Sousedovi vadí beton ze sloupku

Dobrý den, setkal se někdo s tím že sousedovi vadí beton ze sloupku u plotu? Postavili jsme plot, ještě jsme ho posunuli víc k nám ale sloupky se musí obetonovat dokola a sousedovi vadí že ten beton zasahuje na jeho pozemek. Může s tím být nějaký problém?
Odpovědět
@alzbeta87 Může. Soused má právo na to, abyste nezasahovali do jeho pozemku. Bylo by dobré, abyste se nějak rozumně dohodli. Když to dá soused na stavební úřad, může Vám být nařízeno odstranění stavby.
Odpovědět
@alzbeta87 a říká vám něco pojem HRANICE POZEMKU?!
Odpovědět
Já myslela, že plot se staví na hranici pozemku ale obetování které je v zemi nebude vadit. To jsme si plot měli postavi ještě o ten beton blíže k nám a dát sousedovi více pozemku? Druhý soused má také obetonované sloupky na hranici pozemky ale beton zasahuje k nám na pozemek.
Odpovědět
@alzbeta87 pokud by jste se dohodla se sousedem, že plot bude na hranici pozemku, tak by mu to asi nevadilo. Jelikož jste se ale očividně nedohodla, tak váš plot nemůže zasahovat do jeho pozemku (ani obetonováním). Takže ano, měla jste ten plot posunout více do svého pozemku, aby jste do jeho pozemku nezasahovala - což je zcela běžná praxe, pokud se sousedi nedomluví a jeden chce postavit plot. K tomu, že k vám zasahuje beton od druhého souseda, není argument. Pokud jste se na tom nedohodli, klidně můžete postupovat stejně jako soused na druhé straně a požadovat nápravu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alzbeta87 A skutečně zasahujete? Kolik? Máte přesné geometrické zaměření pozemků? Například katastr nemovitostí při novém zaměření pracuje s odchylkou 0,14m (dle katastrální vyhlášky č. 357/2013 Sb).
Odpovědět
@jakuda Také si myslím, že hranici pozemků nelze určit s přesností jednoho centimetru... 🤔
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?