvina, les...).
Odpovědět
mozno celemu problemu celkom dobre nerozumiem, no co tak sa so susedom dohodnut v mysle - zrusme ohradnik a nahradme ho plotom, ktory pojde po hranici pozemku, teda tam kde je teraz ohradnik ked budete mat plot, nebude ohradnik potrebny. takto ani vy nepridete o cast avsho pozemku. plot splni rovnkau ulohu ako ohradnik, len nebude predstavovat pre vase deti nebezpecenstvo. je to vas pozemok, tak ci tak by ste riesili jeho oplotenie. podla mojho nazoru droteny plot ktory nahradi ohradnik vas problem celkom vyriesi. skuste sa o tom so susedom porozpravat
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej no tak u nás platí - sáhne jednou, sáhne i podruhý a klidně i potřetí... @lm222 se sousedem bych se snažila nějak rozumně domluvit, ať ohradník z hranice pozemku posune cca o půl metru (že máte malé děti) a v hranici pozemku bych na vlastní náklady postavila takový plot, abych dostatečně ochránila svoje děti. Soused neudělal nic špatného - vy jste parcelu koupili a o vedlejší pastvině jste jistě věděli... (když to přeženu, tak to je jako kdyby jste koupili pozemek vedle rybníku a chtěli po sousedovi, ať ho vypustí, že se vám tam můžou utopit děti)
Odpovědět
Profilova fotka
kolikrát jsem si jako malá nebo i velká šáhla na ohradník, to bych asi už ani nespočítala. Někdy to byla nehoda, někdy ne. A nic mi to neudělalo.. trochu to kopne, ale život ani zdraví to neohrozí. O děti bych se pak tolik nebála - jednou si to zkusí a budou vědět, že se to nedělá. Je to stejné jako s troubou nebo sporákem, žehličkou - taky velmi brzy zjistí, že se na ně prostě nešahá (pokud nevěří slovům bez důkazu :-) ). Pokud by to byli nějací raubíři, co nedělají nic jiného, postavila bych jednoduchý plot s pletiva nebo dřeva. Majitel pastviny si rozhodně pozemek o půl metru nezmenší a ohradník neposune. Rozumný mi přijde i názor @petospaleny , je to jednoduché a elegantní řešení, plot byste pravděpodobně stavěla tak jako tak, takže proč ho nepostavit místo ohradníku.
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka9 @petospaleny @lm222 To je pravda, protože ohradník nemusí tvořit uzavřený okruh ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Máte pravdu. Snad za to můžou hormony, ale jsem taková zabručená, pár věcí vidím černě, přitom jsou to jen banality nebo o žádný problém ani nejde... Pokusím se se sousedy domluvit, že v místě ohradníku postavíme za naše peníze plot, se kterým budou obě strany souhlasit.
Odpovědět
Profilova fotka
nečetla jsem příspěvky výš, ale naprosto to chápu, mám taky malé dítě. Každopádně když si vzpomenu na naše dětství, tak právě takový věci nás děsně lákali..... šťouchat do toho klackem, trávou nebo dělat provaz a první sáhnul a poslední dostal ránu .... :-D na to se nezapomíná ........ nemyslím že by to nějak ublížilo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@effka84 Nebo se kluci vsázeli, kdo na ohradník načůrá =-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Po přečtení nadpisu jsem vážně věřila, že to někdo zvolil jako ohraničení pozemku, kde má dům a ona pastva, tak to bych dala betonový plot nebo dřevěný a je to.
Odpovědět
@lm222 v pohode, vsetci obcas mame take stavy, ved sme ludia, nie stroje :) kazdopadne si to riesila spravne, sformulovala si otazku a dala ju na spravne miesto, nie je hanba opytat sa inych, nik nevie vsetko. aspon vidis kolko ochotnych ludi sa tu naslo...a ja som zaroven aspon mal motivaciu sa konecne prihlasit na MS :)
Odpovědět
Taky bych v tom asi neviděla problém, zvlášť, když tam byl ohradník už když jste parcelu kupovali. Oplotíte si vlastní pozemek (to byste asi dělali tak či tak) a co je za ním je věc souseda. Kdyby tam měl soused kousavého psa, tak je to taky jeho věc a vy si musíte děti pohlídat a naučit je nestrkat ručičky za plot ;-) Ale hormony chápu, sama teď dítě čekám a rozčiluje mě každý kosuek skla na zahradě, který nám psi vykopou ze země a pořád řeším "bezpečí" svahu na zahradě :-)
Odpovědět
@lm222 Četla jsem tvůj příspěvek a chápu že tě to štve že musíš postavit plot. Ale že ti to přijde nefér ? Proč ? Vždyť jsi věděla jaký pozemek kupujete. Ten soused tam byl první a on plot nepotřebuje, stačí mu ten ohradník, on to má jako pastvu ne jako stavební pozemek, takže určitě nepočítá s tím, že by tam stavěl nějaký zděný plot. Proč by do něčeho takového investoval ? Dnes už je to tak, že staví plot ten kdo ho chce mít. Pokud se sousedé dohodnou tak může platit to pravidlo, co platilo dřív, že každý staví plot tuším že po své levé straně, ale pokud se nedohodnou tak je to problém a musí si postavit plot ten kdo ho chce mít. Ale znovu říkám, že tě chápu. Taky by mě štvalo, že musím za své oplotit pozemek ze všech stran, nicméně ikdyby tam soused neměl ohradník, ale jen louku, stejně by jsi ten plot musela postavit pokud se vedle nebude stavět. A nebo čekat než tam někdo bude stavět a bude si chtít pozemek oplotit. Ale myslím, že by jsi mohla zkusit se sousedem promluvit co na to říká a třeba budeš překvapená a plot si postaví, nebo na něj třeba z části přispěje. Nebo se ním zkus domluvit, že dáš obyčený drátěný plot, čímž se pozemky vzájemně oddělí, můžeš si k němu dát zeleň a soused na tvé straně elektrický ohradník odpojí. Už nebude mít důvod ho tam mít, protože bude ten plot. Teda jen v případě, že se mu tam nepasou nějaké ty obrovské krávy. To by plot asi dlouho nevydržel. Budu držet pěsti ať se nějak domluvíte.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?