Technická zpráva pro výstavbu drátěného plotu

Zdravím. Chceme oplotit náš nový pozemek. Je to tzv. Zelená louka, kde nikdy plot nebyl. Na stavebním úřadě mne bylo řečeno, že potrebuji souhlas majitelů sousedních pozemků, obce, vyjádření odboru životního prostředí, v mém případě vyjádření ČEZ a navíc ještě Technickou zprávu o stavbě plotu. Plot bude ze čtyř hraného drátěného poplastovaného pletiva, držící na sloupkach zabetonovaných v zemi. Výška 200cm. Nemá někdo nějakou podobnou technickou zprávu o výstavbě plotu? Nevím jak mám něco sepsat. Od výrobce plotu mam návody jak se co dělá, jak, do jake hloubky betonovat, jak nasadit pletivo atd atd. Děkuji za případné odpovědi
Odpovědět
Dobrý den, google ví... www.svepomoci.cz/zahrada/zahradni-sta...
Odpovědět
@vencass Moc děkuji za odpoved. Na google jsem hledal ale nic mne nenašlo. Ještě jednou děkuji a jdu hned předělat pro svůj plot
Odpovědět
Profilova fotka
@miroslavverner zdravím, ještě bych tam tedy připsala, jaká tam bude branka/brána (počítám, že nějaká bude, klasická kovová) a na situaci bych její šířku a umístění okótovala (k nejbližšímu hraničnímu bodu pozemku). Pokud máte pocit, že budete potřebovat bran/branek víc klidně jich tam dejte víc než míň. A ještě mi tedy u plotu radil náš projektant dát si do projektu ten, co i třeba výhledově připadá v úvahu. Jakmile máte jednou souhlas např. na plně zděný plot do výšky 2 m můžete si klidně postavit dočasné oplocení z pletiva. Naopak to nejde a zděný plot se musí znovu povolovat. Takže my máme na 2 stranách zděný i když zatím bude min. 5 let všude drátěný. Nicméně to můžete případně pak dát do povolení k domu. My to řešili všechno jedním povolením.
Odpovědět
Technickou zprávu nepotřebujete. Podle zákona to má být Jednoduchý technický popis.
Odpovědět
@tulda27 Děkuji za odpoved. Mi budeme mít z boků zelené drátěné pletivo. V přední i zadní časti bude zatim take drátěné pletivo, ale výjezdy budou 2 - zepředu i zezadu. pri stavbě budou použity jako brány mobilní panely které jsou 3,5 široké, kdy vjezd bude 7 metru široký kvůli nákladním autům. Jinak později v zadni časti bude normalní zelená brána šířky 3,6 metru. A po výstavbě domu a nastěhováni bude přední cast oplocena skladanym betonovym plotem a kovovou posuvnou bránou. Zkusím zavolat znovu na stavební úřad, jestli tedy mohu opravdu vše dát do žádosti o schválení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že pokud to pak necháte jako finále schválit s domem můžete teď klidně nechat bránu tak jak ji potřebujete (cca, on to nikdo v reálu nepřeměřuje, pokud nemáte prudu souseda) a plot drátěný. Finální stav si pak dáte do žádosti o stavební povolení/ohlášku domu. Co je potřeba k uzemnímu souhlasu je popsáno ve stavební zákoně, to že to úřad nazval technickou zprávou nic nemění na tom, že ty údaje musíte někam napsat (ale pokud to vypíšete na ručně namalovanou situaci do rohu také by to měli u takovéto drobnosti akceptovat :) ). citace zákona, ať máte jasno :) : § 96, odst. 3 Žádost o územní souhlas obsahuje kromě obecných náležitostí údaje o požadovaném záměru a identifikační údaje dotčených pozemků a staveb. K žádosti žadatel připojí a) doklady prokazující jeho vlastnické právo, smlouvu nebo doklad o právu provést stavbu nebo opatření k pozemkům nebo stavbám, na kterých má být požadovaný záměr uskutečněn; tyto doklady se připojují, nelze-li tato práva ověřit v katastru nemovitostí dálkovým přístupem; anebo souhlas podle § 86 odst. 3, b) souhlasná závazná stanoviska, popřípadě souhlasná rozhodnutí dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě rozhodnutí podle § 169 odst. 3 a 4, c) stanoviska vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury k možnosti a způsobu napojení nebo k podmínkám dotčených ochranných a bezpečnostních pásem, d) souhlasy osob, které mají vlastnická nebo jiná věcná práva k pozemkům nebo stavbám na nich a tyto pozemky mají společnou hranici s pozemkem, na kterém má být záměr uskutečněn; souhlas s navrhovaným záměrem musí být vyznačen na situačním výkresu; souhlas se nevyžaduje v případech stavebních záměrů uvedených v § 103, pokud nejsou umístěny ve vzdálenosti od společných hranic pozemků menší než 2 m, e) jednoduchý technický popis záměru s příslušnými výkresy. V zásadě by jste měl možná už řešit povolení sjezdu, ale na to se zeptejte raději také na úřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulda27 napsala v podstatě vše, pouze s jednou chybkou - Plot se umísťuje územním souhlasem nebo územním rozhodnutím, ale stavebně se nepovoluje, proto do stavebního povolení nebo ohlášení stavby už se plot nedá dát. A doplnila bych - jednoduchý technický popis znamená např.: "....ze severní, východní a jižní strany oplocení z ocelových sloupků v betonových patkách s drátěnou výplní výšky 2,0 m v celkové délce ... m a ze západní strany oplocení z betonových tvarovek na betonovém základovém pásu s ocelovou výplní výšky 2,0 m v délce ... m." Mohou se tam dopsat i branky, ale v podstatě takovýto popis by měl stačit. V situačním výkrese by měly být zakresleny také sítě se svými ochrannými pásmy, aby bylo zřejmé, že plot nebude zasahovat do žádného ochranného pásma - okótovat. Tzv "povolení sjezdu", tedy rozhodnutí o připojení pozemku na komunikaci napíše silniční správní úřad.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkaka my měli sloučené řízení, což mívá většina lidí, tak jsem myslela, že by se to doplnilo až v tom řízení k domu. @miroslavverner Nevím jak to plánujete vy, ale dům se také pak bude muset územně "usadit" rozhodnutím nebo souhlasem a tam jsme přidali i plot a brány. Povolení sjezdu jsme tedy dávali také až k domu, ale z podstaty věci by jste ho Vy měli mít v okamžiku, kdy chcete sjezd začít používat (pokud už povolení není z dřívějška). A povoluje ho jak píše jitulkaka silniční spr. úřad - což je u místních komunikací obec. Stojí to 500,- Kč, nám ho vydali asi do týdne a stavební úřad by ho vyžadovat měl, ale ve stavebním zákoně jsem to nikde explicitně napsané nenašla. Nicméně za nepovolený sjezd může být poměrně vysoká pokuta :). A povolují se i dočasné (např. staveništní) sjezdy.
Odpovědět
@tulda27 Obce to povolují jen pokud to sami zvládnou. Velká většina těch menších obcí má smluvně zajištěno, že to za ně povoluje silniční správní úřad v místě obce s rozšířenou působností. Jinak, zase spíš v menších obcích: kde není obecní splašková kanalizace, nelze novostavby RD povolit ve společném územním a stavebním řízení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?